Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ocena] Ascarial.pl

kYRA.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gram tutaj zaraz dobry miesiąc. Server polecam, jest dużo graczy, wiele sposobów na zarobek itd.

Każdemu polecam, mimo iż server już ma kilka miesięcy to jest wiele niskich lvl'i

P.S 

Dlaczego jeszcze nie oceniliście Ravii? Boicie się czy co? Pośmiać mi się chcę :x

Opublikowano

w dniu 7-8 sierpnia ukradziono mi na Ascarial.pl dwa porządne konta, surke  95 lev z all skille P i bufke 86 lev, prawie all skile P. Grałem tam okolo 20 dni w sumie, pierwszy włam na konto miałem w dniu 14 sierpnia, skille na P skasowali mi do zera. Postanowiłem dalej grać, bo konta nie stracilem. Ale po drugiej totalnej kradziezy  obu kont wiem jedno, że do bazy danych tego serwera wchodzą złodzieje jak w masło o czym wie administracja tego serwera ale ma to wszystko w d***e, bo sadzi ze jak podpłaci mpcforum i parunastu youtuberow, to nowych naiwnych klientów na grę na tym bardzo zbugowanym i żle obsługiwanym serwerze im nie zabraknie. Odradzam grę na Ascarial.pl bo bez zakupu Azraelki i bao-bao daleko nie zajedziecie a koszt obu itemkow to coś okolo 45 zl. Jesli zostaniecie potem okradzeni tak jak ja, to nikt wam itemków nie odda, choćbyscie mieli 100 zl wpłacone na Item Shop. Serwer dno !

Ukradzione konta w dniu 7-8 sierpnia 2014

surka wp          Muszkinek 95 lev

szaman smoka Panczerka 86 lev

Ps.

Licznik graczy podkręcony jest co najmniej x 2 lub więcej !

Coś jeszcze?

Specjalista
Opublikowano

Ja polecam serwer,jest co robić i się nie nudzi tak jak inne podrobione medium/hard.

Idzie pogadać z ludźmi i wgl miła atmosfera na serwerze,znajdą się Ci zjebani lecz to standard.

Pozdrawiam.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Endymion nie zenuj tym filmem, bo liczylem pare razy te sklepy na jinno i shinso jak bylo na liczniku 3800 ludzi. Na jinno bylo max 450 shopow i moze ze 200 na shinso, w grze mimo 6 kanałow nie czuć było wcale tej wielkiej liczby, bo spoty na v2 pająków sa zawsze raczej puste, w red lasku dropi tylko nieliczna garstka ludzi i jedynie na orkach spoty są zajęte.  Reszta dungeonów czyli baronowa, wieza www, DT, piekło > red smok, generał w grocie są oblegane średnio i tak naprawdę to widać tylko na głownym czacie jak ktoś bije baronową bo komunikaty o reszcie ubijanych bossów są wyłączone (najpewniej specjalnie). Pod Katakumbami stoi jedynie najwięcej ludzi i najwięcej tam expi ale nie sa tam tysiące a nawet setki. Z dobrze poinformowanego żródla wiem jedynie, że ktoś nieobecny juz teraz w obecnej administracji pochwalil się, że Anzelm swego czasu krecil licznikiem x 1,5 ale jak liczba skoczyla nagle z 2200-2500 graczy do 3500-3800 stwierdzil, że Anzelm oszalał bo kreci juz x 2 ten licznik. Pewno chlopak sie napatrzył na naszych wschodnich sąsiadów i stwierdził, że dobra agitacja (reklama) załatwi wszystko, skoro to Ruskim się także udaje. Swego czasu grałem na Alistria.eu, całkiem niezłym serwerze medium i tam było pokazane dokładnie gdzie i na jakiej lokacji są ludzie (nowatorski pomysł) i licznik w okresie dobrej prosperity oscylował w okolicach 600 ludzi, zaś liczba shopków na obu kolorach nie przekraczała liczby 120-150 a liczba komunikatów na głownym czacie była podobna. Te 400 shopków z Ascariala pokazane na tym filmie powyżej, nie zamydli nikomu myślącemu oczu, a wierzcie mi, że przez te ich "wielką ilość" na ch1 nie da się nic kupić, jeśli nie posiadasz naprawdę w miarę dobrej maszyny, bo lagi są tak duże, że zaraz wiesza metka (czarny ekran).

Co do bugów na tym serwerze, to już nie będę ich opisywał, bo te ciągle naprawiane pojawiają się po każdym jakimś updacie na nowo. Swego czasu wywaliło im biologa i każdy musiał go robić na nowo. Mnie zniechęciło to, że biżuteria (branzoleta i naszyjnik) na 81 i 91 lev zakupiona na placu była zbugowana i nie dawała bonusu 500-2000 hp. Także parę razy naprawiali smocze skille, które raz działał a raz nie. Wszystko to można było ścierpieć do czasu. Ale szczytem była kradzież dwoch całkiem niezłych kont, za pomocą których zrobiłem sobie jeden z lepszych EQ na serwie do expa. Do dzis administtracja nie zrobila porzadnego zabezpieczenia za pomocą przywolania hasła poprzez klikniecie w otrzymany na swoj e-mail, link wysylany z serwera. Dalej jest to samo mimo zmiany szaty graficznej strony. Do dzis administracja nie oddaje ukradzionych itemkow a jedynie moze ci odzyskac konto. Z tego co widze to maja teraz inną szate graficzną strony głownej i najpewniej jej zabezpieczenia, bo skoro tak duza byla liczba kradziezy to albo baza zle byla zabezpieczona albo stronka dziurawa. Administracja to jakis szczyl 17 letni (Anzelm) i Endymion znany ze zlodziejstwa na innych serwerach. Zapomnialbym o jednym, bardzo mala liczba wojen tez nie najlepiej swiadczy o serwie ...  Ciekaw jestem czy Endymion powiesz mi prosto w oczy dlaczego zostałem okradziony aż 2 razy na waszym serwie w przeciagu 1 miesiaca ? Posiadam oryginalne Windows xp z oplaconym Secure, nie uzywalem hackow, nie wchodzilem na lipne linki z psudoeventami, nie pozyczalem nikomu kont i nie logowalem sie na innym kompie do gry, zas 45 zl zainwestowane w Item Shop poszlo w kubel a trzeci raz zaczynać znowu od nowa nie mam zamiaru, bo najpewniej skille i tak mi skasowali znowu z P do zera, jak to bylo za 1 razem.

Ocena 1/10

Opublikowano

+ Duża ilość questów przez co nie nudzimy się.

Questów? Duża ilość? 

BIOLOG

POLOWANIE

METINY

*KONIEC*

Ale co jak co serwer jest naprawdę dobry, z całego serca polecam.

Serwer nie jest dla nowych graczy podczas grania czujemy że nie mamy jak się wybić bez ładowania w is 5/10 ocena za ataki / kradzieże i nieufam administracji zbanowali mi konto na tydzień poczym się loguje i postać usunięta !

WYBIĆ SIĘ BEZ IS? xD xD xD

SYNKU, POMYLILES ASCARIAL Z RAVIĄ.

Opublikowano

Serwer Ascarial jest pełen bugów a grają na nim tylko nieuświadomieni i naiwni gracze zwabieni przez liczne grono opłaconych youtuberów, słaba ochrona antyddsowa powoduje zaś ciągłe utrapienia graczy ze znikającym eq, kasą itd... 

Poczytajcie sobie o tych bugach i kradzieżach na ich własnym forum > http://forum.ascarial.pl/index.php?/forum/56-bugi-i-b%C5%82%C4%99dy-gry

Opublikowano

1/10 bo:

-NIEOGARNIĘTA ADMINISTRACJA

-BANOWANIE KONT ZA NIC...

- SM NIE PRZYCHODZĄ LUDZIOM JUZ TYDZIEŃ

-KRADZIEŻE KONT

-CIĄGŁE ATAKI (DDOSY)

- ADMINISTRACJA NIE ODPOWIADA CALY CZAS GRACZOM maja ich w d***e 

-ZEBY SKONTAKTOWAĆ SIE Z ADMINEM TO CUD! 

- NIEMA JUZ 3 TYGODNIE UPDATE

-TAK NAPRAWDE GRACZY JEST 1K BO: 700SHOPKÓW , 100BOTÓW , 50FISHOBOTOW

-Do autora tematu @kYRA. Daniel nie ma testowego mistrza gry... to jest [TGM]Daniel czyli TESTOWY GM GAME MASTER INACZEJ 

Opublikowano

Edymion nie pokazuj tego filmiku że licznik jest nie podkręcany bo teraz to nie ma sensu bo i tak już tam tyle nie gra ;*

Każdy początkujący gracz nie zacznie tam gry a ci co grają są okradani bo wam się do bazy włamują

Opublikowano

Edymion nie pokazuj tego filmiku że licznik jest nie podkręcany bo teraz to nie ma sensu bo i tak już tam tyle nie gra ;*

Każdy początkujący gracz nie zacznie tam gry a ci co grają są okradani bo wam się do bazy włamują

ciekawe, ciekawe...

1/10 bo:

-NIEOGARNIĘTA ADMINISTRACJA

-BANOWANIE KONT ZA NIC...

- SM NIE PRZYCHODZĄ LUDZIOM JUZ TYDZIEŃ

-KRADZIEŻE KONT

-CIĄGŁE ATAKI (DDOSY)

- ADMINISTRACJA NIE ODPOWIADA CALY CZAS GRACZOM maja ich w d***e 

-ZEBY SKONTAKTOWAĆ SIE Z ADMINEM TO CUD! 

- NIEMA JUZ 3 TYGODNIE UPDATE

-TAK NAPRAWDE GRACZY JEST 1K BO: 700SHOPKÓW , 100BOTÓW , 50FISHOBOTOW

>okradnij konto

>przyznaj się do tego

>dziw się, że masz bana na wszystkie konta

Endymion nie zenuj tym filmem, bo liczylem pare razy te sklepy na jinno i shinso jak bylo na liczniku 3800 ludzi. Na jinno bylo max 450 shopow i moze ze 200 na shinso, w grze mimo 6 kanałow nie czuć było wcale tej wielkiej liczby, bo spoty na v2 pająków sa zawsze raczej puste, w red lasku dropi tylko nieliczna garstka ludzi i jedynie na orkach spoty są zajęte.  Reszta dungeonów czyli baronowa, wieza www, DT, piekło > red smok, generał w grocie są oblegane średnio i tak naprawdę to widać tylko na głownym czacie jak ktoś bije baronową bo komunikaty o reszcie ubijanych bossów są wyłączone (najpewniej specjalnie). Pod Katakumbami stoi jedynie najwięcej ludzi i najwięcej tam expi ale nie sa tam tysiące a nawet setki. Z dobrze poinformowanego żródla wiem jedynie, że ktoś nieobecny juz teraz w obecnej administracji pochwalil się, że Anzelm swego czasu krecil licznikiem x 1,5 ale jak liczba skoczyla nagle z 2200-2500 graczy do 3500-3800 stwierdzil, że Anzelm oszalał bo kreci juz x 2 ten licznik. Pewno chlopak sie napatrzył na naszych wschodnich sąsiadów i stwierdził, że dobra agitacja (reklama) załatwi wszystko, skoro to Ruskim się także udaje. Swego czasu grałem na Alistria.eu, całkiem niezłym serwerze medium i tam było pokazane dokładnie gdzie i na jakiej lokacji są ludzie (nowatorski pomysł) i licznik w okresie dobrej prosperity oscylował w okolicach 600 ludzi, zaś liczba shopków na obu kolorach nie przekraczała liczby 120-150 a liczba komunikatów na głownym czacie była podobna. Te 400 shopków z Ascariala pokazane na tym filmie powyżej, nie zamydli nikomu myślącemu oczu, a wierzcie mi, że przez te ich "wielką ilość" na ch1 nie da się nic kupić, jeśli nie posiadasz naprawdę w miarę dobrej maszyny, bo lagi są tak duże, że zaraz wiesza metka (czarny ekran).

Co do bugów na tym serwerze, to już nie będę ich opisywał, bo te ciągle naprawiane pojawiają się po każdym jakimś updacie na nowo. Swego czasu wywaliło im biologa i każdy musiał go robić na nowo. Mnie zniechęciło to, że biżuteria (branzoleta i naszyjnik) na 81 i 91 lev zakupiona na placu była zbugowana i nie dawała bonusu 500-2000 hp. Także parę razy naprawiali smocze skille, które raz działał a raz nie. Wszystko to można było ścierpieć do czasu. Ale szczytem była kradzież dwoch całkiem niezłych kont, za pomocą których zrobiłem sobie jeden z lepszych EQ na serwie do expa. Do dzis administtracja nie zrobila porzadnego zabezpieczenia za pomocą przywolania hasła poprzez klikniecie w otrzymany na swoj e-mail, link wysylany z serwera. Dalej jest to samo mimo zmiany szaty graficznej strony. Do dzis administracja nie oddaje ukradzionych itemkow a jedynie moze ci odzyskac konto. Z tego co widze to maja teraz inną szate graficzną strony głownej i najpewniej jej zabezpieczenia, bo skoro tak duza byla liczba kradziezy to albo baza zle byla zabezpieczona albo stronka dziurawa. Administracja to jakis szczyl 17 letni (Anzelm) i Endymion znany ze zlodziejstwa na innych serwerach. Zapomnialbym o jednym, bardzo mala liczba wojen tez nie najlepiej swiadczy o serwie ...  Ciekaw jestem czy Endymion powiesz mi prosto w oczy dlaczego zostałem okradziony aż 2 razy na waszym serwie w przeciagu 1 miesiaca ? Posiadam oryginalne Windows xp z oplaconym Secure, nie uzywalem hackow, nie wchodzilem na lipne linki z psudoeventami, nie pozyczalem nikomu kont i nie logowalem sie na innym kompie do gry, zas 45 zl zainwestowane w Item Shop poszlo w kubel a trzeci raz zaczynać znowu od nowa nie mam zamiaru, bo najpewniej skille i tak mi skasowali znowu z P do zera, jak to bylo za 1 razem.

Ocena 1/10

chcieliście screen z komendy /w to macie, nie rozumiem waszego płaczu. najpierw, że jest 700 GRACZY online a teraz 4000 POSTACI ONLINE. Nie rozumiem znowu

Tak bardzo was boli dupsko, że mamy 3-4k graczy?

może, może nie

Opublikowano

Ocena 1/10

bo żaden mądry gracz nie expi w v2 tylko na dc od 50 do 85 także nie ma się co dziwić.

Opublikowano

Aby wejść do bazy serwera musisz mieć pełny dostęp do maszyny. Skoro włamują się do bazy czemu nie usuwają całego serwera? Hmm. Zresztą co ja tu będę dyskutował z zwykłym chłoptasiem od forum, którego projekty padają przed startem.

Opublikowano

x

Opublikowano

Endymion mało jeszcze wiesz, ale na waszym serwerze spotkałem kolesia, którego mniej więcej rok temu okradli na metin2.pl jak miał 99 lev. Okazało się, że złodziej wbił się do samej bazy metka pl i jednocześnie skroił 7 osób z wysokimi levelami. Gość był niezły w hackowaniu ale zgubiła go zbytnia ufność w swoje możliwości, bo robił to z komputera siostry. Osoby poszkodowane wtedy łatwo nie popuściły a że na metku.pl bardziej już dbają o klienta niż kiedyś, to poważnie potraktowali te sprawę i przekazali IP włamywacza okradzionemu, który zgłosił te sprawę na Policji. Nie było to nagłośnione w internecie, ale "hacker" dostal 2 lata w zawiasie i musiał spłacać okradzionych w ratach. Jeśli ktoś wpadł na to jak się włamać do bazy metin2.pl to sądzę, że możliwa jest sytuacja, że opłacany hacker może włamywać się do bazy Ascariala, aby zniechęcić ludzi do gry tutaj albo robi to tylko dla zysku i sprzedaje bryłki na allegro. Dobrze wiecie, że macie ciągle włamy na serwer i zachodzicie w głowę, kto wam to robi. Inną sprawą jest to, że pewna ilość hacków (zwłaszcza injectorów) na mpcforum jest sprytnie spreparowana i za ich sprawą dzieciaki też są okradane na tych "lepszych" serwerach. Niestety mało kto o tym wie ...

Opublikowano

Tylko kompletny debil może stwierdzić że "administracja ma wyjebane na ten serwer".
Administracja zamiast odwalać amatorkę, łoży własnę pieniądze by dostarczyć graczom porządne patche.
Porządne bo ode mnie.

Oceny serwera nie dokonam bo na Nim nie gram, ale o administracji mogę śmiało napisać że mają mózgi. (Rzadki przypadek w tym kraju)

0VPaRnd.png

Opublikowano

Tylko kompletny debil może stwierdzić że "administracja ma wyjebane na ten serwer".

Administracja zamiast odwalać amatorkę, łoży własnę pieniądze by dostarczyć graczom porządne patche.

Porządne bo ode mnie.

Oceny serwera nie dokonam bo na Nim nie gram, ale o administracji mogę śmiało napisać że mają mózgi. (Rzadki przypadek w tym kraju)

Acha...?! Administracja ma mózg, bo od cb kupuje. Widać, że sami nic nie umieją zrobić tylko kupić coś od kogoś i wgarać to na serwa i niech dalej ludzie ładują w is.

Opublikowano

Serwera nie polecam, technik nie umie się zachować.

Serwer podupada, gracze odchodzą.

Polecam Balmora.pl

AHP6Pjo.png?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...