Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Plagiaty

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wszyscy wiemy, na forum cały czas pojawiają się konkursy z nagrodami, wewnątrz lub pozaforumowymi. Oprócz normalnych kandydatów przyciągają one także mnóstwo oszustów.

Aktualnie kara za plagiat to 10% i 3 dni. Plagiat to coś co wykonuje się z całkowitą premedytacją, więc kara powinna być bardziej surowa. Ale nie o to mi chodzi.

Proponuję, aby w przypadku splagiatowania czegoś przez użytkownika

1. Gdzieś tutaj: http://scr.hu/2vr2/4h5q8 pojawiało się ostrzeżenie dla moderatorów mówiące o tym że taki użytkownik już coś splagiatował
  2. Zostały ponownie sprawdzone lub odebrane jego nagrody w poprzednich konkursach

Weźmy na przykład pewnego użytkownika, który niedawno splagiatował pracę w konkursie WT. Kilkadziesiąt postów, dumny posiadacz Blue oraz Gold Membera, w prosty sposób splagiatował pracę. Znalazłem źródło, został ukarany nikłą karą. Jeśli splagiatował tą pracę, całkowicie świadomie, umyślnie i celowo złamał regulamin, to skąd mamy wiedzieć że nie splagiatował także poprzednich?

Tak więc przypominam:

Proponuję, aby w przypadku splagiatowania czegoś przez użytkownika

1. Gdzieś tutaj: http://scr.hu/2vr2/4h5q8 pojawiało się ostrzeżenie dla moderatorów mówiące o tym że taki użytkownik już coś splagiatował
  2. Zostały ponownie sprawdzone prace lub odebrane jego nagrody za poprzednie konkursy
Opublikowano

A co, przegrałeś jakiś konkurs i teraz ból d*py? ;D

@temat:

Co do plagiatów, to jestem za tym aby kara była znacznie surowsza! mówię o 14-30 dni zawieszenia na forum!

BTW, jeżeli coś ma być w postaci obrazka, to zawsze można sprawdzić to w google images za pomocą tego obrazka ;)

//EDIT co do powiadomień dla moderatora także jestem na tak :)

Opublikowano

Albo ustawić "Idiota" w tytule pod nickiem bez możliwości zmiany przez 4686256 dni :D

Tak, za plagiaty w ogóle powinny być pół-permy xD

Perm na 30 dni? xD

Obecny system jest okej.

Opublikowano

1. Wystarczy wejść w historię ostrzeżeń i już mamy na tacy za co dostawał warny. Jestem na nie, zbędne.

2. Tak.

Opublikowano

Tak jak pan wyżej - historia ostrzeżeń wystarczy. Kara powinna być surowsza, a prace dogłębnie sprawdzane przez wszystkich jury, którzy są w danym konkursie. 

1394047278-U990178.png

Admin Cienia
Opublikowano

Uważam, że kara za plagiat powinna zostać zwiększona, ze szczególnym uwzględnieniem prac konkursowych. Jednak wyświetlanie dodatkowej informacji o splagiatowaniu jest zbędne, ponieważ mamy historię ostrzeżeń. 

1294477714-U1.png

Opublikowano

Uważam, że kara za plagiat powinna zostać zwiększona, ze szczególnym uwzględnieniem prac konkursowych. Jednak wyświetlanie dodatkowej informacji o splagiatowaniu jest zbędne, ponieważ mamy historię ostrzeżeń. 

Myślę, że do tego wątku można dodać również przykładowo aplikacje do mgt ;)

Opublikowano

Pomysł fajny, ale równie dobrze można zobaczyć to w liście warnów danego usera. Obecnie nie potrzebne.

Nie.

A co do pomysłu z większą karą to, jak najbardziej za.

Tak.

Opublikowano

Ja bym zrobił sortowanie w ostrzeżeniach wg. spamu, doublepostów, plagiatów itd Wtedy nie trzeba byłoby się przekopywać nieraz przez kilka stron u niektórych. Co do sugestii jestem na tak.

Opublikowano

Albo ustawić "Idiota" w tytule pod nickiem bez możliwości zmiany przez 4686256 dni :D

Tak, za plagiaty w ogóle powinny być pół-permy xD

giphy.gif

Opublikowano

To z Idiotą z oczywistych powodów nie wejdzie, a zresztą faktycznie - historia ostrzeżeń wystarczy.

Ale przykład od revsa też pokazuje to o czym mówiłem. Ktoś już ma Golda - skoro tu splagiatował to najpewniej tą pracę na golda też splagiatował/oszukał w konkursie. I co? Krótki ban, mało %, żadnych konsekwencji, wszystko pięknie, jest Gold. I tylko utwierdza to że trzeba w takich przypadkach sprawdzać lub odbierać poprzednie nagrody.

Opublikowano

Dawać 15% i ban 14 dni w konkursach, a pozostałe plagiaty 3 dni ;)

Neu/Tak

Opublikowano

Faktycznie obecne kary są nieadekwatne do popełnionego czynu.

Także za zaostrzeniem kary jestem jak najbardziej, natomiast jak wyżej niektórzy wspomnieli informacja koło postu jest niepotrzebna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...