Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fate/Zero - Kontynuacja

Gość dzbach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to nie jest nic subiektywnego tylko czysty fakt.  Selweron juz ci wytlumaczyl, ze powinno sie zaczac od fate stay night

Właśnie nic nie wytłumaczył... I nie muszę jak nie chcę. Zrozum to, że nawet jak zacznę od zero, to nic nie stracę. Ba, wręcz będę wiedział, skąd wziął się pożar, o którym fsn mowa... W dodatku spin-offy oglądać? Nie mam na to czasu. Zresztą mój obrazek podsumowuje moje stanowisko. A jak dalej nie rozumiesz, to zagraj nawet w polską produkcję N.E.M.O od RTT. Może wtedy zrozumiesz o co mi chodzi z tymi ścieżkami.

//eot

@edycja

@Rhide

Zważywszy na to, że nie oglądam animu od wczoraj. A różnica pomiędzy tymi wydaniami wynosi 5 lat, to odpowiedz sobie sam. Zresztą kto chce, to wyciągnie wnioski już z logicznych postów.

///eot 100%

Opublikowano

Właśnie nic nie wytłumaczył... I nie muszę jak nie chcę. Zrozum to, że nawet jak zacznę od zero, to nic nie stracę. Ba, wręcz będę wiedział, skąd wziął się pożar, o którym fsn mowa... W dodatku spin-offy oglądać? Nie mam na to czasu. Zresztą mój obrazek podsumowuje moje stanowisko. A jak dalej nie rozumiesz, to zagraj nawet w polską produkcję N.E.M.O od RTT. Może wtedy zrozumiesz o co mi chodzi z tymi ścieżkami.

//eot

zaczynales od stay night czy zero?

//eot

@edycja

@Rhide

Zważywszy na to, że nie oglądam animu od wczoraj. A różnica pomiędzy tymi wydaniami wynosi 5 lat, to odpowiedz sobie sam. Zresztą kto chce, to wyciągnie wnioski już z logicznych postów.

///eot 100%

jesli zaczales od fate zero to nie ma o czym gadac.. Wlasnie straciles swoja wartosc i przyznales sie do porazki

XrgAYyk.png

Opublikowano

jesli zaczales od fate zero to nie ma o czym gadac.. Wlasnie straciles swoja wartosc i przyznales sie do porazki

Nie wieżę w to. W takim razie powiedz mi, jak miałem obejrzeć produkcję z 2011 roku np. w 2007? Wyjaśnij to, a przeproszę i przypnę Ci nawet medal.

Widziałem obie produkcje i mój obrazek wyjaśnia zależność między nimi i dowolność oglądania. Zrozum to... Rusz głową.

@edycja

@Rhide

Widzę, że z rozpędu źle przeczytałem twojego posta. Oglądałem najpierw fsn(chociaż to wynika z mojej wypowiedzi), ponieważ nie dało się oglądać czegoś, czego jeszcze nie zrobiono.

Opublikowano

gdyby powinna byc opowiadana chronoligicznie to hultaju najpierw wyszloby fate/stay night. Wlasnie twoj argument stał sie inwalidą i Cię zmasakrowałem huncwocie

a co mi tam jeszcze bardziej cie zmasakruje gagatku, patrz na moj argument bezecniku ty!

http://scr.hu/1wdk/fk11i

tu lepsze tlumaczenie http://scr.hu/1wdk/l5wkp

Że słucham? Fate/Zero to 4. Wojna o Graal, a Night to 5. wojna. To jakim cudem Night miałby być pierwszy? o_o

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Jeśli już o kolejności mowa to poza naprawdę nielicznymi wyjątkami anime powinno oglądać się według dat. Wtedy oglądasz zgodnie z zaleceniami producentów i czerpiesz największą przyjemność z seansu.

Bo co to za przyjemność oglądać wpierw anime lepsze wizualnie (Fate/Zero), a potem gorsze wizualnie (Fate/Stay Night) bo starsze (nie zawsze tak jest, ale zazwyczaj).

Poza tym później zrobiony prequel często wyjaśnia pewne niewytłumaczone rzeczy z wcześniejszego sequela, ale widz nie powinien o tym wiedzieć przed obejrzeniem tego sequela.

Oczywiście każdy niech ogląda jak chce, ale oglądanie według dat jest najbardziej sensowne.

Opublikowano

Moim zdaniem najlepiej zacząć od fate stay night, ponieważ tak jak armoro wspomnial jst gorsze wizualnie, ale w sumie nie tylko wizualnie, a ogolnie. Wiec wypada zacząć od tego gorszego. Oprócz tego prequel ma sens jeśli zna się sequela. Chyba tak to działa, nie? Te wszystkie tajemnice co byly w fate/stay night są fajne, bo są nieodkryte, przyjemnosc w fate/zero jest jak się je nagle odkrywa. Więc tak tez polecam zacząć. Od fate stay night.

Opublikowano

Te wszystkie tajemnice co byly w fate/stay night są fajne, bo są nieodkryte, przyjemnosc w fate/zero jest jak się je nagle odkrywa. Więc tak tez polecam zacząć. Od fate stay night.

W Fate/Stay Night jest tylko wspomnienie o ojcu głównego bohatera i poprzedniej wojnie, ale bardzo ogólnikowo. Podobnie o ojcu Rin było trochę. Również Saber mówi w jakiejś scenie o tym co zrobiła w Fate/Zero. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...