Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] EULA a sprzedaż rang

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy eula pozwala sprzedawac rangi vip i svip na minecraft bukkit 1.7.2 czy tylko obowiazuje na 1.7.10

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Eula obowiązuje od bardzo dawna tylko teraz zaczęli coś z tym robić. Więc obowiązuje na każdej wersji.

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Opublikowano

Czyli wszystkie wersje minecraft i nie moge sprzedawac :(

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Sprzedawaj co chcesz, EULA to tylko taka "Umowa" że jeśli coś się stanie z serwerem wina jest właściciela. Nie sądze żeby Mojang ogarnął Europe i blokował serwery tylu P2W. W polsce jest w uj tych serwerów :D Chociaż myślę że jak by już sprawdzali to serwery na których gra dużo osób ;D

iker_casillas___2012_by_majorczyk8-d5dzi

Opublikowano

Jak serwer non premium to moge se sprzedawac co chce

?

Opublikowano

nie k***a nie mozesz ...

to tak jak by zlodziejowi przeszkadzal podatek dochodowy

O co ci hodzi

Czyli nie moge czy co bo troche nie kumam

Opublikowano

O to chodzi że mając już nonpremium łamiesz all zasady, czyli jak bd sprzedawać rangi itp. to nic nie zmieni. Tak jak kolega napisał wyżej dobrze ja napisze na innym przykładzie. Wyobraź sb, że kradniesz drzewo z lasu zamiast kupić (nonpermium a premium) i chcesz sb sprzedać to drzewo (rangi) a drzewo można sprzedawać tylko w postaci desek to osoba co kupiła z lasu ma wiele problemów z tym żeby to sprzedać iż musi sama w to włożyć pieniądze (by zrobić deski) a osobie, która ukradła to drzewo jest to obojętne gdyż jest to kradzione i i tak jak złapią go deskami czy z całymi drzewami wszystko wyjdzie na jedno.

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Opublikowano

Radzę aby wszyscy sobie to poczytali, i znajdą się odpowiedzi na wasze pytania.

Temat

Eula obowiązuje na KAŻDYM serwerze, nie ma znaczenia czy jest premium czy npremium.

Jednak zgodnie z Eula możesz spzedawać rangi. ;)

- Czy mogę sprzedać rangi na moim serwerze?
Tak. Rangi są dozwolone. Kolorowe nazwy, przedrostki, specjalne czapki itp. są w porządku.

Opublikowano

Czy premium czy NoPremium, czy 1.0.0 czy 1.7.10 każdy serwer obowiązuje EULA !

Radzę aby wszyscy sobie to poczytali, i znajdą się odpowiedzi na wasze pytania.

Temat

Eula obowiązuje na KAŻDYM serwerze, nie ma znaczenia czy jest premium czy npremium.

Jednak zgodnie z Eula możesz spzedawać rangi.  ;)

Serwerów no premium geniuszu nie obowiązuje.

System blokowania serwerów by mojang działa tylko na Premium Launcherze. Ustawiając online-mode = FALSE odcinasz serwer od weryfikacji na serwerach mojangu. Więc gówna z mojangu nic ci nie zrobią. Sam noPremium już łamie Eula więc to czy sprzedajesz vipy czy nie nie ma nic do rzeczy.

Ps. ciekawe ile jeszcze bedzie o tym tematów.

Opublikowano

Czyli moge sprzedawac i nijang mi serwera nie zablokuje odpowiedz tak lu nie

Opublikowano

Ja sprzedaje cały czas nawet nie zmieniłem nic w kitach tylko dodałem przed wejściem na server taką jakby akceptacje warunków servera czyli że sprzedajemy właśnie rangi kasę (w grze) jeżeli ktoś się nie zgadza to go plugin dalej nie przepuści do lobby :)

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

-----------------------------------------------

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

@noIP nie masz racji że Mojang nie ma dostępu do serwerów npremium, po pierwsze samo używanie serwera no premium nie jest "legalne", a sprzedawanie na nim vipów tym bardziej. Jednak Eula obowiązuje wszystkich serwerów, 5 slotów, 500 slotów, npremium, premium, znany czy nie znany, każdy.

Topic

Jednak po przemyśleniu, jeżeli Twój serwer już narusza jakieś zasady, to jeżeli będą mieli coś z tym robić, to i tak zrobią, więc sprzedawaj!

Opublikowano

@noIP nie masz racji że Mojang nie ma dostępu do serwerów npremium, po pierwsze samo używanie serwera no premium nie jest "legalne", a sprzedawanie na nim vipów tym bardziej. Jednak Eula obowiązuje wszystkich serwerów, 5 slotów, 500 slotów, npremium, premium, znany czy nie znany, każdy.

Topic

Jednak po przemyśleniu, jeżeli Twój serwer już narusza jakieś zasady, to jeżeli będą mieli coś z tym robić, to i tak zrobią, więc sprzedawaj!

Nie ma. Nie da się zablokować serwera z online-mode = FALSE bo w ten sposób wyłączamy połączenie z serwerami weryfikacyjnymi Mojangu. A ich blokada działa jedynie na orginalny launcher i serwery premium. Musisz to zrozumieć. 

Opublikowano

Prosty sposob, jesli wprowadza jakis system blokujacy serwer to dekompilacja silnika, pare zmian i gotowe.

Polak potrafi.

Opublikowano

Reasumując:

- robisz serwer legalny premium możesz sprzedawać rangi ale bez kitów i dodatków wpływających na gameplay.

- robisz serwer nie legalny czyli non-premium, to możesz sprzedawać co chcesz i nic Ci nie zrobią.

EULĄ nie trzeba się przejmować.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...