Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] {AUTORSKI PLUGIN} noHealth zmiana maksymalnego hp graczy!

noIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NO HEALTH

Opis:

Plugin umożliwia zmianę maksymalnego hp wszystkich graczy na serwerze. 

Hp jest zmieniane w momencie wbicia gracza na serwer.

Plugin napisałem z nudów dla pewnego użytkownika na forum.

CONFIG:

#1 hp = 0,5 serduszka
HP 20 

DL:

http://speedy.sh/9EAbf/noHealth.jar

SKAN:

https://www.virustotal.com/pl/file/67367e7bcb35319ed0068ed2ecc466d4c91aa6f972b4838c4301f60249a5ba16/analysis/1407503699/

Plugin nie ma żadnych backdoorów (Nie jestem taką kur*a żeby się w coś takiego bawić) jak ktoś chce to może sobie zdekomplikować.

Change Log:

v.1.1 Wydanie pluginu.
v.1.2 Planowane: Zmiana maksymalnego hp danego gracza i  obecnego hp.

PS. Dla hejterów pokroju @Karolina_666 wiem że kod jest h*jowy ,źle z optymalizowany , brzydki, nazewnictwo klas i paczek jest złe, i ogólnie wszystko jest złe. 

Ale wierzę że i tak się komuś przyda :) 

Opublikowano

1 listener i

do tego jakas pseudo licencja 
uzytecznego kodu nawet 10 linijek nie ma
-5/10

Dzięki za 5/10 :D

1 listener bo po kiego h*ja dodawać więcej ? Jak działa .

Pseudo licencję mam prawo dać :) Zresztą nawet podałem podstawę prawną. Można się oczywiście kłócić nad sensem licencji na tak mały plugin ale chodzi o to żeby nikt go gdzieś nie wrzucił jako swojego.

Ważne że chociaż robisz pluginy i działa, powodzenia w dalszej drodze pisania pluginow

Dzięki za pozytywną opinię. :)

Opublikowano

Dzięki za 5/10 :D

1 listener bo po kiego h*ja dodawać więcej ? Jak działa .

Pseudo licencję mam prawo dać :) Zresztą nawet podałem podstawę prawną. Można się oczywiście kłócić nad sensem licencji na tak mały plugin ale chodzi o to żeby nikt go gdzieś nie wrzucił jako swojego.

Dzięki za pozytywną opinię. :)

Po to żeby plugin był bardziej poskładany i z optymalizowany..

Nie widzę sensu publikowania tak małego pluginu, takie coś to każdy może poświęcić parę minut i coś takiego sobie napisać..

Napisz coś bardziej skomplikowanego, albo dodaj jakieś nowe komendy co do tego pluginu.

Opublikowano

Nie widzę sensu publikowania tak małego pluginu, takie coś to każdy może poświęcić parę minut i coś takiego sobie napisać..

Napisz coś bardziej skomplikowanego, albo dodaj jakieś nowe komendy co do tego pluginu.

Nie sądzę, aby każdy mógł sobie coś takiego napisać, bo 80% użytkowników tego forum nie zna nawet podstaw JAVY, więc skończ to pierdolenie.

P.S: mnie uczono w szkole pisać "zoptymalizowany" a nie "z optymalizowany".

@topic Plugin mega słaby, nie rozumiem po co dodawać taką chujową i zbędną licencje przy zaledwie 8 linijkach.. (bo tego zbędnego wysyłania wiadomości do konsoli nie wliczam..)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Człowieku ale to jest tak prosty plugin że ja nawet nie ma sensu i zbytnio możliwości napisania tego w paru listenerach. Oczywiście bardziej skomplikowane rzeczy rozbijam na części.

Ten plugin powstał w 5-10 minut, napisałem go bo zauważyłem że ktoś szukał tu czegoś takiego. Pomyślałem że jak już napisałem to udostępnię w oddzielnym temacie żeby więcej osób na tym skorzystało. Uwierz mi że 90% użytkowników tego forum jeśli nie więcej nie napisze nawet hello world w javie nie mówiąc o listenerach. Robię to właśnie dla nich. Z tego co widzę to już kilku osobom się to przydało. Jeśli będzie mi się chciało to będę rozwijać ten plugin. 

Nie sądzę, aby każdy mógł sobie coś takiego napisać, bo 80% użytkowników tego forum nie zna nawet podstaw JAVY, więc skończ to pierdolenie.

P.S: mnie uczono w szkole pisać "zoptymalizowany" a nie "z optymalizowany".

@topic Plugin mega słaby, nie rozumiem po co dodawać taką chujową i zbędną licencje przy zaledwie 8 linijkach.. (bo tego zbędnego wysyłania wiadomości do konsoli nie wliczam..)

Plugin pisałem 10 minut, żeby pomóc pewnej osobie tu na forum. Pomyślałem że udostępnię ten plugin i widzę że paru osobom się już przydał. Licencja jest tam bo może tam być. Wysyłanie wiadomości do konsoli chyba w niczym nie przeszkadza.

Opublikowano

Prosty plugin, nie ma sensu go tutaj udostępniać.Każdy kto się troszeczkę zna napisał by to w kilka minut.

Opublikowano
ConsoleCommandSender konsola = getServer().getConsoleSender();
    konsola.sendMessage(" ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.BLUE + "----------------------------------------------------------------------------");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " by noIP                                                           ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " Daj like: http://www.mpcforum.pl/user/1134263-noip/               ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " All rights reserved. Ustawa z dnia 21.10.2010 Dz.U.06.90.631.     ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " Absoulutny zakaz edycji, kopiowania kodu, podawania sie za autora ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.BLUE + "----------------------------------------------------------------------------");

Nigdy tego nie zrozumiem, a po co dawać to w onDisable() to już w ogóle nie wiem. :P

P.S. To nie hejt, tylko opinia. :)

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " by noIP                                                           ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " Daj like: http://www.mpcforum.pl/user/1134263-noip/               ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " All rights reserved. Ustawa z dnia 21.10.2010 Dz.U.06.90.631.     ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " Absoulutny zakaz edycji, kopiowania kodu, podawania sie za autora ");

Nigdy tego nie zrozumiem, a po co dawać to w onDisable() to już w ogóle nie wiem. :P

P.S. To nie hejt, tylko opinia. :)

Pozdrawiam

Jasne, ja nic nie mam do wyrażania swojej opinii. A w onDisable() dałem tak sobie bez określonego celu. I tak konsola.sendMessage

Ma wyłącznie charakter informacyjny tak więc nie obciąża serwera. Najwyżej sekundę dłużej się będzie ładować.

Opublikowano

Ale ty jesteś dobry, programista programujący w języku polskim.

Nikt nie uczył Cię o pętlach?
Co to ma być:
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " by noIP           ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " Daj like: http://www.mpcforum.pl/user/1134263-noip/               ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " All rights reserved. Ustawa z dnia 21.10.2010 Dz.U.06.90.631.     ");

Wymądrzasz się w moim temacie a robisz takie idiotyczne rzeczy w tak prostym pluginie:

FileConfiguration config = getConfig();
    int hp = config.getInt("HP");
    e.getPlayer().setMaxHealth(hp);
    Player p = e.getPlayer();
    p.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "] " + ChatColor.GOLD + "Maksymalne hp ustawiono na : " + hp);

Przy każdym pierdolonym wejściem gracza na serwer, czytasz config z dysku :D 

Myślałem że jesteś mądrzejszy.

Opublikowano

Spoko plugin ( Z*********e że nie skrypt tylko plugin nareszcie! xdd ) na pewno się dużo osobom przyda !  :)

DjFiesta, w 11 Sie 2014 - 22:29, powiedział:
Dzięki za stworzenie czegoś takiego. Pobieram to i przyda mi się na serwer.

Nie ma problemu:)  Miło że mogłem komuś pomóc i że ten plugin się komuś przyda. I tak ,zamierzam napisać i udostępnić więcej pluginów.

Ale ty jesteś dobry, programista programujący w języku polskim.

Nikt nie uczył Cię o pętlach?
Co to ma być:
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " by noIP           ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " Daj like: http://www.mpcforum.pl/user/1134263-noip/               ");
    konsola.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.GOLD + " All rights reserved. Ustawa z dnia 21.10.2010 Dz.U.06.90.631.     ");

Wymądrzasz się w moim temacie a robisz takie idiotyczne rzeczy w tak prostym pluginie:

FileConfiguration config = getConfig();
    int hp = config.getInt("HP");
    e.getPlayer().setMaxHealth(hp);
    Player p = e.getPlayer();
    p.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.RED + "noHealth" + ChatColor.GRAY + "] " + ChatColor.GOLD + "Maksymalne hp ustawiono na : " + hp);

Przy każdym pierdolonym wejściem gracza na serwer, czytasz config z dysku :D

To nie ma znaczenia dla poprawnego funkcjonowania kodu , ma jedynie znaczenie jak dajesz kod do oceny/sprawdzenia osobie która nie zna polskiego " na przykład udostępniając na bukkit.org". Natomiast jak wrzucam plugin na polskie forum to jest to bez znaczenia, podobnie jak nazewnictwo klas czy też paczek. To są jedynie zalecane praktyki.

Co to ma być? Licencja . Pętle znam ale ponieważ plugin ten pisałem w 10 minut żeby pomóc pewnej osobie tu na forum która tego czegoś szukała to już nie bawiłem się w pętle zwłaszcza że ta informacja pokazuje się tylko przy włączaniu i wyłączaniu serwera tak więc nie ma większego znaczenia dla wydajności/ 

Przy każdym pierdolonym wejściem gracza na serwer, czytasz config z dysku  :D

1. Kultura . Naprawdę nie ma potrzeby dawać w każdym swoim poście wulgaryzmu. 

2. Owszem pobieram. Mógłbym się bawić w optymalizację tego pluginu ale po co? Jak bez tego działa a jest na tyle mały że nikt i tak nie zauważyłby różnicy.

Ja rozumiem że szukasz tylko sposobu żeby się do mnie przyczepić bo skomentowałem twój temat, ale nie musisz od razu mnie obrażać i wyzywać ( tak jak w twoim temacie za co słusznie dostałeś warna:) )

Opublikowano

Nie ma problemu:)  Miło że mogłem komuś pomóc i że ten plugin się komuś przyda. I tak ,zamierzam napisać i udostępnić więcej pluginów.

To nie ma znaczenia dla poprawnego funkcjonowania kodu , ma jedynie znaczenie jak dajesz kod do oceny/sprawdzenia osobie która nie zna polskiego " na przykład udostępniając na bukkit.org". Natomiast jak wrzucam plugin na polskie forum to jest to bez znaczenia, podobnie jak nazewnictwo klas czy też paczek. To są jedynie zalecane praktyki.

Co to ma być? Licencja . Pętle znam ale ponieważ plugin ten pisałem w 10 minut żeby pomóc pewnej osobie tu na forum która tego czegoś szukała to już nie bawiłem się w pętle zwłaszcza że ta informacja pokazuje się tylko przy włączaniu i wyłączaniu serwera tak więc nie ma większego znaczenia dla wydajności/ 

Przy każdym pierdolonym wejściem gracza na serwer, czytasz config z dysku  :D

1. Kultura . Naprawdę nie ma potrzeby dawać w każdym swoim poście wulgaryzmu. 

2. Owszem pobieram. Mógłbym się bawić w optymalizację tego pluginu ale po co? Jak bez tego działa a jest na tyle mały że nikt i tak nie zauważyłby różnicy.

Ja rozumiem że szukasz tylko sposobu żeby się do mnie przyczepić bo skomentowałem twój temat, ale nie musisz od razu mnie obrażać i wyzywać ( tak jak w twoim temacie za co słusznie dostałeś warna:) )

Właśnie to ma znaczenie :) Pomyśl sobie, gracze wchodza, wychodzą, wchodzą, wychodzą. Jak masz dysk zajee... dużo operacji(vps czy coś), odczyt z dysku trwa dłuuugo. Wystarczyło zapisywać to do inta przy odpalaniu pluginu. 

Opublikowano

@best24 Wiem że powinienem to zdefiniować w zmiennej "wyżej" ale jak mówię plugin pisałem na szybko. Może to poprawię. Ale i tak większość serwerów stoi na ssd i nie robi im to żadnej różnicy.

Ale faktycznie jest to mój błąd.

Opublikowano

@best24 Wiem że powinienem to zdefiniować w zmiennej "wyżej" ale jak mówię plugin pisałem na szybko. Może to poprawię. Ale i tak większość serwerów stoi na ssd i nie robi im to żadnej różnicy.

Ale faktycznie jest to mój błąd.

Robi, licząc że ten odczyt trwa ~30 ms przy każdym wejściu, na większym serwerze(bo większe używają ssd) niepotrzebnie robisz lagi. Takich rzeczy się nie robi, nawet na szybko, bo to jest 1 linia więcej pisania. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...