Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić Boy Farmera / Ścianę Obronną na Hardcore!

Ridller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem Ci, że mnie zaskoczyłeś. Widziałem dużo podobnych budowli obronnych, ale takiej jeszcze nie.

Pomysł okazał się świetny i na pewno wykorzystam go podczas gry na serwerach.

Nie wiedziałem, że z tak prostych i dostępnych surowców, można zrobić coś dobrego.

Super! ;)

Opublikowano

@danielf40 Jak to z użyciem swojego pomysłu ?! To był mój pomysł, robię tak z gildią na serwerze. Nie wiem o co Ci chodzi ziomek.@Tickey no niestety ale na tą ścianę idzie bardzo dużo surowców, lecz jak zrobisz je podwójne i to z 4 stron cuboida to będzie naprawdę dobre. A do tego potrzebne bardzo dużo redstonu i piasku ;) Piasek szybko można z pustyni a redstone dużo dropi ze stona ;)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

bardzo fajny poradnik. Screeny wużo wyjaśniają. Nie rozumiem w jakim celu piasek, skoro obsydian już jest za wodą

War... War never changes...

Opublikowano

Poradnik już dawno widziałem na yt na kanale użytkownika BoyFarmer, więc nie jest to Twój pomysł, lecz jego, bo wiadomo skąd się wzięła nazwa ;)

I nie dziękuj tyle, bo nabijasz posty i każdemu z osobna dziękujesz...

Opublikowano

@Beekeeper piasek jest jeszcze do lepszej ochrony, na serwerach typu Hardcore obsydian się niszczy. @truskafke wiem już się poprawiłem sam to zauważyłem. Nie musisz mnie pouczać w taki sposób.

sygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...