Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Plugin podobny do Essentials?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż zastanawiam się czy jest jakiś inny plugin niż essentials bo już mi się znudził.

Opublikowano

CommandBook, ale jest dużo gorszy i ma mniej funkcji.

Jest też dużo autorskich pluginów i skryptów jak essentials, ale gdzie jest kilkanaście razy mniej funkcji.

Według mnie essentials najlepsze :).

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Opublikowano

Śmiesz kpić? Skrypty są nie wydajne, a tym bardziej gdy muszą zapisywać wiele danych jak Essentials. Skript zapisuje to do jednego pliku/bazy MySQL [da sie], a Essentials dla każdego tworzy nowy plik. I wczytuje go przy wejsciu, odtwarza a przy wyjsciu zapisuje do pliku.

Zawsze możesz pobawić się w source code pluginu skript i dodać obsługę kilku plików MySQL. A w skript masz o tyle dobrze że możesz napisać essentials jak chcesz i nie musisz mieć napakowane biliona funkcji.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobra dzięki za odpowiedzi , a nie macie jakiś pluginów którzy gracze robili ? jakieś toolsy itd...?

Opublikowano

@niverospl

Nikt raczej nie napisał pluginu podobnego do Essentials, są tylko skrypty. ;)

Bla,bla.

A tirex? Jeśli chcesz coś innego niż essentials to weź TToolsEX. Pisz PW jak coś dam za free.

Opublikowano

Kolego Up to nie są tolsy Tirexa tylko przerobione xcrafte*** i do tego lagują nie chce mi się szukać a bym ci poszukał jak tirex pisze na zagranicznym forum ze te toolsy mu lagują później poszukam tego tematu po 2 wpisz w google ''Wyciek xcrafters'' i bedziesz mial toolsy

Opublikowano

Skript - lagi

Essentials - w c***oy nie potrzebnych rzeczy i laguje

CommandBook - to jest 5 razy lepszy plugin, nie ma bugow jak essentials.
Jezeli mowicie ze essentials jest od CmdBooka lepszy to najpierw pomyslcie.
@topic CommandBook

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

Ehh widac tutaj kazdy znawca...

Skript - lagi

Essentials - w c***oy nie potrzebnych rzeczy i laguje

CommandBook - to jest 5 razy lepszy plugin, nie ma bugow jak essentials.

Jezeli mowicie ze essentials jest od CmdBooka lepszy to najpierw pomyslcie.

@topic CommandBook

Takie samo zdanie. Zresztą... każdy zna bugi z nickami ze znakami zapytania, /msg **, vanish... (wgl vanish jak daje pote i widać armor + item w ręku xD?),  /recipe (można kraść diaxy xD), itd...

Uważacie go za najlepszy??? xD

Myślę że wszyscy z tego wątku nie znają wszystkich możliwości Essentials - bo są nie potrzebne i ich nie używa (np. /sudo, AutoSave, join i left wiadomości, /firework, /ptime, /unlimited, itd... - pełna lista - http://wiki.ess3.net/wiki/Command_Reference).

Commandblock ma masę bugow najlepiej zostaw essenials

To może mi je wymień...

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Właśnie że są podobne plg , poszukałem i są od graczy toolsy jakieś z neta ;d tylko że są troche zbugowane, dlatego się was pytam czy macie jakieś inne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...