Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bank XenoXMT2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że nie którym się przyda taki bank.

Jest on w 100% sprawny? Nie ma żadnych błędów oraz bugów?

Opublikowano

Ma jeden, ale to łatwo naprawić. Chodzi mi o inputy

Okej rozumiem czyli problemów nie powinno dalej być, także może kiedyś go wykorzystam i troszkę przerobię.

Łap tego lajka tam.

Opublikowano

Po przeczytaniu tego questa zostanę przy swoim. Nie wiem kto wpadł na pomysł, by przelewy robić w taki sposób...

Opublikowano

Po przeczytaniu tego questa zostanę przy swoim. Nie wiem kto wpadł na pomysł, by przelewy robić w taki sposób...

Pawełek :)

Opublikowano

Daje Wam link do questa, z którego serwer XenoXMt2 jest słynny. Dzięki niemu zaburzono gospodarkę serwera. Pozdrawiam :)

http://wklej.to/1LTD2

Nie daje questa tutaj, bo ma ponad 200 linijek...

Zawał.,

To ten słynny bank z "NAN" >?

xxx

Opublikowano

Grubo. Chociaż jak na tamte czasy mało kto umiał napisać takiego questa.

Opublikowano

Ja daje komentarze tylko jak piszę questa komuś, kto nie jest dobry w Lua :D Ja nie rozumiem po co ludzie komentują "zamyka when", "zamyka ifa"

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Opublikowano

Wy wszyscy tyle komentów macie questach ? czy tylko on ?

Komentowanie akurat jest dobrym nawykiem, i przekonać się można łatwo, gdy chcesz coś w starym kodzie zmienić malutki szczegół, więc nie musisz przeglądać całego kodu, tylko od razu masz co gdzie i jak. Co nie usprawiedliwia w tak krótkim queście użycie tylu komentarzy. xD
Opublikowano

Ja daje komentarze tylko jak piszę questa komuś, kto nie jest dobry w Lua :D Ja nie rozumiem po co ludzie komentują "zamyka when", "zamyka ifa"

Jak quest ma 200 lini to mi by się nie chciało szukać.

ale i tak c*****y.

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Komentowanie akurat jest dobrym nawykiem, i przekonać się można łatwo, gdy chcesz coś w starym kodzie zmienić malutki szczegół, więc nie musisz przeglądać całego kodu, tylko od razu masz co gdzie i jak. Co nie usprawiedliwia w tak krótkim queście użycie tylu komentarzy. xD

Nie wiem ja nigdy nie używam komentów no prawie nigdy z 2/3 razy mi się zdarzyło kiedy do końca nie wiedziałem jak ma quest wyglądać więc jedną opcje użyłem a drugą zakomentowalem na wszelki wypadek. A tak to chyba nigdy mi się zdarzyło używać komentowania.Mimo wszystko rozumiem/wiem że jest to dobry sposób na zaznaczenie sobie ważniejszych elementów w kodzie ale chodziło mi o takie komentowane jak w tym quescie

end -- koniec warunku z wyborem operacji na koncie
end -- koniec warunku czy konto istnieje
end -- when chat
end -- state
end -- quest

Bo w takim czymś sensu najmniejszego nie widzę.

Opublikowano

To od kiedy Ty jesteś dobry w Lua?

Quest jest napisany w miarę dobrze jak na tamte czasy.

W kwestii zabezpieczeń przebija większość questów pisanych przed 'Mistrzów Lua' na podstawie baz danych, bo nie jest podatny na ataki SQL Injection.

Opublikowano

To od kiedy Ty jesteś dobry w Lua?

Quest jest napisany w miarę dobrze jak na tamte czasy.

W kwestii zabezpieczeń przebija większość questów pisanych przed 'Mistrzów Lua' na podstawie baz danych, bo nie jest podatny na ataki SQL Injection.

Powiedziałem, że jestem dobry? Jak mnie to wkurwia, bo gdziekolwiek ktoś nie napisze, że coś potrafi to się przykurwiasz i mówisz jacy jesteśmy do dupy.

"drogą do poznania mądrości jest świadomość swojej niewiedzy. Jeśli ktoś uważa, że wszystko wie najlepiej, zamyka sobie drogę do rozwoju."

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Powiedziałem, że jestem dobry? Jak mnie to wkurwia, bo gdziekolwiek ktoś nie napisze, że coś potrafi to się przykurwiasz i mówisz jacy jesteśmy do dupy.

"drogą do poznania mądrości jest świadomość swojej niewiedzy. Jeśli ktoś uważa, że wszystko wie najlepiej, zamyka sobie drogę do rozwoju."

Tak, wyraźnie podkreśliłeś to w swojej wypowiedzi.

Jeżeli nadal nie widzisz miejsca, w którym wyraźnie określiłeś, że jesteś 'dobry w Lua' co na moje i tak jest kłamstwem to powinieneś udać się do lekarza.

Po to się używa tabulacji ...

Dodatkowo zgrywasz tutaj nie wiadomo kogo, jakbyś miał o tym chociażby najmniejsze pojęcie.

Przykurwiam się zawsze w odpowiedniej chwili i w odpowiedniej sytuacji.

Takich ludzi jak Ty powinno się tępić.

Nie chcę już określać Twojego cytatu, ale wiedz, że pogrąża Cię on jeszcze bardziej.

Mam nadzieję, że następnym razem przemyślisz to co chcesz napisać kilka razy, musisz jeszcze pamiętać, że nie rozmawiasz tutaj ze swoimi kolegami, którzy uwierzą Ci we wszystko co im napiszesz.

Do questa dodałbym przelewanie przez nick + filtr sprawdzający czy w inpucie nie znajduje się nic co może zagrozić naszej bazie danych oraz przelew Yang przez zmianę PC i bezpośrednie zwiększenie ilości Yang.

Ogólnie fajny pomysł z tym bankiem.

Opublikowano

Ja nie widzę tutaj niczego czym mógłbym się pogrążyć. Gdzie zgrywam nie wiadomo kogo? Pokaż mi gdzie otwarcie napisałem, że jestem dobry w Lua. Twój przykład to jak stwierdzenie, że nie homoseksualista musi mieć partnera. Taki c**j, może, ale nie ma przymusu.

Wiesz czemu napisałem o tych komentarzach? Ostatnio edytowalem komuś questa na sklep za PO, bo ktoś chciał mieć kilka sklepów, nie jeden. Był tak tępy, że musiałem mu tłumaczyć jak ma dodać nowy sklep i itemy do tablicy. Tylko patrz, jak mnie ktoś poprosi to mu napiszę questa, Tobie ktoś musi zapłacić

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Ja nie widzę tutaj niczego czym mógłbym się pogrążyć. Gdzie zgrywam nie wiadomo kogo? Pokaż mi gdzie otwarcie napisałem, że jestem dobry w Lua. Twój przykład to jak stwierdzenie, że nie homoseksualista musi mieć partnera. Taki c**j, może, ale nie ma przymusu.

Wiesz czemu napisałem o tych komentarzach? Ostatnio edytowalem komuś questa na sklep za PO, bo ktoś chciał mieć kilka sklepów, nie jeden. Był tak tępy, że musiałem mu tłumaczyć jak ma dodać nowy sklep i itemy do tablicy. Tylko patrz, jak mnie ktoś poprosi to mu napiszę questa, Tobie ktoś musi zapłacić

Koniec argumentów końcem, ale proszę nie zmieniaj tematu.

Robię dobrą robotę to wymagam - jeżeli ktoś nie chce to po prostu rezygnuje, prawda?

Jak dla mnie jesteś już pogrążony kiedy gdziekolwiek napiszesz post.

Powód? Kolego, zrobiłeś się zbyt wyszczekany jak na kogoś kto nic nie potrafi.

Dałem Ci już przykład gdzie napisałeś, że jesteś dobry w Lua.

Dostałeś też poradę co zrobić, gdy tego nie zauważysz - teraz możesz się już do niej zastosować.

Kiedy wkońcu zaczniesz myśleć zanim coś napiszesz?

Jest to kolejna rzecz, która Cię pogrąża, a potem się jeszcze pytasz...

Opublikowano

Posłucham dobrej rady przyjaciółki i nie będę się kłócił. Ty masz swoje racje, ja swoje. Ciężko się przyznać do błędu, więc nie wymagam tego od Ciebie. Ja serdecznie przepraszam za to, że Cię obrażałem i kończę tą dyskusję. Pozdro 600

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Do questa dodałbym przelewanie przez nick + filtr sprawdzający czy w inpucie nie znajduje się nic co może zagrozić naszej bazie danych oraz przelew Yang przez zmianę PC i bezpośrednie zwiększenie ilości Yang.

Ogólnie fajny pomysł z tym bankiem.

Jeśli się nie mylę to funkcja tonumber (jest już użyta w tym queście) wyeliminuje string tj. konwertuje np. ';DELETE FROM player.*;' zwracając '0'. :p

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Jeśli się nie mylę to funkcja tonumber (jest już użyta w tym queście) wyeliminuje string tj. konwertuje np. ';DELETE FROM player.*;' zwracając '0'. :P

Eliminuje tak, że nan przechodzi i przez to gracze bugowali wypłacanie i za nic mieli w cholerę sm.

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Eliminuje tak, że nan przechodzi i przez to gracze bugowali wypłacanie i za nic mieli w cholerę sm.

Jemu (a dokładniej im) nie chodziło o nan, tylko chyba o atak sql injection.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...