Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mysz do fps'ów

Rway

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O płatność za logo chodzi oczywiście o Razer? :P Tak, płatność za logo jest, ale znikoma. Weźmy pod uwagę Razer Deathadder 2013 za 240zł. Jak ktoś mi znajdzie myszkę z identycznymi parametrami za mniejszą cenę, to dam piwko. Na przykład: Logitech G400S, niby 4000DPI, ale sztuczne. Tak naprawdę do 3600DPI. Fajne sztuczki. Logitech G500S, laserowa, więc jest akceleracja. Razer takich sztuczek nie ma. Jak mysz wyciąga max. realne 6400DPI - taka lub trochę niższa jest podana w specyfikacji. Jak dla mnie Razer robi porządne myszki i klawiatury. Z kolei słuchawki są tandetne :)

Ostatnio zauważyłem, że wielu ludzi poleca tutaj Bloody jako super myszkę. Co wy na to, że zrobiłbym oficjalny spis myszek na tym forum? Przydałoby się?

@Rway

To w takim razie polecałbym ci kupić Razer Abyssus (nowy), lub jeżeli masz pieniądze to Razer Deathadder 2013. Konkurencja dla nich to Logitech G400 rev.2 (tu brak zastrzeżeń), Logitech G400S (pisałem o tym, gorzej wypada). Są też inne myszki typu Steelseries Kana v2. One są jednak okrutnie niedostępne (przynajmniej w sklepach, więc to pomijam).

Pomimo tego, że Abyssus ma mniej przycisków niż Bloody, będzie o wiele lepsze.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Akurat z logiem trafiłeś lecz miałem na myśli bardziej ich słuchawki niż inny sprzęt ale nie tylko w ich przypadku płaci się za logo lub wielki napis na produkcie (i później szpan, że mam sprzęt tej czy innej firmy). Myślę, że taki dobrze i rzetelnie wykonany spis myszek byłby dobrym pomysłem. Można by podzielić myszki na np. ''top 10 do 100zł'', ''top 10 do 150zł'' lub w podobny sposób, oczywiście przy ocenie myszy nie uwzględniając producenta (znany producent nie zawsze jest najlepszy, wyższa cena to nie zawsze lepsza jakość). Co do myszek Razera, w najbliższym czasie chyba jednak będę unikał ich sprzętu po doświadczeniach ze słuchawkami, których cena w żaden sposób nie odzwierciedla jakości. Póki co przetestuję Bloody v8, może zmienię za 3 dni, może za pół roku, to się okaże. Kto nie ryzykuje ten nie zyskuje, najwyżej w przyszłości będę wiedział czego unikać.

lts2.png

Opublikowano

Ok. Zrobię ten spis potem. Ale słuchawek Razera nie polecam. Podbijają basy strasznie. Tak samo jak Creative Fatality "Gaming" - kolejny tani szajs. Ja tam Bloody nie polecam. Ale ok, przetestuj. Razer ma szajsowate słuchawki, ale ich myszki, klawiatury i podkładki do myszek są bardzo dobre. To jest tak, jakbyś nie kupował ŻADNEGO produktu Micro$oftu tylko dlatego, że Windows Vista jest do.. ekhm, pewnego miejsca w ciele?

Opublikowano
@Rocki star12 Nie ma żadnego problemu, trochę poużywam i dam Ci znać jak się sprawuje. Jednak aby móc w 100% przetestować mysz, przydałoby się odblokować core 3 i raz na zawsze potwierdzić lub obalić mit o dziwnych funkcjach jakie ta mysz posiada. Słyszałem już, że mysz sama celu, później sama grała, a na koniec okazało się, że nawet używała klawiatury (przytaczam słowa z innych forów). Jeśli więc ktoś będzie miał link do wszystkich plików potrzebnych do odblokowania tego cholerstwa (nie, nie ''alledrogo'', zapłaciłem za mysz, od portfela wara) to proszę o podesłanie, może być tutaj, może być na pw, obojętnie.

lts2.png

Opublikowano

Powtarzam, te tryby to chwyt marketingowy, tylko. One nic nie zmieniają. Jest pełno sposobów na odblokowanie Core 3. Wielu próbowałem, żaden z nich nie zadziałał... 

Nie będę sprawdzał, czy plik ma wirusy. Wydaje mi się, że tak. Więc ostrzegam 

Opublikowano
@YaszczuR Przetestowałem, niestety bez rezultatu. Najwidoczniej ten sposób nie działa w przypadku modelu myszy jaki posiadam. Fakt, jest wiele innych źródeł ale w większości przypadków linki wygasły. W każdym razie, pierwsze wrażenia odnośnie myszki dość dobre. Przemyślany sposób zmiany DPI, mysz mimo braku podkładki nie okazała się nieprecyzyjna, po biurku chodzi bardzo dobrze, niemal jak po lodzie. Zobaczymy co będzie dalej, jak spisze się w dłuższej rozgrywce. Znajdę jeszcze tylko działający sposób na odblokowanie myszy i sprawdzę mit o rzekomych oszustwach możliwych dzięki tej myszce, mam nadzieje...

lts2.png

Opublikowano

Zrób test w VMouseBench. Weź test na interpolacje i rób szybkie ruchy myszką. A potem sprawdź co wyszło. W normalnej myszce wyszły by krzywe linie. A w tym chińskim złomie są kropki i poprzerywane odcinki

Opublikowano
@YaszczuR Robiłem, nie wyszło aż tak najgorzej, czasem tylko krótkie kreski ale do kropek daleko.

@Rocki star12 Dzisiaj wieczorem sprawdź pw, na pewno w skrócie napiszę Ci co i jak z tą myszką.

Problem z wyborem myszki został rozwiązany i prosiłbym moderatora o zamknięcie tego tematu. Wszystkim uczestnikom dyskusji dziękuję.

lts2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...