Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samochód ekonomiczny ;)

.:Pukacz:.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że to nie forum motoryzacyjne ale może ktoś pomoże :P

Za niedługi czas chciałbym sobie kupić samochód jego wymogi to:
- cena max 1500zł

- Tani w utrzymaniu OC AC (czyt. mała pojemność silnika)

- Dość niskie spalanie max: Pb~6 LPG~10

- W miarę pojemny coś wielkością Fiat Uno

Niestety ale uzbieranie większej sumy nie wchodzi w grę, samochód i tak będzie samochodem wypadowym więc jakiś cudów mi nie potrzeba ;)

1.jpg

Opublikowano

Lanos, tylko one dużo palą 98/LPG od 7-1.4 do 11-1.6 16v ale to cacko się rozpędza do 200km/h... ^^

To chyba widzisz, że jemu chodzi o ekonomiczny samochód więc po co coś takiego mu podajesz?

Musisz szukać jakichś małych i lekkich, np seicento, cinquecento 

RAsfepN.png
Opublikowano

Lanos i Laguna za duże silniki, ubezpieczenie drugie tyle co samochód... 6 w PB przyjąłem max ;) Tico, seicento jest dla mnie za małe. Co sądzicie o Swiftcie?

1.jpg

Opublikowano

Lanos i Laguna za duże silniki, ubezpieczenie drugie tyle co samochód... 6 w PB przyjąłem max ;) Tico, seicento jest dla mnie za małe. Co sądzicie o Swiftcie?

Nie masz kogo wziąć na współwłaściciela?

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Ja będę współwłaścicielem żeby mieć zniżki ojca.

To skoro masz zniżki, to możesz brać coś z silnikami 1.4-1.6. Sma mam Golfa III 1.6 i płacę ~550zł/rok :)

Last.fm

Opublikowano

To skoro masz zniżki, to możesz brać coś z silnikami 1.4-1.6. Sma mam Golfa III 1.6 i płacę ~550zł/rok :)

Ale większy silnik to też większe spalanie ;) Jak rocznie wyrobie 5tys km to będzie dobrze ;)

1.jpg

Opublikowano

Ale większy silnik to też większe spalanie ;) Jak rocznie wyrobie 5tys km to będzie dobrze ;)

Wyciagam 9-10l/100km gazu przy ciężkiej nodze. Serio ciężkiej.

Last.fm

Opublikowano

Co z tego że kupisz samochód za 1500 zł ,a za jakiś czas włożysz w niego 2x tyle bo za taką sumę kupisz rozlatującego się szrota.

Do 5 Tys rocznie nie opłaca się kupować samochodu , jak już rejestrujesz to rejestruj bez współwłaściciela bo wtedy masz o wiele taniej ,a to i tak nic Ci nie da że będziesz dopisany do tego samochodu.

Opublikowano
Gumowy Kaczor - z tego co jestem obeznany to części do Cytrynek są dość drogie i lubią się psuć.

Glinka. - Właśnie za jakiś czas, to będzie moje pierwsze auto więc nie chce cudów po prostu ma mnie dowozić do szkoły i służyć na wypady poza miasto. Ja będę współwłaścicielem, czyli będę miał taniej (zniżka 60% ojca u ubezpieczyciela). Da to, że będę dopisany do samochodu bo jak samochód (będąc tylko własnością ojca) będzie miał wypadek ze mną za kółkiem to nie dostane ubezpieczenia ;)

1.jpg

Opublikowano

Co z tego że kupisz samochód za 1500 zł ,a za jakiś czas włożysz w niego 2x tyle bo za taką sumę kupisz rozlatującego się szrota.

Do 5 Tys rocznie nie opłaca się kupować samochodu , jak już rejestrujesz to rejestruj bez współwłaściciela bo wtedy masz o wiele taniej ,a to i tak nic Ci nie da że będziesz dopisany do tego samochodu.

Panie, skończ pan pieprzyć, bo się niedobrze robi. Sam 2 lata temu, przy kupnie samochodu łaziłem po ubezpieczalniach i wiem co i jak. Świeżo po zrobieniu prawka nie masz ŻADNYCH zniżek. Ba, masz nawet zwyżkę 100% za mały staż. Biorąc współwłąściciela mającego pełne zniżki, też z tych zniżek korzystasz. Jednocześni tobie lecą lata posiadanaia zarejestrowanego pojazdu, dzięki czemu zaczynasz stopniowo nabywać prawa do zniżek. jedyny minus to ten dla współwłaściciela, który ma pełne zniżki. Powodujesz wypadek lub stłuczkę - jemu lecą zniżki(bodajze 10% od jednego zdarzenia, chociaż głowy nie dam). W lutym, przy przedłużaniu ubezpieczenia było identycznie, a nie słyszałem o żadnych zmianach. :)

Last.fm

Opublikowano

GOLF II albo III :) a jak chcesz cos lepszego to np Mitshubishi Carisma sport :P

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Admin Cienia
Opublikowano

Ja mam bertonke 2.0t i jak depne do podłogi to idzie ale chlapnie z 15 litrów :D a dla tej mocy warto hehe :P

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Panie, skończ pan pieprzyć, bo się niedobrze robi. Sam 2 lata temu, przy kupnie samochodu łaziłem po ubezpieczalniach i wiem co i jak. Świeżo po zrobieniu prawka nie masz ŻADNYCH zniżek. Ba, masz nawet zwyżkę 100% za mały staż. Biorąc współwłąściciela mającego pełne zniżki, też z tych zniżek korzystasz. Jednocześni tobie lecą lata posiadanaia zarejestrowanego pojazdu, dzięki czemu zaczynasz stopniowo nabywać prawa do zniżek. jedyny minus to ten dla współwłaściciela, który ma pełne zniżki. Powodujesz wypadek lub stłuczkę - jemu lecą zniżki(bodajze 10% od jednego zdarzenia, chociaż głowy nie dam). W lutym, przy przedłużaniu ubezpieczenia było identycznie, a nie słyszałem o żadnych zmianach. :)

Kolejny mądruś.Chodziło mi o to żeby tylko samochód był zarejestrowany na Jego Tate.

Jak zarejestruje na ojca ,a on będzie współwłaścicielem dochodzi 30% zwyżki więc z zniżki 60% robi się tylko 30% .Ja mój samochód mam zarejestrowany na Ojca za silnik pojemności 2000 na rok z NW płacę ok 360 zł.Czyli grosze.

Zniżki idą dopiero chyba od 24 roku życia więc nic nie da że będziesz miał na siebie szybciej zarejestrowane auto.Ale to wszystko zależy od firmy ubezpieczeniowej.Ja mam w TUV tam chyba mają najtaniej 

Opublikowano

Kolejny mądruś.Chodziło mi o to żeby tylko samochód był zarejestrowany na Jego Tate.

Jak zarejestruje na ojca ,a on będzie współwłaścicielem dochodzi 30% zwyżki więc z zniżki 60% robi się tylko 30% .Ja mój samochód mam zarejestrowany na Ojca za silnik pojemności 2000 na rok z NW płacę ok 360 zł.Czyli grosze.

Zniżki idą dopiero chyba od 24 roku życia więc nic nie da że będziesz miał na siebie szybciej zarejestrowane auto.Ale to wszystko zależy od firmy ubezpieczeniowej.Ja mam w TUV tam chyba mają najtaniej

Ale wtedy tobie nie leci staż ubezpieczeniowy, który też jest wazny, jeśli chodzi o zniżki.

Last.fm

Opublikowano

Na razie mam gdzieś staż u ubezpieczyciela na razie chce żeby wszystko wyszło mnie jak najmniej, jestem uczniem więc jedyny zarobek mogę mieć przez pracę weekendową -czyli grosze...

1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...