Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Błąd przy uruchamianiu bat.exe (cmd.exe uruchomienie silnika serwera)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podczas uruchamiania programu bat.exe wywala błąd

System nie może odnaleźć określonej ścieżki.
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .

.. z tydzień temu wszystko ładnie działało

a oto zawartość cmd.exe

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit.jar

PAUSE

pewnie błąd leży w Java i reinstalacja go naprawi , no ale dalej nie wiem czemu się tak stało

było by miło gdyby ktos mi wytłumaczył dlaczego tak to się pier^

Opublikowano

Czytać nie umiesz??? :D przecież jest napisane że zła ścieżka. Sprawdź czy ścieżka do javy jest dobra, czy craftbukkit ma tą samą nazwę którą wpisałeś i czy jest w tym samym folderze co plik .bat

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

to teraz tak

Czytać nie umiesz???  przecież jest napisane że zła ścieżka. Sprawdź czy ścieżka do javy jest dobra, czy craftbukkit ma tą samą nazwę którą wpisałeś i czy jest w tym samym folderze co plik .bat 

tak wiem ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe program nie może znaleźć javy z podanej ścieżki

Tak silnik znajduje się w tym samym folderze co plik .bat i nazywa się craftbukkkit.jar

no i dalej nie wiem dlaczego powstał ten błąd , wcześniej (jakieś 6 dni temu) wszystko działało a od tego czasu nic nie zmieniałem

Opublikowano

hmmm... masz jakiś dziwny skrypt do uruchomienia serwera...
Polecam to wkleić do pliku startowego:

java -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar
PAUSE

tylko zmień nazwe silnika!

=====================================================================================================================================

Opublikowano

hmmm... masz jakiś dziwny skrypt do uruchomienia serwera...
Polecam to wkleić do pliku startowego:

java -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar
PAUSE

tylko zmień nazwe silnika!

Best :) pomogło

choć dalej nie wiem dlaczego nie mogłem odpalić z wiersza podając ścieżkę do javy (re instal javy nie pomógł więc to nie wina ścieżki dostępu)

a nazwe silnika mam taka samą jak w wierszu

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...