Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Main jungli

pęki890

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co z kha?Da sie ni coś jeszcze ugrać po nerfie bo słyszsałem że teraz niezłe gówno

shockblade_zed_by_greenmotion-d73k92u.jp

///.. The Shadows Have Enlightened Me..\\\

Opublikowano

A co z kha?Da sie ni coś jeszcze ugrać po nerfie bo słyszsałem że teraz niezłe gówno

tak da się tylko musisz dokupić jeszcze jakiś itemek na dmg, ja polecam brutalizera( tłuczek)

<>

Opublikowano

To jak z tym lee sinem? Chciałem potrenować gre nicm, ale się okazuje, ze nie warto go pickować, bo już nie jest w top 5 :( wiadomo, jak przeciwnicy będą mieli zeda na midzie, trynde na topie, ww w jungli i jinx na bocie to go nie pickne, ale jak mają tylko 1 postać polegącą na attak speedzie to chyba coś można nim ugrać, nie?

XrgAYyk.png

Opublikowano

To jak z tym lee sinem? Chciałem potrenować gre nicm, ale się okazuje, ze nie warto go pickować, bo już nie jest w top 5 :( wiadomo, jak przeciwnicy będą mieli zeda na midzie, trynde na topie, ww w jungli i jinx na bocie to go nie pickne, ale jak mają tylko 1 postać polegącą na attak speedzie to chyba coś można nim ugrać, nie?

znerfili mu bardziej linie niż jungle, ja nim grałem i dmg mu nie zmienili dalej możesz wykopać - jest dale dobry, riot nie potrafi balansować niektórych postaci więc albo nerfią do ziemi albo zostaje taka sama.

<>

Opublikowano

Ludzie mówiący, że po nerfach postacie są do dupy, to chyba serio nie umiece grać... Kassa po nerfie ciśnie mocno dalej. Nagle Lee Sin traci DMG, przez nerf długości trwania tarczy? Please...

po nerfie który ma przyjść to rzeczywiście bedzie orał ;> refresh ulta po 20 zamiast 12 sekund ha.

Co do jungli @Upss jak mogłaś komus udyra polecić :D? Udyr - instaloose, poza early nie ma racji bytu ten champion w obecnej mecie, gdzie każdy support speeluje udyra jak szmate. W sumie to każdy support speeluje udyra jak szmate. bo udyr nią jest :D 

po nerfach najbardziej viable jest J4 - bo jest nietknięty, a z mety wypadł uj wie czemu, bo LCS nim nie gra, dlatego chyba ;)

Evelynn zawsze bedzie dobra na jungli, z racji presji, z racji że enemy musi wydawać golda na pinki i generalnie dobrego ulta czy zdolności 100-0 na adc

167161466687770313241.png

Opublikowano

Według mnie Vi jest idealnym pickiem na jungle:

+ Ucieczka z Q

+zmiażdżenie adc Ult+Q+E+E

+Dobry clear z Q+E

+Świetne ganki

+Szybko schodzi wieża z e+trinity

Opublikowano

Pierwsza pełna gra vi staty:11/6/12 ona wymiata lol 

Opublikowano

Pierwsza pełna gra vi staty:11/6/12 ona wymiata lol 

To jeden z najlepszych junglerów, wystarczy lizzard+trinity i idziesz full tank. Dmg masz potężny, robisz dobre ganki, masz system escape i ult, z którym eliminujesz adc/apc w 2/3 sec.

Jak ją ogarniesz, to masz łatwe wygrane na rankedach! ;)

Opublikowano

co powiecie o maokaiu warto go kupić czy j4?

Opublikowano

po nerfie który ma przyjść to rzeczywiście bedzie orał ;> refresh ulta po 20 zamiast 12 sekund ha.

Co do jungli @Upss jak mogłaś komus udyra polecić :D? Udyr - instaloose, poza early nie ma racji bytu ten champion w obecnej mecie, gdzie każdy support speeluje udyra jak szmate. W sumie to każdy support speeluje udyra jak szmate. bo udyr nią jest :D

po nerfach najbardziej viable jest J4 - bo jest nietknięty, a z mety wypadł uj wie czemu, bo LCS nim nie gra, dlatego chyba ;)

Evelynn zawsze bedzie dobra na jungli, z racji presji, z racji że enemy musi wydawać golda na pinki i generalnie dobrego ulta czy zdolności 100-0 na adc

Przynajmniej na rankedzie nie będzie banowany ;) A poza tym, i tak ludzie będą nim orać. Diamonc pokazał, że Kha po nerfie i tak może rozpierdalać wszystko co się rusza. Nawet jeśli Kassę zmodyfikują jeszcze bardziej, raczej I TAK będzie grany. Uwierzę, że taki xPeke ze swojego Maina zrezygnuje, bo coś w nim zmienili...

Opublikowano

z S5 do G5 w tydzień grając na jungli, nie jestem jakimś bogiem tej gry, po prostu wymainowałem w miarę rolę junglera :)

Tak, opłaca się jak najbardziej, ale pamiętaj, że musisz umieć grać na innych pozycjach ;P

Do tego dodam, wybierz sobie kilka championów wartych poświęcenia czasu.

Np. Xin Zhao, wybiłem się nim do golda bez większych problemów :P Mocne ścierwo.

Udyr, monster, jeśli nie czuję wina, pickuję go. Potrafi sam ugrać grę, ma wszystko. dosłownie wszystko.

Rengar, obecnie staram się go mainować, śmieszny jest, przyjemny i ADC/APC zjadam na WQQE :D

To moje top3.

Ogółem polecam jeszcze Lee Sina, który ogarnięty jest kosą (leszkiem niszczę jak popadnie, a i tak nie umiem nim wygrać gry xD)

Wu Kong, też mocne ścierwo, ult + Q redukujące armor działa cuda.

Vi, ma większość tego co potrzebne w jungli, no i DMG też ładny, ale jeśli nie trafisz z Q to gank nie jest zbyt groźny ;p

Jarvan Cztery. OP OP OP ! Lekka nutka AD, i pasywka niszczy, niestety źle zagrany ult - lose :)

Pozdrowienia z krzojdów!

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Dla mnie Warwick.

Leczy sie caly czas z AA,Q,W+AS,R+Stun.

E daje speeda ,jak ucieka w jungle trudno mu przezyc jednak trzeba mu troche tego HP zabrac zeby sie E wlaczylo :p

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Dla mnie najlepsi junglerzy  to : J4, Rengar,Elise. Lee dalej jest silny ale przez redukcję AS ganki na bota nie są już takie silne. Nadal dobry pick ale teraz są lepsze.

Opublikowano

Kilka razy gralam na jungli, jedynie odpowiadała mi Vi i Maokai (2 lata temu J4), więc moje zdanie odnośnie jungle opiera się na obserwacji. Opłaca się mainować jungle, ponieważ jesteś ogromnym wsparciem dla każdej linii. Gdzie mi często trafia się jakaś ślamazara... Więc ćwicz, ćwicz, przyda się dobry jungler :D Tylko pamiętaj, że nie zawsze uda Ci się dostać do jungle, bo to różnie na rankedach jest. Wracając do postaci, raz pomyliłam Maokai'a z Malphite do jungle, nawet tym źle się nie grało, dobry w tf, wytrzymały. Hecarim był kiedyś często brany, teraz w ogóle go nie widać. Obecnie w mecie jest Eve, Vi, J4, Rengar, Maokai, Elise, raczej innych postaci nie widziałam, aaa... Lee :p Polecam jeszcze Shaco lub Fiddle - fajne ganki można zrobić z Treshem w drużynie.

Warwick jest fajny, lubię jego ult w tf, jeszcze jak trafi w adc. Jest sporo junglerów, ale raczej gra się tymi, co większość osób gra.

Graj tym, czym lubisz, czym Ci idzie - dobrze. Dla mnie granie postaciami na siłę, bo 'tak grają inni' jest... No właśnie, jakie jest... Brak mi słowa. Ale nie lubię, gdy mi znajomy wciska jak mam grać daną postacią, bo tak grają na turniejach.

Jeszcze są Amumu, Sejuani, Wukong, Aatrox, Shyvana i świetny Jax.

Co do Kassadina, dostał tego nerfa, ale dalej jest mocny.

Opublikowano

W jungli polecam: Jarvana, Nocturne, Lee sina, Evelynn, Elise, Udyra. Myślę, że te postacie są bardzo dobre.  Warto mainować jungle, ponieważ:

1. Nie musisz umieć last hitować

2. Pomagasz każdej linii

3. Dobre w duoq, gadasz z kimś na ts3/skype planując ganka i Ci raczej owy gank wyjdzie ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

To ja dodam coś od siebie. W lola gram od 1 sezonu. Mam rozegranych prawie 4k rund. Swoją przygodę z rankedami najpierw zaczynałem w elo hellu, potem w systemie ligowym od brązu 5. Od wyjścia systemu ligowego mainowałem junglę i może moje słowa coś komuś pomogą. Co mainuję na chwilę obecną? Udyra i Nasusa. Według mnie to są dwaj najlepsi junglerzy do carryowania gier. Swego czasu mainowałem też lee sina, ale w late game jest useless (imho). Dobra postać do wyjścia z niskiej ligi/dywizji. Sieje zamęt i ludzie nie wiedzą co z nim zrobić (jeżeli jesteś ogarnięty i wiesz gdzie co i jak się wbić). Osobiście przez większość wychodzenia z brązu/srebra grałem jako nasus. Wiele słyszałem tekstów o tym jak bardzo nie będę w stanie się wyfarmić oraz jak bardzo słaby będę. Meh. Jest dobry. Ludki jak wpadasz na linie z dobrym gankiem od pleców, walisz slowa i bijesz z q za 1/3 hp nie wiedzą co mają robić. Bierzesz do tego ghosta i smita i smoka możesz sam zrobić na 6 lvlu. Odpalasz ulta bijesz z q , smiteujesz i wykańczasz stwory na q. Nie mówię tutaj oczywiście, że nasus jest łatwym junglerem, ale jak ogarniesz go prawie do perfekcji, to ludzie będą wyzywać cię od demonów, bo takie będziesz siał zniszczenie. Udyr to udyr. Mega mobilność, mega dmg. Osobiście preferuje styl feniksa i budowanie nie flary a Spirit of The Ancient golem i pójście w 100% tanka z domieszką triforce'a. Mając 400 armora i 3500 hp możemy spokojnie inicjować tfa, solować  dragona i ogólnie tankować wszystko. W dmg też nam niczego nie brakuje.

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Ja co jungli polecam udyra. Jest to wg mnie jeden z łatwiejszych junglerów. Pod feniksa i flarę robi siekę. Biegasz po jungli jak najszybciej stackując flarę, potem wychodzisz z jungli nażarty i kerujesz grę. Easy drake na 6 lvl, easy baron w 20 minucie. Musisz pamiętać o tym, żeby nie brać udyra na ślepo. Jak w teamie są postacie słabe w early, albo enemy ma postacie typu Ashe które mogą nas łatwo trzymać na dystans to wiadomo że weźmiemy przykładowo Lee sina który przeniesie drużynę przez early i ma doskok

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

kupiłem j4 świetna postać jedyny minus to mobilność,counter jungle wyborny kombo E+Q+W i kill.Teraz czekam na 4800 i chyba kupuje maokaia

Opublikowano

kupiłem j4 świetna postać jedyny minus to mobilność,counter jungle wyborny kombo E+Q+W i kill.Teraz czekam na 4800 i chyba kupuje maokaia

Maokai też jest bardzo dobry. Typowy tank. Polecam maxować Q :)

B.

fiR919k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...