Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o.. nas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nuka twierdzy, że Wszechświat powstał sam z siebie, a chrześcijaństwo mówi, że stworzył go wszechmocny byt zwany Bogiem, więc dlaczego niby religia jest głupsza od nauki? Normalnie? Na pewno znajdzie się coś co lubisz, pływanie, bieganie, koszyków, siatkówka.W budowaniu silnej psychki ważne jest też samozapracie.Po co na siłownie? Żeby stać się silniejszym, bardziej systematycznym, poprawić swój wygląd.No to właśnie trzeba zmienić swoje gusta.Słuchajac ciągle jakiś smutnych piosenek mówiących jaki to świat jest niesprawiedliwy i tak dalej robisz krzywde swojej psychice.

Nie zalezy mi na wygladzie i sile. Nie wierze w boga, aczkolwiek dopuszczam mozliwosc, ze istnieje byt absulutny, ktory jest bezposrednim tworcą wszystkiego.  Jestem chyba agnostykiem. Na koszykowke jestem za niski, siatkowki nienawidze, pływać mi sie nie chce, o bieganiu może pomysle, ale męcze się po 300 metrach i mam problem z oddychaniem, tez tego nie lubię. Jak cos to pisz na pw, nie spamujmy juz w tym temacie, bo on nie dotyczy mojej osoby

XrgAYyk.png

Opublikowano

Co to za wypociny jakies 15latka ktory uwaza ze duzo wie o zyciu ?

Czlowieku przestan pisac takie glupoty

Twoja sygnatura:

nie zrozumiesz mnie..

Jestem inny

psychika u mnie jest inna

Pamiętam o magiku! Dla jednych nikt dla innych mistrz.

ok.

Opublikowano

Co to za wypociny jakies 15latka ktory uwaza ze duzo wie o zyciu ?

Czlowieku przestan pisac takie glupoty

Twoja sygnatura:

nie zrozumiesz mnie..

Jestem inny

psychika u mnie jest inna

Pamiętam o magiku! Dla jednych nikt dla innych mistrz.

ok.

po prostu przezywa okres dojrzewania i jest prawdopodobnie egocentrykiem. Sobie mysli " a bo w mojej klasie są same debile, nikt mnie nie rozumie, jestem od nich madrzejszy, bo czytam o filozofii czy c**j wie o czym". Typowe. Sam tak mam/miałem. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Lol nie wątpiłem że temat się aż tak rozwinie. Mam czasem takie jazdy w czasie słabości i kiedy mi siada psychika. 

po prostu przezywa okres dojrzewania i jest prawdopodobnie egocentrykiem. Sobie mysli " a bo w mojej klasie są same debile, nikt mnie nie rozumie, jestem od nich madrzejszy, bo czytam o filozofii czy c**j wie o czym". Typowe. Sam tak mam/miałem. 

YYYYYYY nie mam 15 lat dla wszystkich. Mam 18 lat i jak pisałem mam różne jazdy. A co się czepiasz co do magika ? Poprostu lubię go i tyle. Co cię obchodzi moja sygnatura.

Yyyy nie mam debili w klasie. Wiem że ainstainem nie jestem. Nie czytam o filozofii sam nie wiem co to do konca jest. 

Pisałem że maiałem urojenia ale z nich wyszedłem. Ale wiadomo zawsze zostaje jakaś cząstka

Opublikowano

Lol nie wątpiłem że temat się aż tak rozwinie. Mam czasem takie jazdy w czasie słabości i kiedy mi siada psychika. 

Od czego ci siada psychika,ty jakis nie normalny jestes ?

Naogladales sie filmow jakis 'Jestem bogiem' z tym swoim idolem i teraz uwazasz ze kogos obchodzisz ? Nie .

Nikogo nie obchodzisz,zajmij sie swoim nudnym i zalosnym zyciem gdzie indziej,nikogo tutaj na forum nie interesuje co chce zrobic .

Opublikowano

Naogladales sie filmow jakis 'Jestem bogiem' z tym swoim idolem i teraz uwazasz ze kogos obchodzisz ? Nie .

Nikogo nie obchodzisz,zajmij sie swoim nudnym i zalosnym zyciem gdzie indziej,nikogo tutaj na forum nie interesuje co chce zrobic .

Mysle, ze od samotnosci i braku jakichś wiekszych rozrywek (coś w stylu hobby, nie zadne granie w lola)  Też tak mam.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Sposoób jest wiele.Uprawiać sport, sztuki walki, chodzić na siłownie, słuchać muzyki, która motywuje człowieka a nie go przybija, zacząć wyznawać jakaś pozytywną idee, np. wierzyć w Boga, zmienić swój sposób myślenia.Przeciwności i problemy w życiu traktować jako wyzwanie, które nas hartuje.Mówię.Sposobów jest cała masa.

O JEDNAK JEST TU JAKIŚ WIERZĄCY ! A już myslałem że to pogańskie forum :P. Muzyka też potrafi przybić. I Nie mówie tu o psycho utworach magika. 

tak oglądałem film (dla twojej wiadomosci to jest) Jesteś Bogiem (a nie Jestem). Też się zajmij swoimi sprawami nikt nie prosi cie o takie posty

Opublikowano

O JEDNAK JEST TU JAKIŚ WIERZĄCY ! A już myslałem że to pogańskie forum :P. Muzyka też potrafi przybić. I Nie mówie tu o psycho utworach magika. 

Wiara to sprawa indywidualna. Ja po prostu nie widze sensu być katolikiem, żydem, czy c**j wie kim

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie ogarniam tego tematu. Jak masz jakieś schizy to się czymś zajmij, bo myślenie ciągle o problemach to Cię zniszczy. Masz całą masę różnych pasji, zaczynając na przeróżnych sportach, a kończąc na układaniu wierszy xD

Opublikowano

123b2453e34d.jpg

a tak na serio to mozesz to wykorzystac do tego swojego kanalu na yt, w pare dni bedziesz mial kupe widzow (wiekszosc bedzie ci pewnie pisac ze jestes pierdolniety ale zawsze to jakas widownia)

Opublikowano

Zło nie istnieje bez dobra, dobro nie istnieje bez zła. Więc chcąc dobra musisz pogodzić się z tym, że spotkasz też zło. Tego k***a nienawidze w życiu

Jeśli chodzi o zło to nikt go nie stworzył jest to po prostu odrzucenie Dobroci lub miłosierdzia stworzyciela. 

Wiara to sprawa indywidualna. Ja po prostu nie widze sensu być katolikiem, żydem, czy c**j wie kim

Każdy człowiek świadomie czy nieświadomie szuka sensu stworzenia i stworzenia. 

Deus vult

Opublikowano

Jeśli chodzi o zło to nikt go nie stworzył jest to po prostu odrzucenie Dobroci lub miłosierdzia stworzyciela. 

Mylisz się. Zło powstało razem z dobrem. Czy wysoka osoba istniała by, gdyby nie było niskich?

Niby ciekawi mnie jaki jest sens stworzenia, ale nie znaczy to, że mam od razu być katolikiem, żydem, czy kimś innym. Wolę wierzyć na swój sposób. Czyli dopuszczać możliwosć, że istnieje byt absolutny, ale nie jest nam dane o nim nic wiedzieć. Być może w przyszłosci wiedza na te tematy sie poszerzy

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mylisz się. Zło powstało razem z dobrem. Czy wysoka osoba istniała by, gdyby nie było niskich?

Niby ciekawi mnie jaki jest sens stworzenia, ale nie znaczy to, że mam od razu być katolikiem, żydem, czy kimś innym. Wolę wierzyć na swój sposób. Czyli dopuszczać możliwosć, że istnieje byt absolutny, ale nie jest nam dane o nim nic wiedzieć. Być może w przyszłosci wiedza na te tematy sie poszerzy

Gwałcisz logikę.

Nie istnieje coś takie jak zimno i ciemność jest to tylko brak gorąca jak i jasności.

Tak samo jest ze złem. Bóg/Wyższa inteligencja nie stworzyła zła, samo się stworzyło kiedy aniołowie odrzucili Boga.

Zapewne jesteś agnostykiem.

Wiedza na temat się nie poszerzy gdyż Byt absolutny/Bóg istnieje w wymiarze Bożym. Nauka ogranicza się tylko do tego wszechświata.  

Deus vult

Opublikowano

Gwałcisz logikę.

Nie istnieje coś takie jak zimno i ciemność jest to tylko brak gorąca jak i jasności.

Tak samo jest ze złem. Bóg/Wyższa inteligencja nie stworzyła zła, samo się stworzyło kiedy aniołowie odrzucili Boga.

Zapewne jesteś agnostykiem.

Wiedza na temat się nie poszerzy gdyż Byt absolutny/Bóg istnieje w wymiarze Bożym. Nauka ogranicza się tylko do tego wszechświata.  

nie pisz mi o swojej wierze, bo mnie nie obchodzi to, ze twoim zdaniem jacyś aniolowie odrzucili boga.. 

Dobro bez zła jest niczym. Czy ktoś by Ci dziękował za dobry uczynek jeśli nikt nie popełniał by złych lub żadnych? Raczej nie, nie byłoby to to samo. Tak, chyba jestem agnostykiem. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

YYYYYYY nie mam 15 lat dla wszystkich. Mam 18 lat i jak pisałem mam różne jazdy. A co się czepiasz co do magika ? Poprostu lubię go i tyle. Co cię obchodzi moja sygnatura.

Yyyy nie mam debili w klasie. Wiem że ainstainem nie jestem. Nie czytam o filozofii sam nie wiem co to do konca jest. 

Pisałem że maiałem urojenia ale z nich wyszedłem. Ale wiadomo zawsze zostaje jakaś cząstka

Nie sądzisz, że psychiatra zdziałałby więcej niż dwunastoletnie dzieci, które z powodu trudności życiowych myślą o samobójstwie?

Opublikowano

nie pisz mi o swojej wierze, bo mnie nie obchodzi to, ze twoim zdaniem jacyś aniolowie odrzucili boga.. 

Dobro bez zła jest niczym. Czy ktoś by Ci dziękował za dobry uczynek jeśli nikt nie popełniał by złych lub żadnych? Raczej nie, nie byłoby to to samo. Tak, chyba jestem agnostykiem. 

To nie jestem moje zdanie tylko 30% ludzi na tym świecie i Biblii.

Nie zapominajmy o tym że dobro ma większą moc od zła i w każdej chwili może je zniszczyć.

Deus vult

Opublikowano

autor pisze glupoty ale ludzie tu widze odkryli, ze chodzi o temat samobojstwa

Moim zdaniem samobojcy to tchorze i frajerzy bezwzgledu kim sa. Powinien byc ZAKAZ chowania ciał samobojców na cmentarzach, bo skoro nie doceniali życia to czemu zycia ma ich docenic? No i powinny być im zabierane zdrowe organy bezwzględu na wolę opiekunów/rodziny.

Nie zapominajmy o tym że dobro ma większą moc od zła i w każdej chwili może je zniszczyć.

Kto Ci tak powiedział? Skąd wiesz, ze zlo nie jest silniejsze?

Kogo mamy na wysokich stanowiskach?

Frajerzy, złodzieje, cwaniaczki, oszuści - sami zli ludzie na szczycie. Nie tylko w Polsce. Wszędzie na całym świecie rządzi zło.

Opublikowano

Nie skoczysz z tego dachu bo masa kału który znajdzie się w Twoich spodniach będzie skutecznie przeważała Cię w tył ;)

zalecam: lobotomię, cyjanek potasu oraz polichlorek winylu.

PVC jest spoko. Ma nawet food contact !

Zamykam, bo rzeczywiście po przeczytaniu niektórych postów ma się ochotę wejść na wspomniany wieżowiec ...

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...