Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o.. nas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy wie że może zrobić coś złego ale nie zrobi tego.

Czemu ?

Przecież to takie proste.

Tylko ruszyć ręką i po sprawie.

Pewnie powiecie że to przywiązanie, może miłość, albo to ktoś bliski i dlatego

nie zrobicie tego.

Może inny przykład.

Stoicie nad krawędzią bardzo wysokiego budynku.

Jesteś tak wysoko że masz aż mdłości lub chcesz skoczyć z nieznanego powodu.

To takie proste. Wystarczy wyłączyć myślenie i przechylić się.

Ale tego nie zrobimy.

Szkoda nam życia, nie chcemy tego, instynkt nam nie pozwala.

Siedziałeś kiedyś z jakąś bliską osobą wysoko i miałeś świadomość że możesz ją zepchnąć ?

Ale to tylko dwuznaczność z którą mózg musi sobie poradzić.

Czasem miałem takie myśli.

Dlaczego nie mogę skoczyć.

Dlaczego nie mogę kogoś tego zepchnąć.

Jednak wtedy dotarło do mnie że za to odpowiadają tylko uczucia.

Wystarczy je wyłączyć aby dokonać to co chcesz zrobić.

Wystarczy stracić kontakt ze światem i skupić się tylko na tym że masz machnąć reką i tyle.

Jeżeli nachodzą was pytania czy u mnie wszystko w porządku z głową to tak.. chyba nie licząc

urojeń, urojonej schizofrenii paradoinalnej i częstego tracenia kontaktu z rzeczywistością 

zastanawiając się ale nie myśląc o sensu świata.. życia.

Wszystko co napisałem mniejszym drukiem to prawda.

Wyszedłem z urojeń z wyjątkiem częstego tracenia kontaktu z rzeczywistością.

Proszę o kulturalną dyskusję i bez debilnych postów. Będą one zgłaszane.

Opublikowano

Witam, stwierdzam urojoną schizofrenię paradoi-analną

zalecam: lobotomię, cyjanek potasu oraz polichlorek winylu.

#top

Spoko, możesz zepchnąć, tylko że to nie średniowiecze i każdy będzie wiedział że to Ty oraz będziesz miał policję na ogonie a jej się łatwo nie pozbędziesz. Skoczyć też możesz ale w sumie Ci się nie opłaca bo jest jeszcze wiele ciekawych rzeczy do zrobienia. Zrobisz coś złego - poniesiesz konsekwencje.

Opublikowano

Gdybym stal na dachu wiezowca 12 piętrowego prawdopodobnie bym skoczył. Nie poczułbym bólu, bo tak szybko by mnie nie było, ze nawet bym nie zdażył, a mialbym zycie z glowy. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Każdy człowiek jest dobry duszą. Zło rodzi się wtedy, kiedy jesteśmy świadkami zła albo sami to robimy. Poza tym mamy świadomość i myślenie. Normalny człowiek nie skoczy, bo wie, że to skończy się źle. Z drugiej strony mamy rodzinę, która jest dla nas podświadomie ważna. Skaczą tylko słabi emocjonalnie i przywary ludzkie, nie zdrowa persona.

Opublikowano

Każdy człowiek jest dobry duszą. Zło rodzi się wtedy, kiedy jesteśmy świadkami zła albo sami to robimy. Poza tym mamy świadomość i myślenie. Normalny człowiek nie skoczy, bo wie, że to skończy się źle. Z drugiej strony mamy rodzinę, która jest dla nas podświadomie ważna. Skaczą tylko słabi emocjonalnie i przywary ludzkie, nie zdrowa persona.

Zło nie istnieje bez dobra, dobro nie istnieje bez zła. Więc chcąc dobra musisz pogodzić się z tym, że spotkasz też zło. Tego k***a nienawidze w życiu

XrgAYyk.png

Opublikowano

wszystko ma swój motyw, że tak zacytuje

Czy doceniłbyś piękno, nie znając brzydoty?
Lub życiową mądrość, nie widząc ludzkiej głupoty?
Mów...
Gdyby nie upadki, czym byłyby wzloty?
Aaaa...
Bez przekrętów, czym byłyby prawość i cnoty?

<>

Opublikowano

Chyba trzeba zadzwonić po karetkę bo autor tematu chyba nie czuje się najlepiej.

@Temat: chcesz dyskusji? Ale na jaki k***a temat?!

Opublikowano

wszystko ma swój motyw, że tak zacytuje

Wlasnie o to mi chodzi. Nie podoba mi sie, ze zeby poznać szczescie trzeba najpierw troche pocierpieć. Niby nie jest w tym nic zlego i jest to sensowne, ale ja nie daje rady, jestem za slaby na to

XrgAYyk.png

Opublikowano

Wlasnie o to mi chodzi. Nie podoba mi sie, ze zeby poznać szczescie trzeba najpierw troche pocierpieć. Niby nie jest w tym nic zlego i jest to sensowne, ale ja nie daje rady, jestem za slaby na to

Niektórym cierpienie pomaga.

Ból pozwala dojrzeć.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Niektórym cierpienie pomaga.

Ból pozwala dojrzeć.

ale ciężko go przeżyć i żyć z myślą, że będziesz go ciągle poznawał na nowo

XrgAYyk.png

Opublikowano

co cie nie zabije to cie wzmocni

ale ciężko go przeżyć i żyć z myślą, że będziesz go ciągle poznawał na nowo

nie, nie ciężko

<>

Opublikowano

co cie nie zabije to cie wzmocni

nie, nie ciężko

mi ciężko, boje się bólu. Słaby jestem

XrgAYyk.png

Opublikowano

mi ciężko, boje się bólu. Słaby jestem

To trzeba pracować nad sobą.Ludziom silnym psychicznie łatwiej.

Opublikowano

Inaczej życie nie miałoby sensu. Czym by było zdobywanie tylko dobrych doświadczeń, same powodzenia. Monotonia. Każdy szukałby odskoczni, problemów dla rozrywki? urozmaicenia...

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Gdybym stal na dachu wiezowca 12 piętrowego prawdopodobnie bym skoczył. Nie poczułbym bólu, bo tak szybko by mnie nie było, ze nawet bym nie zdażył, a mialbym zycie z glowy. 

Jakiś Chinol co grał w Lola podobno skoczył i przeżył xD

Opublikowano

Jakiś Chinol co grał w Lola podobno skoczył i przeżył xD

niemożliwe, niby jakim cudem przeżył upadek z takiej wysokości?

To trzeba pracować nad sobą.Ludziom silnym psychicznie łatwiej.

jak mam niby stać się silniejszy psychicznie?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Sposoób jest wiele.Uprawiać sport, sztuki walki, chodzić na siłownie, słuchać muzyki, która motywuje człowieka a nie go przybija, zacząć wyznawać jakaś pozytywną idee, np. wierzyć w Boga, zmienić swój sposób myślenia.Przeciwności i problemy w życiu traktować jako wyzwanie, które nas hartuje.Mówię.Sposobów jest cała masa.

Opublikowano

Sposoób jest wiele.Uprawiać sport, sztuki walki, chodzić na siłownie, słuchać muzyki, która motywuje człowieka a nie go przybija, zacząć wyznawać jakaś pozytywną idee, np. wierzyć w Boga, zmienić swój sposób myślenia.Przeciwności i problemy w życiu traktować jako wyzwanie, które nas hartuje.Mówię.Sposobów jest cała masa.

nie mogę wierzyć w boga, bo dla mnie to głupie i niepotrzebne, sportu nie mam ochoty uprawiać, niby jaki? Samemu nudno uprawiać sport, na silownie nie chce chodzic bo po co, co do muzyki to są rozne gusta.

Jak masz sie stac silniejszy psychicznie? Popracuj nad swoim podejsciem do problemu, nie zatracaj sie w problemach lecz staraj sie je rozwiazac. Nie mysl za dużo i przed wszystkim pracuj nad soba. Bo zadowolony z siebie czlowiek to szczesliwy czlowiek. A szczescie do rownowagi psychicznej daje naprawde duzo, jest wrecz podstawa. Bo w zyciu nie chodzi oto zeby sie dowiedziec kim sie jest, chodzi raczej oto zeby stworzyc swoją osobe. Zastanow sie kim chcesz byc i dąz do tego. Postaw sobie jasny cel w zyciu i malymi stopniowymi krokami staraj sie go zrealizowac. Bo sukces a do tego własnie starasz sie doprowadzic to skutek tysiaca malych zorganizowanych krokow.  Najwiekszy wplyw na psychike maja wydarzenia ktore przezywasz w zyciu. I to niekoniecznie musza byc cierpienia. Cierpienie nie czyni silniejszym. To sposob w jaki podejdziesz do tego problemu do tego cierpienia moze ale nie musi uczynic cie silneijszym. pozdro 600

Ps: wczesniej zauwazylem ze mowiles o sobie jako o slabeuszu " jestem slaby", juz widze jak sobie w zyciu radzisz z takim nastawieniem.  :)

niby jaki cel?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jak masz sie stac silniejszy psychicznie? Popracuj nad swoim podejsciem do problemu, nie zatracaj sie w problemach lecz staraj sie je rozwiazac. Nie mysl za dużo i przed wszystkim pracuj nad soba. Bo zadowolony z siebie czlowiek to szczesliwy czlowiek. A szczescie do rownowagi psychicznej daje naprawde duzo, jest wrecz podstawa. Bo w zyciu nie chodzi oto zeby sie dowiedziec kim sie jest, chodzi raczej oto zeby stworzyc swoją osobe. Zastanow sie kim chcesz byc i dąz do tego. Postaw sobie jasny cel w zyciu i malymi stopniowymi krokami staraj sie go zrealizowac. Bo sukces a do tego własnie starasz sie doprowadzic to skutek tysiaca malych zorganizowanych krokow.  Najwiekszy wplyw na psychike maja wydarzenia ktore przezywasz w zyciu. I to niekoniecznie musza byc cierpienia. Cierpienie nie czyni silniejszym. To sposob w jaki podejdziesz do tego problemu do tego cierpienia moze ale nie musi uczynic cie silneijszym. pozdro 600

Ps: wczesniej zauwazylem ze mowiles o sobie jako o slabeuszu " jestem slaby", juz widze jak sobie w zyciu radzisz z takim nastawieniem. :)

niby jaki cel?

NIE BEDE CI ZYCIA UKLADAC

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

nie mogę wierzyć w boga, bo dla mnie to głupie i niepotrzebne, sportu nie mam ochoty uprawiać, niby jaki? Samemu nudno uprawiać sport, na silownie nie chce chodzic bo po co, co do muzyki to są rozne gusta.

Nuka twierdzy, że Wszechświat powstał sam z siebie, a chrześcijaństwo mówi, że stworzył go wszechmocny byt zwany Bogiem, więc dlaczego niby religia jest głupsza od nauki? Normalnie? Na pewno znajdzie się coś co lubisz, pływanie, bieganie, koszyków, siatkówka.W budowaniu silnej psychki ważne jest też samozapracie.Po co na siłownie? Żeby stać się silniejszym, bardziej systematycznym, poprawić swój wygląd.No to właśnie trzeba zmienić swoje gusta.Słuchajac ciągle jakiś smutnych piosenek mówiących jaki to świat jest niesprawiedliwy i tak dalej robisz krzywde swojej psychice.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...