Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer szaleje - nie znam dokładnej przyczyny

Gizzer

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Ostatnio podczas korzystania z przeglądarki internetowej, komputer zawiesił się, po czym musiałem go restartować. Podczas włączania (Win8), po zniknięciu ekranu ładowania z logo producenta laptopa (HP), mam czarny ekran i brak reakcji. Czasem jednak komputer włącza się, lecz działa powoli + internet muli jak nigdy. Podczas ściągania pliki i uruchamiania go, pokazywało jakby pliku nigdy nie było, a np. pliki ".dll" np. z patchów do gier znikają. ComboFix spamuje błędami podczas instalacji typu: "Błąd otwarcia pliku do zapisu C:\ ..... i tak dalej i tak dalej. Podejrzewam, że może to być rootkit Bagle, ale nie jestem pewien. Proszę o pomoc!

2pt6lxx.png

" We are all just a kid from somewhere. "

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagraj na innym komputerze bootowalnego antywirusa na płytę i odpal na swoim laptopie, wykonaj pełne skanowanie. Spróbuj odpalić komputer w trybie awaryjnym z konsolą poleceń i w konsoli poleceń wpisać chkdsk oraz pobrać MBAM i zrobić skan.

Opublikowano

Nagraj na innym komputerze bootowalnego antywirusa na płytę i odpal na swoim laptopie, wykonaj pełne skanowanie. Spróbuj odpalić komputer w trybie awaryjnym z konsolą poleceń i w konsoli poleceń wpisać chkdsk oraz pobrać MBAM i zrobić skan.

Nawet nie podałeś nazwy antywirusa.Ja szczególnie polecam AVG (nie te 3GB tylko te 32GB)

Opublikowano

Nawet nie podałeś nazwy antywirusa.Ja szczególnie polecam AVG (nie te 3GB tylko te 32GB)

Po co mam podawać skoro google nie gryzie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...