Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer szaleje - nie znam dokładnej przyczyny

Gizzer

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Ostatnio podczas korzystania z przeglądarki internetowej, komputer zawiesił się, po czym musiałem go restartować. Podczas włączania (Win8), po zniknięciu ekranu ładowania z logo producenta laptopa (HP), mam czarny ekran i brak reakcji. Czasem jednak komputer włącza się, lecz działa powoli + internet muli jak nigdy. Podczas ściągania pliki i uruchamiania go, pokazywało jakby pliku nigdy nie było, a np. pliki ".dll" np. z patchów do gier znikają. ComboFix spamuje błędami podczas instalacji typu: "Błąd otwarcia pliku do zapisu C:\ ..... i tak dalej i tak dalej. Podejrzewam, że może to być rootkit Bagle, ale nie jestem pewien. Proszę o pomoc!

2pt6lxx.png

" We are all just a kid from somewhere. "

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagraj na innym komputerze bootowalnego antywirusa na płytę i odpal na swoim laptopie, wykonaj pełne skanowanie. Spróbuj odpalić komputer w trybie awaryjnym z konsolą poleceń i w konsoli poleceń wpisać chkdsk oraz pobrać MBAM i zrobić skan.

Nawet nie podałeś nazwy antywirusa.Ja szczególnie polecam AVG (nie te 3GB tylko te 32GB)

Opublikowano

Nagraj na innym komputerze bootowalnego antywirusa na płytę i odpal na swoim laptopie, wykonaj pełne skanowanie. Spróbuj odpalić komputer w trybie awaryjnym z konsolą poleceń i w konsoli poleceń wpisać chkdsk oraz pobrać MBAM i zrobić skan.

Opublikowano

Nawet nie podałeś nazwy antywirusa.Ja szczególnie polecam AVG (nie te 3GB tylko te 32GB)

Po co mam podawać skoro google nie gryzie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...