Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik Gladiatus | 100% GLOBAL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam przepraszam jeśli coś odgrzebuję ale pobrałem testowo silnik jestem w tym zielony jak ogórek :p wgrałem to wszystko na ftp (hostuj-gry.tk) po jakiś kilku próbach i spoglądania do maila ze sciągawką (dane )  i tego tematu udało mi się zainstalować stworzyć pierwsze konto w grze sprawdziłem czy treningi działają flaszki i bonusy. W plikach zmieniłem drop kasy z niedźwiedzia na większy i skróciłem czas wyprawy do 10sek. Mam kilka pytań co do edycji :

Nie mogłem znaleźć tej formułki na exp z moba ( chce zwiększyć dla każdego stworka )

Czy ten silnik umożliwi tak jak w globalu lub w gladiatuspvp dodanie odpowiednika lokacji dla wyższych poziomów ( przykład z gladiatus pvp Italia 2) lub dodać jakiegoś moba lub lokacje dla wysokich leveli do tego co już tam jest.

Gdzie i jak mogę jakiemuś użytkownikowi dać np Złoto lub rubiny ?

Czy nieaktywne zakładki jak : gildia, premium ,dom aukcyjny , market etc mogę jakoś zastąpić (graficznie ) na "comeing soon"? Jeśli tak gdzie szukać plików graficznych odpowiedzialnych za te okienka?

Co jeszcze.. chyba tyle jak narazie

Nie chcę  stawiać jakiejś zarabiałki tylko nauczyć się edycji silnika. I zrobić z tego taki for fun dla kilku ludzi. A jak mi się spodoba i może ktoś zechce się dołączyć do projektu to można pomyśleć o czymś na stałe.

Jeśli będzie mi potrzebny jakiś poradnik do tego rzuccie tylko hasłem przekopie wujka google od G do E jak będzie trzeba.

Jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam do dyskusji :) Może być tu lub mailowo lub przez facebook (gg nie posiadam)

Link do tego co "postawiłem" - http://www.donhavoc.hostuj-gry.tk/

devastator1990pl.png

Opublikowano (edytowane)
To jest ukryta treść, proszę

Jest problem choć bym w tej formule dał 1*1 cały czas odnawianie pkt wyprawy trwa ponad godzine. Specjalnie wyzerowałem co jest nie tak? Musze coś zmienić w Functions>Time? -Edit tak zwiększyłem time z 10 000 do 100 000 w Functions i idzie jakoś szybciej

Drugi problem to dodawanie lokacji chciałem to zrobić w pliku Gladdc>game>engine>data>locations skopiowałem ostatni wpis dotyczący lokacji wkleiłem wg wzoru po spodem wyedytowałem Nazwę, wymagany level, Które potwory mają tam być (numerki) I opis efekt po wrzuceniu tego na ftp jest taki , że wyświetla się biała strona (z automatu przenosi do podglądu postaci) Tak samo było gdy próbowałem dopisać jakiś nowy prefix lub surfix do itemów.

Jakieś pomysły ?

Nie wiem także gdzie znaleźć podstawowe wartości bonusów (proszki szlifierki) w orginale teraz szlifierka na 105poziomie daje 22 obrażeń. W Pliku Items nie można tego edytować.

Edytowane przez DonSpeed1990

devastator1990pl.png

Opublikowano
To jest ukryta treść, proszę

Jest problem choć bym w tej formule dał 1*1 cały czas odnawianie pkt wyprawy trwa ponad godzine. Specjalnie wyzerowałem co jest nie tak? Musze coś zmienić w Functions>Time? -Edit tak zwiększyłem time z 10 000 do 100 000 w Functions i idzie jakoś szybciej

Drugi problem to dodawanie lokacji chciałem to zrobić w pliku Gladdc>game>engine>data>locations skopiowałem ostatni wpis dotyczący lokacji wkleiłem wg wzoru po spodem wyedytowałem Nazwę, wymagany level, Które potwory mają tam być (numerki) I opis efekt po wrzuceniu tego na ftp jest taki , że wyświetla się biała strona (z automatu przenosi do podglądu postaci) Tak samo było gdy próbowałem dopisać jakiś nowy prefix lub surfix do itemów.

Jakieś pomysły ?

Nie wiem także gdzie znaleźć podstawowe wartości bonusów (proszki szlifierki) w orginale teraz szlifierka na 105poziomie daje 22 obrażeń. W Pliku Items nie można tego edytować.

Pewnie pomieszałeś coś z przecinkami. Pokaż SS lokacji i prefixów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mozna o tak sobie postawic silnik? nie bedzie pozniej nieprzyjemnosci z tego tytulu?

gladiatuspvp stoi juz dlugo i nie maja problemow takze watpie

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam SS:

pomocy ;c

Prawdopodobnie wpisałeś złe dane do logowania (MySql). Jeśli jednak wpisałeś dobrze, to stwórz nową bazę. 

­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam!
Kiedyś już używałem tego silnika i odbyło się to bez problemów. Lecz teraz, po instalacji wyskakuje mi takie coś:
Fatal error: Cannot redeclare class Generator in /var/www/vhosts/qbagladiatus.5v.pl/httpdocs/engine/generator.php on line 2
Sprawdziłem ten plik, i w drugiej linijce zostaje zadeklarowany class o nazwie generator.

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na Silnik Gladiatus | 100% GLOBAL
  • 2 lata później...