Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] ProMT2

alchemik1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiecie aktualne promt2 to kicha przez to co trzeba bylo zrobic zeby nie padlo, jednakze sa pewnie sentymenty do tego serwera (bynajmniej ja je mam), tak naprawde serwer nie zarabia tyle ile niektorzy mowia, niestety nie jest tak kolorowo:) Ale wracajac do tematu, od pewnego czasu rozmawiam z paroma graczami o starym promt2, jest pewnien pomysl aby go odtworzyc tzn. z aktualnego promt2 usunac/dodac (lista propozycji nadeslanych przez starych graczy

• Usunąć pety / zbroje / bronie  z IS'u czyli wszystko to czego nie było na starym pro (bez broni wyższych niż 90 lvl).
  • Futra + żeby leciały tylko z yeti na sohan/av1 jak chcesz je dodać w paczkach do IS żeby ludzie je kupowali i żeby było trudniej coś zrobić.
  • Max lvl i żeby exp nie leciał za szybko.
  • Zbroje - złoty hwang maximum, bronie - 90 lvl maximum czyli niebiosy, bogi. etc.
  • Exp żeby leciał w miarę szybko do 95 lvl, a na zombie już trudniej.
  • Zombie zamiast tych lemurów.
  • Bony zostają - abs, hp, 10 lud, 15 blok, 10 kryt/szycie, sila int wit 12, zreka 12/80.
  • Hełmy, biżuteria etc. lvl czyli smoka.
  • Drop ten sam tylko futra aby leciały z yeti jak już wyżej było wspomniane (sohan/av1).
  • Usunąć biologa.
  • Stary wygląd miast.
  • Przywrócić jeden dzień po odejściu z gildii żeby nie było takiego syfu z gildiami.
  • NPC takie same wszystko tylko żebyś dodał znowu roski na speed atak te żółte.
  • Usunąć komnatę dusz.
  • Usunąć afro / kapelusz / fryzy z abs.
  • Z yangami nie za dużo nie za mało czyli tak za moba na zombie gdzieś 5- 100k yangów.
  • Ulepszenie 50kk tak jak teraz jest oraz 10na ulepszenie.
  • Przywrócić KD + 4 żeby było ciężej zrobić KD 80%.
  • Skille tylko na P u Hwa-Hee (ta fioletowa).
  • Naprawic DT żeby czasem sobie zrobić wypad z nudów.
  • Komunikat o LvL przywrócić od 1do 127.

Czyli zostaja tylko nowosci ktore poprawiaja rozgrywke na serwerze i ItemShop w ktorym bylyby tylko kostiumy i jakie zwoje np. zmiany nazwy postaci.

Zwazajac na to ze to nie moze byc serwer ktory bede musial zamknac i zeby moj czas stracony na pracowanie przy serwerze poszedl sobie w chu.. chcialbym zobaczyc czy na pewno jest sens tworzenia takiego serwera jak to twierdza gracze.

Jesli jestescie ZA podajcie link do tej dyskusji innym. Z gory dziekuje:)

Prosze o nie zamykanie dyskusji, dotyczy ona serwera ktory stoi 4 lata.

ban.gif

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dawne ProMT2 juz nie wroci, nigdy, taka prawda. Tylko weterani tego serwera, chcieli by ProMT2 z ubieglych lat, i ilu ich jest? Moze z 20... jak mowilem, to nie przejdzie, a szkoda. ;_;

#hajs_sie_musi_zgadzac

Opublikowano

T tym hwangiem, broniami do 90 to nie będzie dobre. Czy któryś serwer old school wytrzymał długo? Nie, bo gracze chcą poczuć stary klimat metina, ale to już nie to samo, więc to się im szybko znudzi.

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Powiem ci deco ze max 170 Ze srebrami żeby były diaxy - Smoki Hw na 220 zminic na 170 ;-) te same abs i było by git i abs 20 -25 % <3 mrr stare dobre czasy przeżył bym osobiście nawet te 7.30 za rejestracje jestem za jak by było coś takiego <3

Ps 

chodzi o zmiane obecnego pro czy postawienie nowego ? 

To juz nie przejdzie, nie ma mowy zeby BoskiHenio i Deco zgodzili sie chociazby na jedna z Tych propozycji. Dawne ProMT2 juz nie wroci, nigdy, taka prawda. Tylko weterani tego serwera, chcieli by ProMT2 z ubieglych lat, i ilu ich jest? Moze z 20... jak mowilem, to nie przejdzie, a szkoda. ;_;

#hajs_sie_musi_zgadzac

nie żeby coś Alchemik to Deco <3xD

CzopHoop | Olimpijczyk

Opublikowano

Powiem ci deco ze max 170 Ze srebrami żeby były diaxy - Smoki Hw na 220 zminic na 170 ;-) te same abs i było by git i abs 20 -25 % <3 mrr stare dobre czasy przeżył bym osobiście nawet te 7.30 za rejestracje jestem za jak by było coś takiego <3

Ps 

Kilka razy probowali i stawiali te ProMT2 s2 albo s3, ktore rzekomo mialy byc jak stare ProMT2, ale to byly nie wypaly, prawie nikt tam nie gral. Nie ma szans zeby to zmienilo.

Opublikowano

To juz nie przejdzie, nie ma mowy zeby BoskiHenio i Deco zgodzili sie chociazby na jedna z Tych propozycji. Dawne ProMT2 juz nie wroci, nigdy, taka prawda. Tylko weterani tego serwera, chcieli by ProMT2 z ubieglych lat, i ilu ich jest? Moze z 20... jak mowilem, to nie przejdzie, a szkoda. ;_;

#hajs_sie_musi_zgadzac

Ja zarzadam serwerami i sprawami z nimi zwiazanymi

T tym hwangiem, broniami do 90 to nie będzie dobre. Czy któryś serwer old school wytrzymał długo? Nie, bo gracze chcą poczuć stary klimat metina, ale to już nie to samo, więc to się im szybko znudzi.

Dlatego tez powstala ta dyskusja bo nie mam zamiaru kolejny raz tracic czas na cos co i tak nie wypali

Ps 

Chodzi o stworzenie nowego serwera

ban.gif

Opublikowano

Jak dla mnie świetny pomysł ;-) Na starym promt2 spędziłem masę czasu, serwer był (jak dla mnie) idealny. Dobra reklama i jazda, nie ma co się zniechęcać.

"Bez ryzyka nie ma gry" ;)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

To prawda, że stary ProMT2 miał świetny klimat, ale nie tworzyły go hwangi, futra+, czy zbugowane dt, tylko gracze, których już nie ma i nie będzie. Każdy zaczął żyć swoim życiem. Przynajmniej ja to tak odczuwam. Te różne zmiany wprowadzane na serwer i rozbudowany is, mogły się w jakimś stopniu przyczynić do odejścia starych graczy, ale wydaje mi się, że i tak kiedyś by odeszli. A na chwilę obecną, na serwerze pozostały już tylko dzieci isu, ew. osoby silnie uzależnione (evil). xD  

Więc nawet gdyby taki serwer powstał, to ja jako, można powiedzieć, stary gracz, weszłabym na serwer i wyszła po jednym dniu, widząc brak starej ekipy. Zresztą już było kilka prób odtworzenia starego Pro i nigdy to się nie udawało, bo te kilka osób ze starego Pro, wchodząc na serwer, stwierdzali, że kilka lat temu jednak było lepiej.

Poza tym, w obecnych czasach, kiedy serwery metina są już tak rozbudowane, serwer pokroju starego ProMT2 nie miałby za dużych szans na przetrwanie. Na prostym przykładzie: mając obok siebie pegasusa i ps4, kto wybrałby pegasusa? Tylko (ewentualnie) starzy gracze, aby przypomnieć sobie stare czasy, ale pograliby chwilę i stwierdziliby, że to już nie to samo, co kiedyś.

Mam kontakt z wieloma starymi graczami ProMT2, ale nawet jakbym zachęciła ich do gry i w najlepszym wypadku pobraliby klienta i weszli na serwer, to najprawdopodobniej zaraz by z niego wyszli, bo już ich to nie kręci. Do wielu rzeczy ma się sentyment, ale to nie znaczy, że można już do tego powrócić.

Ale to jest tylko moje zdanie. Może się mylę? Gdyby serwer jednak powstał, to na pewno nie będę nikomu odradzać na nim grać.

A, i można dodać do tematu ankietę. ^_^

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Oczywiście, że za! Według mnie, ludzie są gwarantowani na starym ProMT2. Ja bym był wręcz zachwycony gdyby stare dobre PRO bez tych śmiesznych zboji i broni z IS wystartowało.

Pomogłem lub starałem się pomóc? Like mile widziany ;)

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano

Przydałoby się, żebyście zainwestowali w coś czego nie ma na innych serwerach. To zawsze przyciąga.

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Dokładnie poprawić 10% na ulepszenie bo to jest za mało.

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano

To prawda, że stary ProMT2 miał świetny klimat, ale nie tworzyły go hwangi, futra+, czy zbugowane dt, tylko gracze, których już nie ma i nie będzie. Każdy zaczął żyć swoim życiem. Przynajmniej ja to tak odczuwam. Te różne zmiany wprowadzane na serwer i rozbudowany is, mogły się w jakimś stopniu przyczynić do odejścia starych graczy, ale wydaje mi się, że i tak kiedyś by odeszli. A na chwilę obecną, na serwerze pozostały już tylko dzieci isu, ew. osoby silnie uzależnione (evil). xD  

Więc nawet gdyby taki serwer powstał, to ja jako, można powiedzieć, stary gracz, weszłabym na serwer i wyszła po jednym dniu, widząc brak starej ekipy. Zresztą już było kilka prób odtworzenia starego Pro i nigdy to się nie udawało, bo te kilka osób ze starego Pro, wchodząc na serwer, stwierdzali, że kilka lat temu jednak było lepiej.

Poza tym, w obecnych czasach, kiedy serwery metina są już tak rozbudowane, serwer pokroju starego ProMT2 nie miałby za dużych szans na przetrwanie. Na prostym przykładzie: mając obok siebie pegasusa i ps4, kto wybrałby pegasusa? Tylko (ewentualnie) starzy gracze, aby przypomnieć sobie stare czasy, ale pograliby chwilę i stwierdziliby, że to już nie to samo, co kiedyś.

Mam kontakt z wieloma starymi graczami ProMT2, ale nawet jakbym zachęciła ich do gry i w najlepszym wypadku pobraliby klienta i weszli na serwer, to najprawdopodobniej zaraz by z niego wyszli, bo już ich to nie kręci. Do wielu rzeczy ma się sentyment, ale to nie znaczy, że można już do tego powrócić.

Ale to jest tylko moje zdanie. Może się mylę? Gdyby serwer jednak powstał, to na pewno nie będę nikomu odradzać na nim grać.

A, i można dodać do tematu ankietę. ^_^

Prawda.

Najlepsze ProMT2 - max lv 250 koniec 2012.

Ostatnie bronie - Diaxy  i inne

xxx

Opublikowano

Jestem za tym żeby stary pro powrócił absy 10%  to były czasy pvp normalne było wszyscy byli równi :D ^_^

76561198041325734.png

Opublikowano

Obecne pro to dno. Już kiedy po minosach jakiś syf wprowadzili to ten serwer zszedł na psy, a teraz kiedy porobili jakiś burdel, to odechciwa się grać. Dla mnie można przywrócić pro z grudnia 2012 roku. :)

Opublikowano

Obecne pro to dno. Już kiedy po minosach jakiś syf wprowadzili to ten serwer zszedł na psy, a teraz kiedy porobili jakiś burdel, to odechciwa się grać. Dla mnie można przywrócić pro z grudnia 2012 roku

Dokładnie tak. Przywrócić PRO z końca 2012 roku i wszystko będzie git.

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano

Pamiętam jak miałem tam +15k futerek.... to były czasy.

''Chcesz zmienić świat na lepsze?... Może od siebie zacznij!''

Opublikowano

Też pamiętam. Jednak najlepsze były wojny po 10ludu na ts i jechane :P

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano

W ogóle na wojne z bogiem mogłem wpaść i napierdzielać na lajcie, a teraz pewnie wchodzi się z bronią 2x większą od postaci.. O ile są jeszcze wojny na tym serwerze. 

Opublikowano

No alchemik wypowiesz się co masz zamiar dalej robić? Reaktywujesz PRO? Bo nie ma żadnego info od Cb.

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...