Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ilość użycia wykrywacza metinow oraz zmiana itemu po skończeniu się go.

Gość Astivia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak btw. skoro to src jest z końca 2012 roku, to ciekawe czemu tak niedawno te systemy pojawiły się na globalu.

Moim skromnym zdaniem, przejście z takich etapów jak, np.: koncepcja/pomysł -> następnie pisanie kodu -> ogólne długie testowanie całego projektu + naprawianie ewentualnych błędów -> wdrożenie do każdego serwera Metin (DE, PL itd.) to nie trwa kilka tygodni.  8S

Opublikowano

@WhiteNigga

A to w takim razie zwracam honor, myślałem, że to jakieś "nowsze" src, patrząc na te systemy. Ciekawi mnie tyko, że jest tam kilka notek opatrzonych datą 2013 roku. Dziwna sprawa  8S

Tak btw. skoro to src jest z końca 2012 roku, to ciekawe czemu tak niedawno te systemy pojawiły się na globalu.

Zobacz np. kiedy do internetu trafiło game v. 2019 z autopotami, a kiedy te autopoty zostały wprowadzone na globalne serwery. :P

Prawdziwe, żywe, czarne... duchy? Czujesz to?

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem, przejście z takich etapów jak, np.: koncepcja/pomysł -> następnie pisanie kodu -> ogólne długie testowanie całego projektu + naprawianie ewentualnych błędów -> wdrożenie do każdego serwera Metin (DE, PL itd.) to nie trwa kilka tygodni.  8S

Ale też nie może trwać półtora roku.

Opublikowano

@Sensual

Tak to prawda, ale te komentarze z datą zeszłoroczną są dziwne  <3

@NoName#2

Oczywiście. Procesy wdrażania trwają ^_^

Patrzysz na novaline pewnie, nie?

Prawdziwe, żywe, czarne... duchy? Czujesz to?

Opublikowano

Co do dat prosta sprawa.. czego tu nie rozumieć przecież chinole rok do przodu żyją :< to ty nie wiesz ?

@topic

gruba edycja na pewno wykorzystam ostatnio nad tym pracowałem a proszę tu gotowiec.

Opublikowano

.

.

.

.

Temat bez sensu równie dobrze, mogę zrobić 100 poradników jak to coś zmienić zmieniając jedynie liczbę.

Osobiście mam tylko 1 problem w game chodzi tu o czas atakowania mobów, jak wiemy powinny bić co 2 sekundy podczas gdy jest ta funkcja:

char_state.cpp

if ((dwCurTime - m_dwLastAttackTime) < dwDuration) // 2초 마다 공격해야 한다.
	{
		m_dwStateDuration = MAX(1, (passes_per_sec * (dwDuration - (dwCurTime - m_dwLastAttackTime)) / 1000));
		return;
	}

Powoduję to, że moby atakują tylko gdy ich nie atakujemy (ale wcześniej uderzyliśmy czyli są agresywne). Ale po zakomentowaniu tej funkcji moby biją jak "szalone" podczas gdy je bijemy i jak ich nie bijemy ale wcześniej uderzyliśmy wiadomo...

Wie ktoś jak to naprawić? Pewnie każdy z Was kto tego nie ruszał ma ten problem. (Nie jest to wina folderu data czy mob_proto.)

PS: Wszystkie src są takie same jedynie w novaline kilka rzeczy jest naprawionych jeżeli chodzi oryginał.

hehpng_esrnree.png

Opublikowano

PS: Wszystkie src są takie same jedynie w novaline kilka rzeczy jest naprawionych jeżeli chodzi oryginał.

Nieprawda.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

.

.

.

.

Temat bez sensu równie dobrze, mogę zrobić 100 poradników jak to coś zmienić zmieniając jedynie liczbę.

Osobiście mam tylko 1 problem w game chodzi tu o czas atakowania mobów, jak wiemy powinny bić co 2 sekundy podczas gdy jest ta funkcja:

char_state.cpp

if ((dwCurTime - m_dwLastAttackTime) < dwDuration) // 2초 마다 공격해야 한다.
	{
		m_dwStateDuration = MAX(1, (passes_per_sec * (dwDuration - (dwCurTime - m_dwLastAttackTime)) / 1000));
		return;
	}

Powoduję to, że moby atakują tylko gdy ich nie atakujemy (ale wcześniej uderzyliśmy czyli są agresywne). Ale po zakomentowaniu tej funkcji moby biją jak "szalone" podczas gdy je bijemy i jak ich nie bijemy ale wcześniej uderzyliśmy wiadomo...

Wie ktoś jak to naprawić? Pewnie każdy z Was kto tego nie ruszał ma ten problem. (Nie jest to wina folderu data czy mob_proto.)

Tak jest jak się pobrało maszynę z dev'a do kompilacji game :-) Tam były ujebane funkcje quest i wgl c**j wie co jeszcze, lepiej troszkę pogłówkować i kompilować SG, w nim jest najmniej takich błędów, większość to po prostu błędne znaki <=>

80892730880771175522.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...