Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ilość użycia wykrywacza metinow oraz zmiana itemu po skończeniu się go.

Gość Astivia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Otwieramy char_item.cpp

2.Szukamy const int STONE_DETECT_MAX_TRY = 10;

3.10 to liczba użyć.Zmieniamy na tyle ile chcemy.

4.Zmienić item,który dostajemy po wykorzystaniu wykrywacza można w

AutoGiveItem(27002);

Opublikowano

Serio k***a ?

@ Nie potrzebne,nie pracuje na source,ale każdy by się domyślił.

Serio k***a.Nie udzielaj się masz pliki cavisa to idź robić a nie sie wpierdalasz.Tobie się nie przyda bo będziesz i tak stał na 2089.

Opublikowano

Serio k***a.Nie udzielaj się masz pliki cavisa to idź robić a nie sie wpierdalasz.Tobie się nie przyda bo będziesz i tak stał na 2089.

Nie ja mam tylko Shaggy,bo jestem grafikiem ^^

vz4tz.jpg

Opublikowano

Jeśli potrafisz pisać liby, to 2089 jest rozsądniejszym wyjściem niż te Wasze pobugowane source. I słowo daje nie wyrobię jak ktoś tu napisze, że ma odbugowany source, bo znam może z 3-4 osoby, które wnikliwie nad nim pracują i nadal mają z nim problemy. Dobre serwery na stabilnym 34k też można policzyć na palcach u jednej dłoni, a 2089 z dobrymi libami często jest ciekawszym wyjściem od 34k.

Można prosić o coś bardziej zaawansowanego zamiast zmian samych cyferek?

Tego pytania na tym forum nie wolno zadawać, bo jest to totalnie bez sensu. Zaraz pojawi się jakaś wstawka, gdzie zmieni się wartość i treść jakiegoś komunikatu. :P

Opublikowano

Jeśli potrafisz pisać liby, to 2089 jest rozsądniejszym wyjściem niż te Wasze pobugowane source. I słowo daje nie wyrobię jak ktoś tu napisze, że ma odbugowany source, bo znam może z 3-4 osoby, które wnikliwie nad nim pracują i nadal mają z nim problemy. Dobre serwery na stabilnym 34k też można policzyć na palcach u jednej dłoni, a 2089 z dobrymi libami często jest ciekawszym wyjściem od 34k.

Tego pytania na tym forum nie wolno zadawać, bo jest to totalnie bez sensu. Zaraz pojawi się jakaś wstawka, gdzie zmieni się wartość i treść jakiegoś komunikatu. :P

Jakos % trzeba zbić nie traktuj tego poważnie.A co do 34k to pare libek i hula ;)

Opublikowano

Nie ja mam tylko Shaggy,bo jestem grafikiem ^^

ja bym sie do tego nie przyznawał, szczególnie że twoja grafika to pożyczanie elementów od innych, ps c**j ci w dupe 

dzieki szukalem tego, w dodatku dobrze opisane, nice

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Akurat ma duzo bugow ale wiekszosc jest zwiazana z poprzednimi game nawet 2089 ktore uwazacie za super z*******e, na source latwiej je wyeliminowac i tez latwo cos zepsuc i bynamniej nie ma backdoorow jak w 2089.

@top

najdluzszy poradnik jaki widzialem, mogles chociaz jakos to ogarnac by to wygladalo a nie jak z dupy wyciagniete ale coz przyda sie

ban.gif

Opublikowano

Wszyscy pierdolicie, że 2089, 34k i source pobugowane, a żaden z Was nie poda tutaj takiego buga na którego nie było fix'a, dodatkowo żaden z Was nie poda buga który jest w stanie coś większego zrobić, to staje się tak nudne jak posty w każdym temacie ze stroną że pełno dziur.

Opublikowano

Wszyscy pierdolicie, że 2089, 34k i source pobugowane, a żaden z Was nie poda tutaj takiego buga na którego nie było fix'a, dodatkowo żaden z Was nie poda buga który jest w stanie coś większego zrobić, to staje się tak nudne jak posty w każdym temacie ze stroną że pełno dziur.

Moda na rozwalanie konkurencyjnych serwerów (chyba) minęła i to w sumie dobrze. Teraz raczej się sobie po cichu pomaga między serwerami, o ile nie ma się do czynienia z głąbem(osobą lecącym na gotowcach - tym ja osobiście nigdy nie pomagam). Po 2 po co dawać na forum info o jakimś kolejnym bugu? Żeby znów leczyć kompleksy pewnych gówniarzy, którzy chcą przez chwilę być Bogiem na jakimś serwerze (jak to było z DICE)? Chcesz przykładowego buga, który w sumie działa już dobre kilka miesięcy to łap podpowiedź:

Na ponad 90% obecnych serwerów bez znaczenia które game można wysyłać sockety, by trochę namieszać na serwerze.

Akurat ma duzo bugow ale wiekszosc jest zwiazana z poprzednimi game nawet 2089 ktore uwazacie za super z*******e, na source latwiej je wyeliminowac i tez latwo cos zepsuc i bynamniej nie ma backdoorow jak w 2089.

Tak, ale im więcej bajerów tym więcej błędów. Game2089 zostało już konkretnie przetestowane, 34k też już ma swój staż i jeśli ktoś pisze dify, to ma je naprawione. Source natomiast zapewne ma jeszcze nie jeden syf, który wyjdzie w praniu. Oczywiście masz rację że łatwiej się rzeczy naprawia, edytuje i dodaje na nim - nie raz żałuję, że na nim nie pracuję, ale mu obecnie nie ufam.

Opublikowano

Moda na rozwalanie konkurencyjnych serwerów (chyba) minęła i to w sumie dobrze. Teraz raczej się sobie po cichu pomaga między serwerami, o ile nie ma się do czynienia z głąbem(osobą lecącym na gotowcach - tym ja osobiście nigdy nie pomagam). Po 2 po co dawać na forum info o jakimś kolejnym bugu? Żeby znów leczyć kompleksy pewnych gówniarzy, którzy chcą przez chwilę być Bogiem na jakimś serwerze (jak to było z DICE)? Chcesz przykładowego buga, który w sumie działa już dobre kilka miesięcy to łap podpowiedź:

Nie, ta moda nie minęła, po prostu aktualnie za serwery biorą się idioci, którzy sami nic nie potrafią (Flourine<Astivia> gasił mi chanelle przez webadmina, dodatkowo nie on tylko Nixo a w dzień publikacji source pisze do mnie jak je skompilować ;) ) Z pomaganiem to prawda, aczkolwiek nie zawsze tak jest. Co do bugów, o bonusach na source chyba każdy wie, w sumie nie tylko bonusy (@alchemik1 Naprawione na Silves? ;) ) Co ciekawe, pamiętasz odkąd wiemy o bugu z dungeonami? Do dziś tylko kilka serwerów to naprawiło, dlaczego? Bo teraz serwery robią osoby nieodpowiedzialne, powinno być tak jak kiedyś - elita.

A, tak jeszcze poza tematem @alchemik1 Bugują Ci expa na Silvesie ;)

Opublikowano

Jak się poprawnie skompiluje source to 95% ze starszych game znika.. pojawia się parę nowych ale jeżeli chcemy tylko umieć się obchodzić z kodem źródłowym bez dodawania żadnych super nowości to parę tyg w poradnikach + parę tyg nauki na własną rękę spokojnie wystarczy,..ale mimo wszystko muszę się zgodzić z @Inkscape (chyba po raz pierwszy) że najlepiej używać 2089 (+ nowa binka) lub 34k + parę libów i mamy stabilny serwer.

@topic

Raczej nie ma co się zbytnio wypowiadać % trzeba zbijać :D

Opublikowano

Jak się poprawnie skompiluje source to 95% ze starszych game znika.. 

Albo poprawnie skompilujesz albo nie skompilujesz wcale, takie tam.

Opublikowano

Jak się poprawnie skompiluje source to 95% ze starszych game znika.. pojawia się parę nowych ale jeżeli chcemy tylko umieć się obchodzić z kodem źródłowym bez dodawania żadnych super nowości to parę tyg w poradnikach + parę tyg nauki na własną rękę spokojnie wystarczy,..ale mimo wszystko muszę się zgodzić z @Inkscape (chyba po raz pierwszy) że najlepiej używać 2089 (+ nowa binka) lub 34k + parę libów i mamy stabilny serwer.

@topic

Raczej nie ma co się zbytnio wypowiadać % trzeba zbijać :D

Jeżeli wszystko się odbuguje powiedźmy do stanu metin2.pl to w czym problem? dodatkowo możemy łatwo i szybko edytować kod, wiem to z własnego doświadczenie gdyż odbugowanie wszystkiego zajęło góra miesiąc, serwer był bardzo stabilny :) (Bardziej polecam source niż oryginalne game nawet z libami, diffami)

Opublikowano

Jeżeli wszystko się odbuguje powiedźmy do stanu metin2.pl to w czym problem? dodatkowo możemy łatwo i szybko edytować kod, wiem to z własnego doświadczenie gdyż odbugowanie wszystkiego zajęło góra miesiąc, serwer był bardzo stabilny :) (Bardziej polecam source niż oryginalne game nawet z libami, diffami)

Raczej wątpię że odbugowałes src do  poziomu globala.

Opublikowano

Tak, ale im więcej bajerów tym więcej błędów. Game2089 zostało już konkretnie przetestowane, 34k też już ma swój staż i jeśli ktoś pisze dify, to ma je naprawione. Source natomiast zapewne ma jeszcze nie jeden syf, który wyjdzie w praniu. Oczywiście masz rację że łatwiej się rzeczy naprawia, edytuje i dodaje na nim - nie raz żałuję, że na nim nie pracuję, ale mu obecnie nie ufam.

Jak  nie ufasz to najwyrazniej nie znasz sie, jak mozna nie ufac otwartej ksiazce? Sam tak naprawde nie wiesz co siedzi w twoim super 2089 bo nie masz pelnego dostepnu do niego tylko zabawka z libami czy difami.

Nie, ta moda nie minęła, po prostu aktualnie za serwery biorą się idioci, którzy sami nic nie potrafią (Flourine<Astivia> gasił mi chanelle przez webadmina, dodatkowo nie on tylko Nixo a w dzień publikacji source pisze do mnie jak je skompilować ;) ) Z pomaganiem to prawda, aczkolwiek nie zawsze tak jest. Co do bugów, o bonusach na source chyba każdy wie, w sumie nie tylko bonusy (@alchemik1 Naprawione na Silves? ;) ) Co ciekawe, pamiętasz odkąd wiemy o bugu z dungeonami? Do dziś tylko kilka serwerów to naprawiło, dlaczego? Bo teraz serwery robią osoby nieodpowiedzialne, powinno być tak jak kiedyś - elita.

A, tak jeszcze poza tematem @alchemik1 Bugują Ci expa na Silvesie ;)

Jesli mowisz o magicznym zmienianiu bonow w eq co powodalo bugowanie statow postaci to naprawione,  teraz serwery robia super zajebisci technicy typu weles aka XYZ czy inni ( nie bede pisal nickow bo bd hejt), dziwne jest to ze kazdy z nich stawia swoj NAJLEPSZY serwer metin2 i NAJSTABILNIEJSZY a po  maks 2 msc pada jak mucha pierdolnieta lapka bo sa tak zajebisci ze nie potrafia ogarnac czegos, ja 3 lata pracowalem nad serwerem i to na kazdym game i na zadnym nie ustabilizowalem tak serwera (biorac pod uwage co sie dzieje na promt2 i jaki on jest) jak dostalem source od niemca o ktorym tylko slyszeliscie, nie liczy sie super zajebista ranga czy repu tylko to co ma sie w glowie i jak sie do tego podchodzi. Lepiej zwalczac u zrodla niz stawiac gowno przed.

@exp nie jest bugowany, w pt masz zawsze pare % wiecej pd

ban.gif

Opublikowano

Jesli mowisz o magicznym zmienianiu bonow w eq co powodalo bugowanie statow postaci to naprawione,  teraz serwery robia super zajebisci technicy typu weles aka XYZ czy inni ( nie bede pisal nickow bo bd hejt), dziwne jest to ze kazdy z nich stawia swoj NAJLEPSZY serwer metin2 i NAJSTABILNIEJSZY a po  maks 2 msc pada jak mucha pierdolnieta lapka bo sa tak zajebisci ze nie potrafia ogarnac czegos, ja 3 lata pracowalem nad serwerem i to na kazdym game i na zadnym nie ustabilizowalem tak serwera (biorac pod uwage co sie dzieje na promt2 i jaki on jest) jak dostalem source od niemca o ktorym tylko slyszeliscie, nie liczy sie super zajebista ranga czy repu tylko to co ma sie w glowie i jak sie do tego podchodzi. Lepiej zwalczac u zrodla niz stawiac gowno przed.

@exp nie jest bugowany, w pt masz zawsze pare % wiecej pd

Jest jeszcze coś poza bonusami, później wpadnę tam to sprawdzę, ale jeśli niczego nie łatałeś to jest. I masz rację, teraz każdy jest najstabilniejszy a niektóre z nich nawet 24h nie działają (Resthea), doświadczenie jest ważne

Zapewne już ktoś wstawiał screeny z szybkim wbijaniem, bug dosyć stary ;_;

Opublikowano

Jak  nie ufasz to najwyrazniej nie znasz sie, jak mozna nie ufac otwartej ksiazce? Sam tak naprawde nie wiesz co siedzi w twoim super 2089 bo nie masz pelnego dostepnu do niego tylko zabawka z libami czy difami.

Z jedną małą różnicą. Dodanie syfu do source przed publikacją to kwestia kilkunastu minut i weź teraz szukaj, analizuj cały kod krok po kroku czy nie zostało coś dodane. Do source można było dodać wszystko bez znaczenia jak długi kod chce się tam zamieścić (brak ograniczeń w długości kodu). Masz pewność, że nikt w nim nie grzebał przed Tobą? Jesteś w stanie odróżnić fragmenty oryginalne od edytowanych? Trochę inaczej wygląda sprawa głownie z game 2089, gdzie w tamtych czasach osób, które pisały dify i mogły coś namieszać była dosłownie garstka. Zwłaszcza, że na tej wersji stoi kilka większych serwerów już dobre 2-3 lata. Dlatego nie ufam source i nie ma to nic wspólnego z moimi umiejętnościami.

Opublikowano

@Inkscape

Game2089, które zostało opublikowane, również pochodziło z "src".

Co do sourca, które my mamy, na 99% jestem pewny, że było modyfikowane. Prosto to stwierdzić - wiele fragmentów kodu jest albo zakomentowane blokowo (po usunięciu komentarzu wszystko działa, kompiluje się poprawnie), albo są usunięte warunki, które były dosyć istotne. Nie mniej jednak, to i tak daje zdecydowanie większe pole manewru niż game2089, w którym tak prosto nie sprawdzisz, czy nie ma jakiegoś 0daya albo innych pierdół.
A po drugie to src nie jest na tyle wielkie, żeby nie móc przepatrzeć ważniejszych funkcji ;)
@topic

Bardzo fajny, rozbudowany poradnik.

Opublikowano

@Inkscape

Game2089, które zostało opublikowane, również pochodziło z "src".

Co do sourca, które my mamy, na 99% jestem pewny, że było modyfikowane. Prosto to stwierdzić - wiele fragmentów kodu jest albo zakomentowane blokowo (po usunięciu komentarzu wszystko działa, kompiluje się poprawnie), albo są usunięte warunki, które były dosyć istotne. Nie mniej jednak, to i tak daje zdecydowanie większe pole manewru niż game2089, w którym tak prosto nie sprawdzisz, czy nie ma jakiegoś 0daya albo innych pierdół.

A po drugie to src nie jest na tyle wielkie, żeby nie móc przepatrzeć ważniejszych funkcji ;)

@topic

Bardzo fajny, rozbudowany poradnik.

Napisałeś, że game v. 2089 pochodzi z source.. a ja się spytam, skądinąd miałby pochodzić? Jeżeli chodzi o te edycje src to mógłbyś podać mi przykłady na podstawie mainline?

Prawdziwe, żywe, czarne... duchy? Czujesz to?

Opublikowano

@WhiteNigga

Widzę, że nie zrozumiałeś mojego postu.

Starałem się, przedstawić Inkowi, że game2089, które lubi, również pochodziło z "kodu źródłowego", do którego podchodzi teraz dość sceptycznie. Nie odkryłem tutaj Ameryki bo jest to coś wiadomego, więc nie rozumiem Twojego jadu.
Apropos edytowanego src -> pomijam klienta, który jest ostro zakomentowany, toolsy, w game możesz dostrzec chociażby zakomentowany interfejs UDP (input_udp.cpp), czy poszczególne funkcje apropos itemów.
No i pomijam banalny warunek od mixowania / wkładania kd do założonego eq.
Raczej nie wydaje mi się, żeby na SG występował ten bug.

Opublikowano

@WhiteNigga

Widzę, że nie zrozumiałeś mojego postu.

Starałem się, przedstawić Inkowi, że game2089, które lubi, również pochodziło z "kodu źródłowego", do którego podchodzi teraz dość sceptycznie. Nie odkryłem tutaj Ameryki bo jest to coś wiadomego, więc nie rozumiem Twojego jadu.

Apropos edytowanego src -> pomijam klienta, który jest ostro zakomentowany, toolsy, w game możesz dostrzec chociażby zakomentowany interfejs UDP (input_udp.cpp), czy poszczególne funkcje apropos itemów.

No i pomijam banalny warunek od mixowania / wkładania kd do założonego eq.

Raczej nie wydaje mi się, żeby na SG występował ten bug.

Ok, rozumiem. Po prostu źle zrozumiałem to co napisałeś, by the way - w moim poście nie było żadnego jadu wobec Twojej osoby. Trudno powiedzieć, jeżeli chodzi o te edycje.. src prawdopodobnie pochodzi jakoś z końca 2012 roku (mogę się mylić), więc tak naprawdę nie wiesz czy wtedy występował ten bug ze zmiankami i czy innego tego typu edycje były celowo wprowadzone przez Ymir, a nie przez pośrednika tj. osobę, która uzyskała to src.

Prawdziwe, żywe, czarne... duchy? Czujesz to?

Opublikowano

@WhiteNigga

A to w takim razie zwracam honor, myślałem, że to jakieś "nowsze" src, patrząc na te systemy. Ciekawi mnie tyko, że jest tam kilka notek opatrzonych datą 2013 roku. Dziwna sprawa  8S

Tak btw. skoro to src jest z końca 2012 roku, to ciekawe czemu tak niedawno te systemy pojawiły się na globalu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...