Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer "niekonwencjonalny"

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Mam pomysł na serwer i chcę go zrealizować :P

Najważniejsza informacja dla chętnych graczy to oczywiście typ serwera. Niestety, ja nie sprecyzuje typu serwera na jakim będziecie grali... Jednak pokrótce go opiszę. Po pierwsze i najważniejsze - będziemy bazować na Survivalu  z  elementami RPG. Z tego typu serwerów oczywiście zabierzemy podstawę - przetrwanie, okupione one będzie ciągłą walką z innymi wioskami. Kolejnym elementem naszej układanki jest Freebulid z którego jednak zabierzemy kilka poszczególnych wartości - najwazniejsza rzecz - cuboidy - będziemy mogli je otrzymać na terenie miast czy wiosek. Mniej ważną rzeczą będzie oczywiście zabezpieczanie skrzynek - jednak to już z pewnymi ograniczeniami dla gracza o których powiem w innym poście - kiedy indziej. Kolejnym elementem naszej układanki będzie część serwera którą nazwałem od tego typu serwerów - HARDCORE. O co chodzi? A więc - jedynym sposobem na naturalne zdobycie cennych przedmiotów (m.in. diamentów) będzie wykopywanie ich na "hardcorowej" części świata. Tam jednak grasują na nas niebezpieczeństwa - począwszy od szybszego zapadania w głód, po zmasowane ataki potworów. Poza tym, przeszkodą będzie odniesiona śmierć - po odniesionej śmierci nie będziemy mogli wejść na ten "hardcorowy" teren przez najbliższe 3 dni. Zdobyć pieniądze (np. na pozyskanie diamentów [m.in. od innych graczy]) będzie można także przez kolejny "atrybut" naszego serwera - minigames. Przez grę w różne gierki będzie można zdobyć pieniądze np. na pozyskanie diamentów, bez wchodzenia do "hardcorowej" strefy. 

Jak widzicie - to nie będzie kolejny serwer typu "wejdę, zbiorę kilka diaxów, pozabijam ludzi i wyjde" tylko raczej, aby być wysoko postawioną osobą, z możliwością korzystania z enchantu, diamentów, etc. będzie trzeba troszkę pograć. Na pewno na serwer zostaną wprowadzone jeszcze inne ograniczenia, tak, aby gra nie była zbyt łatwa. Oczywiście - nie przesadzajmy! Gra na serwerze nie będzie na tyle ograniczona, aby nie dało się grać. To gracze swoją obecnością będą prokurowali to, że serwer będzie istniał bądź nie. Dlatego poziom musimy dostosować do przeciętnego gracza Minecrafta. 

Rekrutacja

Jako że stworzenie takiego serwera to nie jest 15 minut roboty, potrzebujemy osoby chętne do pomocy.

Najważniejszą osobą według mnie będzie sponsor - oczywiście nie mówimy tu o wykładaniu WIELKICH pieniędzy na serwer. Zresztą na razie potrzebujemy serwera na testy - za ok. 15 zł. W innym wypadku w ogóle nie będziemy w stanie ruszyć. No chyba, że ktoś posiada jakiś niewykorzystany serwer/VPS/dedyk - chętnie przyjmiemy. Takie osoby proszę o kontakt ze mną na PW/gg:6132627.

Kolejnymi osobami które będą nam potrzebne do startu serwera to oczywiście budowlańcy, którzy pomogą nam budować mapę. Chętni niech piszą na PW/na moje GG: 6132627.

Przydałaby się także osoba która nieodpłatnie stworzyłaby nam niektóre przydatne pluginy do naszego serwera! Chociaż nie jest to wymóg, gdyż osiągnę to wszystko wykorzystując pluginy ogólnodostępne (+ moje nikłe umiejętności tworzenia pluginów). 

Więcej pomysłów

Jeżeli posiadasz jakiś pomysł, masz jakieś spostrzeżenie/pytanie dot. tego co napisałem - pisz, każdą propozycję przemyśle. Jeżeli będę w stanie odpowiedzi udzielić - takową otrzymasz. Proszę także o oceny ów serwera.

P.s. Forum już posiadamy, chętni do adresu na PW, bo nie chcę warna zarobić :D

Pozdrawiam.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...