Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WinterCraft

SigmaPLK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ZAPOWIEDŹ SERWERA

Chcesz wejść i obejrzeć postęp prac? Zapraszamy, od teraz każdy ma prawo wstępu dostając rangę podróżnika ;)
IP: wintercraft.pl

wstepzapowiedzi.png

Duża ilość serwerów szczyci się mianem serwera RPG choć nawet nie przypominają takowego.
Brak jakiekolwiek fabuły, bezsensowny system questów. Brak mapy rpg. 
Widząc coraz częściej takie serwery trójka znajomych wpadła na pomysł aby stworzyć coś co będzie dawało
chociaż namiastkę klimatu rpg z takich gier jak wow, 9dragons, metin itd.
Dzięki Waszej pomocy serwer może powstać już niedługo. Jeśli chciałbyś pomóc w tworzeniu serwera, na którym nie działa system Pay2Win,
na którym poczujesz się jak prawdziwy średniowieczny heros, 
na którym wielką radość sprawi Ci samo podróżowanie po mapie, zapraszamy do rekrutacji na naszym forum!! 

Zwięzłe informacje serwera:

- Rozmiar mapy  10tyś x 5tyś kratek
- Rozbudowany system klas 
- Różnorodne moby z systemem levelowym.
- ok 300 podstawowych broni i pancerzy oraz niezliczona ilość innych przedmiotów
- Aktualnie 2 autorskie pluginy ( w produkcji kolejne 3)

Prolog:

... wśród liści znów było słuchać powiew wiatru, tym razem był bardziej złowrogi niż poprzednio. Słońce schowało się już za horyzontem. Nastał mrok, w oddali było słychać odgłosy świerszczy z polany. Gdzieniegdzie mysz polna tylko przebiegła wstrząsając łany zboża.(...)

Nagle wszystko zamilkło niczym śmierć niosąca postrach wśród ludzi i płomień zaczął się kołysać niby słoneczna tancerka. Tańczył w takt muzyki wydobywającej się ze strun lutni młodego chłopca. Dzieci siedzące wokół ogniska nie mogły wyjść z zachwytu patrząc na ten hipnotyczny taniec. Tę błogą ciszę przerwał ciepły głos chłopca, który poprosił staruszka o opowiedzenie ciekawej historii. Staruszek nie dając się długo namawiać, zaczął swoją niezwykłą opowieść.

"Dawno temu, jeszcze gdy na tronie zasiadał król Garkin w naszym królestwie panował spokój i porządek.
Życie przemijało w błogości i dostatku. Dzieci biegały po ulicach miast i wiosek, bawiły się w berka czy chowanego. Każdy był szczęśliwy. Pewnego dnia mały chłopiec znalazł dziwny kamień o szafirowym kolorze. Kamień wyglądał jak dar z niebios, niezwykle piękny, doskonale wyszlifowany, zdawało się, że został wykonany przez arcymistrza w swoim fachu. Chłopiec po wielu eksperymentach z dziwnym kamieniem postanowił pokazać go swojemu bratu.
I razem z bratem poddawali go różnym próbom; uderzali go kamieniami, rzucali nim o drzewa i skały. Nawet postanowili zrzucić szafirowy kamień z urwiska. Bez żadnego skutku, kamień zostawał nietknięty. Byli bardzo ciekawi, co jest w środku, gdyż słyszeli, że we wnętrzu jest pusty. Po wielu zmaganiach zniechęceni, ukryli kamień w starej szopie (...). Upłynęło parę tygodni, zanim ktoś znów się nim zainteresował. Przez ten czas dwaj bracia zapomnieli o przygodzie z kamieniem. Pewnego zwyczajnego dnia, młodszego chłopca obudził dziwny szmer dobiegający z szopy. Bez dłuższej chwili zastanowienia pobiegł sprawdzić czy nic się nie stało. Po wejściu
do szopy przypomniał sobie o kamieniu i  natychmiast sprawdził czy nadal jest tam, gdzie go zostawili. Kamień leżał nietknięty. Chłopiec dotknął tajemniczego kamienia i momentalnie powstał rozbłysk światła pochodzący
od kamienia. Chłopiec odskoczył. Poczuł dziwne ukłucie w prawej dłoni. W ciemnej szopie zrobiło się tak jasno,
że z wielkim trudem mógł patrzyć, co się dzieje. Nagle tak samo kamień jak i dłoń chłopca zaczęły promieniować błękitną poświatą. Gdy blask ustał, chłopiec poczuł jak na ręce wypala się dziwny symbol, nieco przypominającą sylwetkę wielkiego ptaka. Nie wiedział, co to jest i właśnie się dzieje wokół niego. Kamień zaczął pękać.
Spod skorupy wyłaniała się dziwna istota. Po chwili zorientował się, że stoi przed nim mały smok. Chłopiec był przerażony, cały się trząsł. Nie mógł wykrztusić z siebie żadnego słowa. Siedział jak zamurowany. Po paru minutach wzajemnego wpatrywania się w siebie smoczątko podeszło do chłopca i szturchnęło go w ramię (...)"

Historię starca przerwał głośny ryk. Wszyscy podskoczyli z przerażenia. Nastała porażająca cisza.
Na niebie pojawiło się coś dziwnego. Dzieci bały się coraz bardziej, staruszka ogarnął niepokój. Znów usłyszeli ryk, tym razem donośniej. Nad wierzchołkami drzew przeleciał wielki stwór. Nagle, które z dzieci krzyknęło:

- To smok, uciekajmy!! (...)

Ekipa.png

Jesteśmy zgraną grupą doświadczonych i dojrzałych osób. Pracowaliśmy na wielu serwerach rpg i wiem czego im brakuje.
W naszych szeregach jest programista,  
więc jedyne co nas ogranicza to nasza wyobraźnia i silnik minecrafta. 

Rekrutacja:

Aktualnie poszukujemy:
 - Budownczych - Budowniczy będzie miał za zadanie budowę całych miast lub pojedynczych budynków.
Wszystko zależy od umiejętności. Ilość osób nieograniczona. 
 Jest to duży projekt więc im więcej osób pomoże tym lepiej. Jednakże nie oznacza to, że będziemy brali pierwszą lepszą osobę.
Aby aplikować na to stanowisko należy napisać podanie
 na naszym forum: wintercraft.pl

image.png
Dolacz_do_nas.png

Oto parę SS'ów z pierwszej wioski (jednocześnie otwieramy konkurs na nazwy wiosek,
miast i innych lokacji, zapraszamy do zgłaszania swoich propozycji):

screen1.pngscreen2.pngscreen3.pngscreen4.pngscreen6.png

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No grafiki fajne, ale narazie nic poza tym no i opis oczywiście też zachęca, czekam na start, myślę że wraz z bratem dołączymy do budowniczych ;) dzisiaj po południu lub wieczorem  trzymajcie sie :), a rozumiem że są modyfikacje, chciałbym się dowiedzieć o zarys tych modów tzn mniej więcej ile ich będzie i jakie ?

Waros RPG - Krwawy Tron 2018 PREZENTACJA MPC Forum - KLIK
sygnatura.png

SERWER OD GRACZY DLA GRACZY!

Opublikowano

Serwer bez tzw. modów, jedynie co to powstanie serwerowy texturpack. A teraz zarzucam Wam moi mili parę poglądowych screenów z naszej wczorajszej pracy nad pierwszą wioseczką, oczywiście jeszcze jest nie skończona, ale chcę abyście mieli choć w stopniu minimalnym podgląd :) W ciągu najbliższych dni ujrzy światło dzienne obrobiona mapa, którą również Wam udostępnimy.

screen1.pngscreen2.pngscreen3.pngscreen4.pngscreen6.png

Opublikowano

a to jak wy chcecie mieć ponad 300 nowych zbroi i broni ? ...gdybyście dodali jakieś mody na lepsze eq i itemki na serwer rzuciłoby sie dużo graczy, modyfikacje są teraz na topie przemyślcie to :)

sygnatura.png

Opublikowano

@SzyszuPL:

Jak to mówią: nie ma rzeczy nie możliwych. Odnośnie modyfikacji, to staramy się tego unikać, ale zobaczymy co czas pokaże, kto wie... może kiedyś się przerzucimy na mody. Bynajmniej teraz nie mamy takich planów.

Przedmioty są już prawie zrobione, zostały tylko do opracowania różnorakie bonusy i tym podobne rzeczy.

Pozdrawiam

Opublikowano

@SzyszuPL:

Jak to mówią: nie ma rzeczy nie możliwych. Odnośnie modyfikacji, to staramy się tego unikać, ale zobaczymy co czas pokaże, kto wie... może kiedyś się przerzucimy na mody. Bynajmniej teraz nie mamy takich planów.

Przedmioty są już prawie zrobione, zostały tylko do opracowania różnorakie bonusy i tym podobne rzeczy.

Pozdrawiam

no tak, ale ja jestem wam w stanie zagwarantować 2-u cyfrową liczbę graczy na starcie, jeżeli na waszym serwerze pojawią się modyfikacje. To naprawdę przyciąga graczy a myślę że może to potwierdzić sam   @Pitbull !  ,który zna smak popularności przez świetny projekt właśnie, który opierał się na modyfikacjach, szkoda że nie doszło do otwarcia .....

ale kontynuując zagram z własną 14-osobową ekipą tylko wtedy gdy będą modyfikacje ;) i chyba nie tylko ja.

sygnatura.png

Opublikowano

@SzyszuPL:

Na otwarcie pełnej wersji (oficjalnej) liczymy na trzy cyfrową liczbę graczy. Co do modyfikacji, to uważam, że można zrobić bardzo dobry serwer bez modyfikacji. Wszystko to zależy od chęci, motywacji i zaangażowania oraz umiejętności.

Zauważyłem, że jesteś maniakiem modyfikacji, ja trochę mniej. Kiedyś miałem do czynienia z modami, ale przysporzyły mi więcej problemów niż przyniosły korzyści, także, wpierw chcemy stworzyć coś porządnego bez modyfikacji ;)

Dziękuję za opinie i propozycję :)

Opublikowano

Prezentacja estetyczna i porządna, lecz brakuję mi tutaj opisu serwera.

Skoro jest to serwer RPG to jak będzie to działać czy będzie jakiś wybór klas, jakieś bossy itp.

Są serwery RPG w Polsce naprawdę dopracowane więc ten wstęp jest trochę błędy, raczej nikt normalny nie będzie robić serwera survival+frakcje i dawać w nazwie serwera RPG.

Opublikowano

@Qwant1:

Tych serwerów jest tyle, że można policzyć je na palcach jednej ręki, ale racja trochę generalizuję. Szczegółowy opis zostanie dodany wkrótce.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Od chwili obecnej każdy chętny może wejść na serwer i zobaczyć postęp prac, nowa osoba dostaje rangę "podróżnika" która umożliwia tylko do zwiedzania mapy.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Mnie by osobiście zadowoliły jakieś konkrety dot. rozgrywki, bo ss'y nic nie wnoszą. Ot dwie wioseczki na krzyż macie, patrzcie cieszcie się. 

Co do ilości uzbrojenia bez wgrania modyfikacji. Da się! Można działać na dostępnych broniach/pancerzach i zmieniać ich parametry itd.  Aczkolwiek wygląda to bardzo źle i bez konkretnych lvl nad głowami gracza nie rozróżni się czy osoba z którą walczysz ma diamentowe eq na najsłabszych czy możliwe najlepszych statystykach. 

Na otwarcie pełnej wersji (oficjalnej) liczymy na trzy cyfrową liczbę graczy.

Aktualnie nie widzę tu niczego co my mogło zachęcić do stałej gry tyle osób. Nawet na oficjalnej wersji, której zarys nie jest nawet na papierze. Więc jeżeli masz na coś liczyć to licz na siebie, a nie przewidywania wróżbity Macieja z EzoTV.

Tak więc nadal czekam na jakieś konkretne rzeczy, bo ss'y budowli do takich nie należą.  

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Ta prezentacja na pewno mnie zachęciła do grania. Jeżeli nie zapomnę będe na 100% na serwerze. Oczywiście bardzo bardzo ładna grafika, screeny ze świata też ładne Czekam jedynie na start. Mam nadzieje że będzie wiele więcej klas niż na innych serwerach RPG Naprzykład :

wojownik

Łucznik

Magik

Zwiadowca

Magik Zła

Healer

itd. itd. Bo te podstawowe klasy 

Wojownik 

łucznik

Mag <--- Stały się już nudne.

Nowe przedmioty, bardzo fajnie liczę oczywiście na kowala który będzie miał + do ulepszenia jak w metinie :]

Duża mapa, mam nadzieję że w pewnym czasie powiększycie bo po kilku tygodniach gry stanie się już nudna.

Oczywiście też nie róbcie teleportera który teleportuje w expowiska itd. Bo to też już jest nudne wchodzisz do teleportera tepa cię i nie ma przygody :/

Areny pVp Też by się przydały.

No to tyle życzę sukcesów napewno wejdę, napiszcie tylko kiedy przewidujecie start :]

Opublikowano

Brakuje mi  też porządnego opisu świata, może jakaś mapa ? Widziałbym też tu jakiś podział klas (którego najlepiej jakby nie było, a gracz sam swoimi decyzjami i postępowaniem wybierał by swoją drogę(da się to zrobić wraz z modem Custom NPC, tak wiem jestem maniakiem modów)), ogólny zapis rozgrywki i lista frakcji z szczegółami .

sygnatura.png

Opublikowano

Na modach nie zagra 3/4 graczy. Nie będą umieli zainstalować. Komputer nie wyrobi im z modami. Już kiedyś przerabiałem serwer z modami.

Szukasz kogoś kto napiszę plugin? Wejdź w mój profil.

Opublikowano

jak paczka modów jest dobrze zoptymalizowana to jak pospolitemu Kowalskiemu zwykły minecraft nie muli to i na modach nie będzie mulił :P

sygnatura.png

Opublikowano

Jestem innego zadania. Niedługo będziemy wrzucać szczegóły związane z serwerem. Polecamy też lajkować nasz fanpage. Znajdować się na nim będzie wiele informacji oraz konkursy. Jednym z wymagań, do zostania alpha-testerem, będzie właśnie polubienie naszego fp ;)

Opublikowano

fajnie bo mozna wejsc i zobaczyc, jak budowniczy sie męczą, POLECAM szykuje się coś epickiego

sygnatura.png

Opublikowano

Staramy się, żeby przyszli gracze wiedzieli w jakim jesteśmy stadium budowy. Poza tym mogę też dopingować budowniczych i nas samych. Miłe słowo zawsze dodaje sił do działania. Jeśli sami nie potraficie budować a znacie kogoś takiego, nie widzimy problemu abyście przekazali takim osobom informacje. Jeśli jakiś budowniczy przyjdzie z Waszego polecenia i znacząco nas wspomoże, nagroda jest przewidziana dla Was dwojga ;)

Opublikowano

Po przechadzałem się po serwerze, i muszę stwierdzić że wszystko już teraz w fazie BETA jest dopięte na ostatni guzik . Ten serwer to rewelacja, szykuje się coś czego gracze minecrafta już dawno nie zasmakowali :D

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...