Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

To jest prawda?u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://bezuzyteczna.pl/zgodnie-z-rozporzadzeniem-ministerstwa-37401

To prawda? Jeżeli tak to jak to wytłumaczyć lub powiedzieć nauczycielom?

Rozporządzenie MEN z 30 kwietnia 2007 r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach publicznych (Dz.U. 2007 nr 83 poz. 562)

Rozporządzenie MEN z 30 kwietnia 2007 r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach publicznych (Dz.U. 2007 nr 83 poz. 562)

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

może prawda, może nie

u mnie jak nie miałeś książki to dostawałeś czarny zbiorek z szafy i do tablicy... 

15min męki i pała tak czy siak :P

Opublikowano

Nawet jeśli dałaby ci pałe, to ta pała nie jest nic warta, ja się takimi pierdołami nie przejmuję.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Stary, jeżeli wierzysz we wszystko o czym piszą na bezużytecznej to... źle robisz, niektóre rzeczy to bezmyślnie napisane głupotki. Nauczyciel nie ważne czy może czy nie może i tak robi w szkole co chce, tak działa system :)

25jcw2w.jpg

Opublikowano

Może nie może, i tak to będą robić, bo kto ich ukarze? Nikt, kuratorium nie uwierzy uczniom, a rodzice w większości przypadków są za nauczycielem.

Opublikowano

Nie wiem, co o tym myśleć, w każdym bądź razie za takie coś na pewno wstawia się nieprzygotowanie, po czym zgodnie z regulaminem ustalonym na pierwszej godzinie lekcyjnej, po iluś nieprzygotowaniach dostaje się taką otóż ocenę (zazwyczaj do 3 nieprzygotowań, jak jest mniej godzin w tygodniu, to tyle, ile jest godzin).

zSCFQrN.png

Opublikowano

A ktoś daje jedynki za brak podręcznika? xD

W moim już exGimbazjum nie było czegoś takiego xD

@down o co chodzi? :mellow:

Opublikowano

A ktoś daje jedynki za brak podręcznika? xD

W moim już exGimbazjum nie było czegoś takiego xD

gimbazjum

Zapewne jeszcze w polsce ź, czego więc oczekujesz?

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Kłóć się :) My w technikum z klasą się o to spieraliśmy. Poszła sprawa do dyrekcji i nauczyciele musieli ustąpić :)

Wierz mi, że dużo to nie da, ale jak ktoś walczy o swoje prawa....

Nie da dużo, bo nie masz podręcznika to nauczyciel Ci zadanie sprawdzi, albo weźmie do odpowiedzi z notatek lekcyjnych, które masz w podręczniku, a nie zeszycie :)

Jak walczyć "prawami" to po całości :) Nauczyciel też może...

Opublikowano

Wierz mi, że dużo to nie da, ale jak ktoś walczy o swoje prawa....

Czasem jednak warto się powstrzymać żeby nie powiedzieć za dużo nauczycielowi. :)

To przecież on będzie wystawiał Ci ocenę końcową.

Opublikowano

Nawet jeżeli to prawda to spróbuj powiedzieć o tym nauczycielowi "że nie ma prawa Ci wstawić jedynki" w rezultacie będziesz miał przejebane do końca roku lub jeszcze dalej.

Z tego co pamiętam z gimnazjum to zawsze na pierwszej lekcji nauczyciel przedstawiał "swój regulamin" w którym określał co musisz posiadać na lekcji, co klasyfikuje się jako nieprzygotowanie do lekcji, etc.

Opublikowano

Dlatego kłóciła się o to cała moja klasa :)

Ale fakt faktem, ze gówno to daje.

Nauczyciel Ang. Zaw. robi nam tak, że jak większość klasy nie ma książki to po prostu zadaje nam pracę lekcyjną z ostatnich lekcji z tym, że nie daje prawie nic z zeszytu tylko sama książka :) Przykładowo zadanie z książki zrobić, nie ma ktoś książki to dostanie 1 za brak pracy na lekcji ^

Dlatego dopisałem w poprzednim poście, że nauczyciel też swoje może :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...