Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

telekineza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brednie to moim zdaniem chrześcijaństwo. Czemu zawsze religie dominującą uważa się za słuszną? Tysiące lat temu były inne, tak samo prawdopodobne. Kiedyś zamiast chrześcijanstwa będzie coś innego. Tak to jest. Ty wierzysz, ja nie. Koniec tematu.

Chrzescijanstwo jest najsluszniejsza religia na ziemi. Biblia pisana przez ok 2k lat przez okolo 40 osob na 3 róznych kontynentach tworzacych jedna calosc na dodadek chronologicznie od stworzenia do apokalipsy jest niepodwazalnym dowodem na slowo boze.Islamski Koran  tego nie zapewnia. Buddyzm to wiara w demony nie w Boga

Deus vult

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chrzescijanstwo jest najsluszniejsza religia na ziemi. Biblia pisana przez ok 2k lat przez okolo 40 osob na 3 róznych kontynentach tworzacych jedna calosc na dodadek chronologicznie od stworzenia do apokalipsy jest niepodwazalnym dowodem na slowo boze.Islamski Koran  tego nie zapewnia. Buddyzm to wiara w demony nie w Boga

Skończ p********, biblia to kolejna książka z serii, bajeczek, takie moje zdanie. Przestań już mnie cytować, bo to co piszesz jest za mało związane z telekinezą.

XrgAYyk.png

Opublikowano

sam sobie zaprzeczyłeś. Skoro w nic nie wierze to jak mogę w coś wierzyć?

Nie.

katolicy wierza w Boga, a ateisci nie wierza w nic, czyli kazdy w cos wierzy. 

Deus vult

Opublikowano

Skończ p********, biblia to kolejna książka z serii, bajeczek, takie moje zdanie. Przestań już mnie cytować, bo to co piszesz jest za mało związane z telekinezą.

wyczuwam bezradnosc i bluzgi.

Wy ateisci jestescie tak bezradni ze nawet Wam nauka nie pomaga co do faktów historycznych z Biblii i co do legendarnosci i niezwyklosci biblii

Deus vult

Opublikowano

Nie.

katolicy wierza w Boga, a ateisci nie wierza w nic, czyli kazdy w cos wierzy. 

skoro ateiści nie wierzą w nic to w nic nie wierzą, nie możesz powiedzieć, że jest inaczej..

wyczuwam bezradnosc i bluzgi.

Wy ateisci jestescie tak bezradni ze nawet Wam nauka nie pomaga co do faktów historycznych z Biblii i co do legendarnosci i niezwyklosci biblii

Skończ bilbie wkładać do tego samego worka co nauka. Nie będę ci już odpowiadał na posty, żegnam.

XrgAYyk.png

Opublikowano

skoro ateiści nie wierzą w nic to w nic nie wierzą, nie możesz powiedzieć, że jest inaczej..

Skończ bilbie wkładać do tego samego worka co nauka. Nie będę ci już odpowiadał na posty, żegnam.

Ateizm to wiara w nieistnienie Boga. 

Chyba nie wiesz kim jestem.

To normalne u ateistów, zaskoczyc kilkoma zdaniami i juz bezradni uciekaja. 

Pascal wywnioskował, że wiara bardziej się opłaca, ponieważ ryzykujemy tylko czas życia, który jest zazwyczaj krótki, a nagrodą może być życie wieczne" /Pascal/

Ateizm to też wiara, bo, podobnie jak teizm, nie dysponuje żadnymi empirycznymi dowodami na prawdziwość swoich założeń. Ateista mówi: udowodnij, że Bóg istnieje, to uwierzę. Ja na to: udowodnij, że nie istnieje, to nie uwierzę! Remis. Zostały jeszcze dowody pośrednie. Paleontolog odkrywa na ścianie jaskini namalowane prymitywną kreską rysunki ludzi i zwierząt. Nie ma dla niego wątpliwości, że za ich powstaniem stoi jakaś inteligencja. Tylko głupek może tutaj snuć teorie o działaniu ślepego przypadku. A gdy odkrywamy świat, jego powalające piękno, doskonałą harmonię i złożoność tajemnicy życia, której nie są w stanie zgłębić najgenialniejsze umysły świata razem wzięte, człowiek oświadcza, że to wynik przypadkowej reakcji chemicznej. Pod warunkiem, że jest, z całym szacunkiem, ateistą.

Deus vult

Opublikowano

Ateizm to wiara w nieistnienie Boga. 

Chyba nie wiesz kim jestem.

To normalne u ateistów, zaskoczyc kilkoma zdaniami i juz bezradni uciekaja. 

Pascal wywnioskował, że wiara bardziej się opłaca, ponieważ ryzykujemy tylko czas życia, który jest zazwyczaj krótki, a nagrodą może być życie wieczne" /Pascal/

Co do pascala to dla mnie to głupota. Bóg musiałby być debilem, jeśli nie rozpoznałby kto w niego na prawdę wierzyl, a kto nie. Z resztą obale to też tym, że jeśli bóg istnieje i jest dobry nie zależy mu, żeby być czcony. Wiara jest w wiekszości przypadków kwestią tego gdzie się urodzileś. Załóżmy, że jest jakiś żyd co sobie żyje jako dobry człowiek, według ciebie będzie się smażył w piekle tak? 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Co do pascala to dla mnie to głupota. Bóg musiałby być debilem, jeśli nie rozpoznałby kto w niego na prawdę wierzyl, a kto nie. Z resztą obale to też tym, że jeśli bóg istnieje i jest dobry nie zależy mu, żeby być czcony. Wiara jest w wiekszości przypadków kwestią tego gdzie się urodzileś. Załóżmy, że jest jakiś żyd co sobie żyje jako dobry człowiek, według ciebie będzie się smażył w piekle tak? 

Judaizm to wiara w tego samego Boga, wiec ladnie sie zaorales.

Deus vult

Opublikowano

to byl tylko przykład..

No to podales zly przyklad.

Apostolowie sa od tego aby nawracac ludzi.

Ateizm to też wiara, bo, podobnie jak teizm, nie dysponuje żadnymi empirycznymi dowodami na prawdziwość swoich założeń. Ateista mówi: udowodnij, że Bóg istnieje, to uwierzę. Ja na to: udowodnij, że nie istnieje, to nie uwierzę! Remis. Zostały jeszcze dowody pośrednie. Paleontolog odkrywa na ścianie jaskini namalowane prymitywną kreską rysunki ludzi i zwierząt. Nie ma dla niego wątpliwości, że za ich powstaniem stoi jakaś inteligencja. Tylko głupek może tutaj snuć teorie o działaniu ślepego przypadku. A gdy odkrywamy świat, jego powalające piękno, doskonałą harmonię i złożoność tajemnicy życia, której nie są w stanie zgłębić najgenialniejsze umysły świata razem wzięte, człowiek oświadcza, że to wynik przypadkowej reakcji chemicznej. Pod warunkiem, że jest, z całym szacunkiem, ateistą.

Deus vult

Opublikowano

Nie wiem po chuja gadasz z typem, który uważa, że każdy kto nie jest hetero chrześcijaninem powinien skończyć na stosie.

I tak zostaniesz nazwany lewakiem i lemingiem xD

#Top

Dopóki nie zobaczę, to nie uwierzę.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Nie wiem po chuja gadasz z typem, który uważa, że każdy kto nie jest hetero chrześcijaninem powinien skończyć na stosie.

I tak zostaniesz nazwany lewakiem i lemingiem xD

#Top

Dopóki nie zobaczę, to nie uwierzę.

Kazdy prawicowiec to chrzescijanin, chyba nie trzeba ukrywac ze ateisci to lewacy i lemingi.

Deus vult

Opublikowano

Kazdy prawicowiec to chrzescijanin, chyba nie trzeba ukrywac ze ateisci to lewacy i lemingi.

ty człowieku jesteś pierdolnięty, lecz się póki nie jest za późno. Szkoda słów na ciebie. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

ty człowieku jesteś pierdolnięty, lecz się póki nie jest za późno. Szkoda słów na ciebie. 

O co sie denerwujesz lemingu ? 

Przecieæ 99% prawicowców do ludzie wierzacy chrzescijanie, takie sa prawdy tego lemingi nie oszukacie :)

Pisalem  jestes bardzo slabym bezsilnym ssakiem. 

Albo kupkom wegla czy bialka jak tam ateusze mysla. 

Deus vult

Opublikowano

egzorcyzmy to jakieś bajki. Nie ma demonów..

@top

nie, nie działa. Jak człowiek mógłby podnosić przedmiot nie poruszając go?

A kto powiedział, że podczas egzorcyzmów wypędza się tylko demony? xD Widać za dużo horrorów i wykładów przez pseudo rydzykowców 

Opublikowano

A kto powiedział, że podczas egzorcyzmów wypędza się tylko demony? xD Widać za dużo horrorów i wykładów przez pseudo rydzykowców 

A co się robi innego? Sorry, moglem nie wiedzieć

XrgAYyk.png

Opublikowano

A co się robi innego? Sorry, moglem nie wiedzieć

Wypędza sie w szczegolnosci duchy, zlosliwe duszki, odpedza od klatw itp itp i nie przez egzorcyste (egzorcysta to osoba z kosciola chrzescijanskiego powolana do tego przez wyzsza wladze) tylko przez ezoegzorcystów (to jest to samo tylko ich jest więcej i nie muszą być chrzescijanami)

Opublikowano

Wypędza sie w szczegolnosci duchy, zlosliwe duszki, odpedza od klatw itp itp i nie przez egzorcyste (egzorcysta to osoba z kosciola chrzescijanskiego powolana do tego przez wyzsza wladze) tylko przez ezoegzorcystów (to jest to samo tylko ich jest więcej i nie muszą być chrzescijanami)

złe duchy, klątwy, dla mnie to wszystko to samo, nie wierze w to.

XrgAYyk.png

Opublikowano

złe duchy, klątwy, dla mnie to wszystko to samo, nie wierze w to.

to nie jest to samo xD duchy istnieją, sam się przekonaj kupując na allegro tablicę ouija (ok. 30-40zł) lub zrób ją sam ew. przeprowadź obrządek spirytualistyczny and you'll see what happen 

Opublikowano

Nie chciałem spowodowac tematu do kłótni. Bo od 15-10 godziny jestem sam w domu. I już wiele razy mi się przydarzylo że spadl dlugopis w nocy w innym pokoju lub figurka asssasina sie sama przewrocila. Myślałem że to może ja wywołuje czy inny chuj :/ tylko nie pierdolcie mi że jestem jakis pojebany

qxlwfo.jpg

Opublikowano

Nie chciałem spowodowac tematu do kłótni. Bo od 15-10 godziny jestem sam w domu. I już wiele razy mi się przydarzylo że spadl dlugopis w nocy w innym pokoju lub figurka asssasina sie sama przewrocila. Myślałem że to może ja wywołuje czy inny c**j :/ tylko nie pierdolcie mi że jestem jakis pojebany

jeśli to jest duch ew duszek lub cos w tym rodzaju to nie powinien ci nic zrobić bo nie zakłócasz jego spokoju przez obrzędy (chyba, że robiłeś) ew. jeśli jestes zlym czlowiekiem to moze twoja aura po prostu przyciaga zle sily ;) pozdrawiam 

edit musialabym meic wiecej info zeby orkeslic co się dzieje :D

Opublikowano

jeśli to jest duch ew duszek lub cos w tym rodzaju to nie powinien ci nic zrobić bo nie zakłócasz jego spokoju przez obrzędy (chyba, że robiłeś) ew. jeśli jestes zlym czlowiekiem to moze twoja aura po prostu przyciaga zle sily ;) pozdrawiam 

edit musialabym meic wiecej info zeby orkeslic co się dzieje :D

coś co nie jesteś w stanie wytłumaczyć i wydaje ci się, że jest duchem wcale tym nie musi być. Odkrywanie takich rzeczy pozostaw specjalistą. Jak na razie nikt niczego nie udowodnił.

XrgAYyk.png

Opublikowano

A wytlumacz mi to chyba 6 miesiecy. Byla 7:05 cos tej godziny. Siedzialem w salonie. Obok sa schody na gore. Jadlem sniadanie i gralem na telefonie. Byla cisza nie mialem wlaczonego telewiozora, radia i innego gowna. Slyszalem jedynie szum w uszach. Nagle cos jakby na gorze kichlo. Serce zaczelo mi bic i ucieklem z domu. Czekalem na rodzicow AZ DO 15. nie pierdolcie mi ze sie zdawalo bo dosc glosno bylo slychac

qxlwfo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...