Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak oglądać anime na smartfonie

kuba747

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
<----koniec reklamy :)

Witam stworzyłem ten poradnik dla forumowiczów którzy chcieli by oglądać animie na smartfonie a nie działa im apka shinden'a .

otóż czynności są następujące :

1.Należy wejść na smartfonie w sklep play.

228591406094553692883.png

2.Wpisać w wyszukiwarce sklepu play hasło "delphin" .

778641406094739692883.png

3.pobieramy przeglądarkę delphin.

734401406094989692883.png

4.Wchodzimy na stronę z anime online.

451751406095078692883.png

5.Włączamy player z odcinkiem .

970201406095405692883.png

Ważne jest aby najpierw kliknąć tryb pełno ekranowy a potem otworzyć odcinek w przeciwnym wypadku głos nie synchronizuje się z obrazem.

6.Cieszyć się odcinkiem :) .

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Czyli mowisz, ze dolphin ma wbudowanego flasha? To dobrze, ale i tak nie naprawi mi to problemow z ciaglym ladowaniem pliku co 10 sekund ;) ale to wina telefonu, mam ace II. Poradnik ok, lubie to

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dzięki to mój pierwszy i cieszę się że komuś się przyda :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

też mam asa 2 i na wbudowanej przeglądarce, w standardowym odtwarzaczu wszystko działa poprawnie...

Tylko sobie OS zmieniłem na KYRILLOSv8, tam był chyba wbudowany flash, bo nie pamiętam żebym instalował.

pewnie masz zbyt wolny internet że co 10 sek się ładuje

Opublikowano

@januszq też tak można ale ja przedstawiłem według mnie najłatwiejszy sposób :P

Opublikowano

Robiłem tak, ale w większości video z playera VK odcinek ładuje się cholernie długo i nie chce odtworzyć.

Btw. Opera też ma wbudowanego flasha.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@KlauS. mi na operze nie działa a na delphinie wszystko śmiga 

Opublikowano

też mam asa 2 i na wbudowanej przeglądarce, w standardowym odtwarzaczu wszystko działa poprawnie...

Tylko sobie OS zmieniłem na KYRILLOSv8, tam był chyba wbudowany flash, bo nie pamiętam żebym instalował.

pewnie masz zbyt wolny internet że co 10 sek się ładuje

Ale ja aktualizowałem system na moim telefonie do android 4.1.2 Nie bede używał tego gówna 2.3 gingerbread. Tobie też polecam zaaktualizować, ale wraz z aktualizacją utracisz możliwośc posiadania flasha

Tut, o ile tak można nazwać, jest niepotrzebny. Dla niewtajemniczonych, można pobrać samego flasha od adobe. Wszystko jest u nich w archiwum i w dodatku nie dajemy żadnych uprawnień aplikacji. Łapcie:

http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

Tylko, że android zerwał współprace z adobe, od wersji 4.1  (lub 4.0) posiadanie flasha jest niemożliwe (przynajmniej oryginalnego za darmo)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ale ja aktualizowałem system na moim telefonie do android 4.1.2 Nie bede używał tego gówna 2.3 gingerbread. Tobie też polecam zaaktualizować, ale wraz z aktualizacją utracisz możliwośc posiadania flasha

Tylko, że android zerwał współprace z adobe, od wersji 4.1  (lub 4.0) posiadanie flasha jest niemożliwe (przynajmniej oryginalnego za darmo)

Zanim zaczniesz pisać na jakiś temat, to dowiedz się wszystkiego. Adobe tylko i wyłącznie skończyło wspierać flasha dla smartfonów z androidem, czyli nie będzie nowszych wersji i aktualizacji dla starszych... Nie zakazało też go używać. I gdybyś w ogóle wszedł w link, to byś zobaczył, że wydali na 4.0.

tumblr_mgsgdavyRC1qia3j6o1_r2_400.gif

A żeby zainstalować, to wystarczy odznaczyć" "instaluj aplikacje z google marketu", czy jak to tam idzie. - Jakoś mam 4.3 i ostatniego ich flasha, i działa...

Opublikowano

Zanim zaczniesz pisać na jakiś temat, to dowiedz się wszystkiego. Adobe tylko i wyłącznie skończyło wspierać flasha dla smartfonów z androidem, czyli nie będzie nowszych wersji i aktualizacji dla starszych... Nie zakazało też go używać. I gdybyś w ogóle wszedł w link, to byś zobaczył, że wydali na 4.0.

tumblr_mgsgdavyRC1qia3j6o1_r2_400.gif

A żeby zainstalować, to wystarczy odznaczyć" "instaluj aplikacje z google marketu", czy jak to tam idzie.

To jak wytłumaczysz to, ze gdy wchodzę na tą strone na telefonie i elegancko próbuje pobrać flasha i dupa?

XrgAYyk.png

Opublikowano

To jak wytłumaczysz to, ze gdy wchodzę na tą strone na telefonie i elegancko próbuje pobrać flasha i dupa?

To w takim razie powinno Ci się zabrać telefon i wszystko inne, skoro nie potrafisz ich używać.Znajdź sekcję: Flash Player for Android 4.0 archives przez ctrl+f i zobaczysz linki. Ten jest do bezpośredniego pliku, który jest tam aktualny ze wszystkich. -

http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/installers/archive/android/11.1.115.81/install_flash_player_ics.apk

@edycja

Przeczytaj po raz kolejny mój #10 post... Ostatnia linijka.

Opublikowano

To w takim razie powinno Ci się zabrać telefon i wszystko inne, skoro nie potrafisz ich używać.Znajdź sekcję: Flash Player for Android 4.0 archives przez ctrl+f i zobaczysz linki. Ten jest do bezpośredniego pliku, który jest tam aktualny ze wszystkich. -

http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/installers/archive/android/11.1.115.81/install_flash_player_ics.apk

@edycja

Przeczytaj po raz kolejny mój #10 post... Ostatnia linijka.

no, ale ja mam android 4.1

XrgAYyk.png

Opublikowano

no, ale ja mam android 4.1

I co to ma do rzeczy? Może powiesz, że skoro posiadasz nowszy system, to nie możesz zainstalować starszej apki?  o.O Jak mi na 4.3 chodzi, to tobie na 4.1 tym bardziej pójdzie.

Opublikowano

I co to ma do rzeczy? Może powiesz, że skoro posiadasz nowszy system, to nie możesz zainstalować starszej apki?  o.O Jak mi na 4.3 chodzi, to tobie na 4.1 tym bardziej pójdzie.

Czyli mam teraz wlączyć telefon, zobaczyć na nim ten temat, wejść w link ktory podales i nacisnąc download?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Czyli mam teraz wlączyć telefon, zobaczyć na nim ten temat, wejść w link ktory podales i nacisnąc download?

Raczej wejść w link do odpowiedniej wersji. Mój SGS3 automatycznie pobiera wtedy. Ale jeżeli to będzie za trudne, to zgraj na kompa i później przez kabel na fona, czy na kartę pamięci. Później zmieniasz ustawienia, że chcesz instalować inne aplikacje niż z marketu i już możesz instalować.

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Wiesz, że nie możesz refreshować jeśli nie zmieniłeś nic w poradniku? co do twojego sposobu z tą przeglądarką dolphin to owszem działa, ale nie zawsze.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dobry poradnik lecz nie skorzystam, bo ja uzywam aplikacji shinden i ogladam anime przez program jest latwiej i przyjemniej xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Wiesz, że nie możesz refreshować jeśli nie zmieniłeś nic w poradniku? co do twojego sposobu z tą przeglądarką dolphin to owszem działa, ale nie zawsze.

Znów próbujesz błysnąć, a nie jesteś zaznajomiony w temacie... Masz link do same flasha? Masz. Więc nie pieprz głupot. To o czym mówisz, to flaszowanie, które wymaga roota. Chcesz nabijać posty? To nie na tym forum.

@Rhide , nie wiem czemu, ale mnie zdziwiłeś... Po co wyskakujesz z rootem, jeżeli masz podany link do samego flasza w poście Zenka? Flaszowanie telefonu nijak ma się do posiadania flasz plejera.

@Rhide , to bądź tak mondry jak zazwyczaj i wyjaśnij o co Ci chodzi z reflashowaniem. Ten termin stosuje się tylko przy wgrywaniu romów i dodawania roota. Albo jesteś naprawdę takim debilem, albo udajesz nie wiadomo kogo.

Opublikowano

Znów próbujesz błysnąć, a nie jesteś zaznajomiony w temacie... Masz link do same flasha? Masz. Więc nie pieprz głupot. To o czym mówisz, to flaszowanie, które wymaga roota. Chcesz nabijać posty? To nie na tym forum.

Nie rozumiem twojego posta.

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Rhide , nie wiem czemu, ale mnie zdziwiłeś... Po co wyskakujesz z rootem, jeżeli masz podany link do samego flasza w poście Zenka? Flaszowanie telefonu nijak ma się do posiadania flasz plejera.

Z jakim rootem? Co ty pierdolisz?

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...