Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe mounty za HAJS

Lordeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka tworzę ten temat aby wszyscy mogli skomentować i podzielić się woją opinią na temat najnowszych produktów w systemie płatności.

Oto one:

TURi5g0.png

Jak dla mnie to fajna oferta tylko dla brazoli D:

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Dla mnie to przesada, 60zł za głupiego mounta, hah. CipSoft takie c*****e update'ty robi, że szok.

Chodzi, że za drogie i CipaSoft leci na hajsy.

Opublikowano

e tam

mounty praktycznie nic nie dają, więc dla mnie bez różnicy że ktoś sobie będzie mógł kupić mounta za 60 zł zamiast zdobyć z questa :D

chociaż w sumie dobry biznes dla nich bo dzieciaki będą kupować, a cipom będzie hajs wpadał. :D

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

e tam

mounty praktycznie nic nie dają, więc dla mnie bez różnicy że ktoś sobie będzie mógł kupić mounta za 60 zł zamiast zdobyć z questa :D

chociaż w sumie dobry biznes dla nich bo dzieciaki będą kupować, a cipom będzie hajs wpadał. :D

Usuń sygnaturę, to pogadamy ;|

@topic

Czyżby w Cipsofcie zaczynało brakować pieniędzy z premium scrolli i zaczeli sprzedawać nawet mounty?

Zapewne po miesiącu czasu będą po 30 zł~

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ale głupota, niedługo będzie można kupić sobie exp scrolla i EQ w SMS shopie.

Stara dobra Tibio WRÓĆ !

Stara dobra tibia przepadła już dawno, trzeba przyzwyczaić się do tego, że:

1.a - Albo cipsoft nie ma pieniędzy z premium scrolli i chce opłacić jakoś serwery.

1.b - Lecą na $$$

Obstawiam 1.b.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ale głupota, niedługo będzie można kupić sobie exp scrolla i EQ w SMS shopie.

Stara dobra Tibio WRÓĆ !

bo co? bo dodali mounty za złotówki?

nie przesadzaj.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Ale panowie co wy tak dupe spinacie , mount w tibi to tylko +10 do speeda , i kupia je tylko Ci , ktorzy beda chceili.

Zreszta Cip ma bardzo duzo kasy bo rok poprzedni i 012 były dla nich rekordowe.

Wiec nie wiem o co ta spina. Updaty dostajecie ? Dostajecie.

Opublikowano

Ale panowie co wy tak dupe spinacie , mount w tibi to tylko +10 do speeda , i kupia je tylko Ci , ktorzy beda chceili.

Zreszta Cip ma bardzo duzo kasy bo rok poprzedni i 012 były dla nich rekordowe.

Wiec nie wiem o co ta spina. Updaty dostajecie ? Dostajecie.

Jak to rekordowe, rekordowe to były 2006/2007/2008.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Jak dla mnie mounty za zł to kpina. Cipsoft spada na psy i staje jest jak gameforge, lada moment będą itemy za $$. Niby zaprzeczyli, że kiedykolwiek dodadzą double exp, ale kto ich wie.. a co do nowych animacji to jedynie woda mi się bardzo podoba, reszta słaba.

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Jak to rekordowe, rekordowe to były 2006/2007/2008.

Ty chyba mówisz o popularności gry, a nie o obrotach Cipsoftu.

Według ujawnionych przez ich spółkę danych, w roku 2013-2014 zarobili rekordową kwotę. Jeżeli chodzi o mounty to jak najbardziej z punktu widzenia przedsiębiorcy dobre posunięcie. Nie przeszkadza nikomu, a tym którym się podoba polepszy grę. (Bo czy kupisz, czy nie to Twoja sprawa. Nikt nad tobą przewagi w expie, czy skillach mieć nie będzie)

Stara dobra tibia przepadła już dawno, trzeba przyzwyczaić się do tego, że:

1.a - Albo cipsoft nie ma pieniędzy z premium scrolli i chce opłacić jakoś serwery.

1.b - Lecą na $$$

Obstawiam 1.b.

Co ty nie powiesz ? A ja myślałem że ci przedsiębiorcy robią to wszystko żeby dzieci miały co robić w wakacje ... Każda firma nastawiona jest na zysk. Jeżeli wydaje Ci się że wcześniej było inaczej to współczuję.

Rl zaczyna coraz bardziej przypominać otsa, ale co zrobisz :P

No i właśnie po to są te updaty. Więcej ludzi gra teraz na otsach jak na rl tibi. Jak by czegoś z tym nie zrobili, mogłoby być nieciekawie.

Opublikowano

Nie rozumiem czemu sie spinacie do racji innych każdy ma swoje zdanie i jak mu sie nie podoba to mu sie nie podoba i tyle a wy juz przekonujecie bo myślicie inaczej.

Kiedyś był tylko pacc i wszystko zależało od tego ile czasu poświęcasz w grę, a teraz outfity, mounty za zł. Niby nic to nie zmienia ale psuje wizerunek Cipsoftu.

Opublikowano

Forum jest po to żeby dyskutować. Jeżeli masz nieodparte wrażenie że ktoś jest w błędzie, Twoim obowiązkiem jest go uświadomić :D

Dlatego też muszę się spytać, czy Ty naprawdę myślisz że oni zarobią więcej na wizerunku czy na tych outfitach i mountach ? Gra jest tylko i wyłącznie po to aby zarabiać. Ktoś kto się z tym jeszcze nie pogodził może odinstalować wszystko w co gra, bo każdy producent będzie dążył do zysków, a nie do tego żeby wszyscy byli zadowoleni.

Powinniście się cieszyć że gry i tak są obecnie za darmo. Jak kiedyś grywałem na komputerze, to wyłącznie na grach kupionych w sklepie, bo w życiu nie ma nic za "free". Teraz dzięki temu że niektórzy ludzie lubią sobie kupować dodatki typu "mount" możesz się cieszyć grą za darmo.

Opublikowano

Forum jest po to żeby dyskutować. Jeżeli masz nieodparte wrażenie że ktoś jest w błędzie, Twoim obowiązkiem jest go uświadomić :D

Dlatego też muszę się spytać, czy Ty naprawdę myślisz że oni zarobią więcej na wizerunku czy na tych outfitach i mountach ? Gra jest tylko i wyłącznie po to aby zarabiać. Ktoś kto się z tym jeszcze nie pogodził może odinstalować wszystko w co gra, bo każdy producent będzie dążył do zysków, a nie do tego żeby wszyscy byli zadowoleni.

Powinniście się cieszyć że gry i tak są obecnie za darmo. Jak kiedyś grywałem na komputerze, to wyłącznie na grach kupionych w sklepie, bo w życiu nie ma nic za "free". Teraz dzięki temu że niektórzy ludzie lubią sobie kupować dodatki typu "mount" możesz się cieszyć grą za darmo.

Tworzę grę i nie myślę o zyskach.

Kolega 8 lat tworzył grę - nie pomyślał ani razu o zyskach, gra nadal jest w trakcie dodawania updateów.

Jeżeli ktoś tworzy grę, nie myśli tylko o zyskach.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Tak, ale te updaty są do dupy...z każdego (praktycznie) update na update tibia staje się coraz gorsza. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Jak wyglądało pvp zza czasów prawdziwej i dobrej tibii(7.xx), a jak wygląda teraz? Jak gunwo. Co do mountów, to one są ZA DROGIE na PLN. Niech dodadzą jeszcze EQ do kupna.

Opublikowano

Tworzę grę i nie myślę o zyskach.

Kolega 8 lat tworzył grę - nie pomyślał ani razu o zyskach, gra nadal jest w trakcie dodawania updateów.

Jeżeli ktoś tworzy grę, nie myśli tylko o zyskach.

Bez obrazy ale mówimy o Grach, a nie o "gierkach" :D

Bardzo fajnie że masz hobby, które polega na tworzeniu czegoś dla innych. Ale nie uwzględniając zarobku możesz okazać się bardziej nieodpowiedzialny od np. cipsoft'u którego krytykujesz. Załóżmy że nagle Twój projekt osiąga wielką popularność i co w tedy ? Serwery padają, wychodzi masa błędów a ty nie masz czasu, ani pieniędzy ich naprawiać. Musisz uwzględniać zysk, aby mieć środki na rozwój. Bywa tak że ktoś ma bogatych rodziców, lub inwestorów którzy mogą go sfinansować, niestety to się często nie zdarza.

Opublikowano

Wolał bym aby tibia była p2p ale wszystko można zdobyć w grze bo jak gra jest dobra to mogę kupić abonament.

Opublikowano

Jestem Polakiem , tos dojebał z tym, postem ze tworzysz gre i nie myslisz o zarobkach . Ludzie , co z Wami...uzywajcie troche kopuły...

Nie jestem typem człowieka, który leci na hajs.

Bez obrazy ale mówimy o Grach, a nie o "gierkach" :D

Bardzo fajnie że masz hobby, które polega na tworzeniu czegoś dla innych. Ale nie uwzględniając zarobku możesz okazać się bardziej nieodpowiedzialny od np. cipsoft'u którego krytykujesz. Załóżmy że nagle Twój projekt osiąga wielką popularność i co w tedy ? Serwery padają, wychodzi masa błędów a ty nie masz czasu, ani pieniędzy ich naprawiać. Musisz uwzględniać zysk, aby mieć środki na rozwój. Bywa tak że ktoś ma bogatych rodziców, lub inwestorów którzy mogą go sfinansować, niestety to się często nie zdarza.

Co do kolegi, nie powiedziałbym, że jest to "gierka", w 9 lat stworzył grę lepszą od tibii (moje zdanie), jednak bez firmy nic nie zrobisz więc nie potrzeba zarobków by postawić taką grę, bo gra maks 30-40 osób.

@rafaeru

także wolałbym, by gra była p2p + cipsoft musiałby zacząć sprawdzać "sprzedaż cc" bo to także psuję zabawę, gdyż gra nie jest równa wtedy.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...