Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzę hosting! Udziel się!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:) Ddosy to konkurencja ..ja to robie tylko dla nauki!Szkole sie jeszcze i wychodzi mi to dobrze.. @@ Co do strony www :+whmcs +administracja doswiadczona@@Do serwerow+Prawdopodobnie bedziemy rozdawac tez ts3 @@Do hostingu + w ofercie beda vps,kvm win(chyba)+ hosting www(cpanel) bez darmowych domen

Niby Anonymous to sobie poradzi z Ddos itp Ale pierwszy raz na rynku będe widział tak tanie serwery z takim ramem ;)
Kto widzial serwer mc z przepustowoscia 1GBps?
╔═══════════════════════════════════════╗

• Polish Anonymous •

• You're on a 24-hour, then they will DDOS attacks! •

• Polish Power Stressers •

╚═══════════════════════════════════════╝

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zawsze możemy nawiązać współpracę.

"Tylko u nas, zamówisz plugin pod twój serwer" :>

pisz wiecej na pw :)

• Polish Anonymous •

Opublikowano

Bardzo fajnym pomysłem była by zakładka Programista, ty jako założyciel byś miał 2 opcje:

1.Zatrudnisz go na stałe i kasa za pluginy idą na hosting

2.Ugadasz się z nim, że on wycenia swoje prace i on za nie  zgarnia a wy go tylko na stronie promujecie, jako wy swoją marką :)

Jeszcze czegoś takiego nie było :P

Pozdrawiam i powodzenia :)

Opublikowano

To nie wypali. Jak 16gb za 100zł? Za 175zł 32GB ram? Toć maszyny więcej będą kosztować... RAM bezsensu, albo dacie cyferki, a prawdziwego RAM-u mniej. Uważam, że po 2-3 miesiącach się zwiniecie...

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Człowieku, widze ze nie masz zielonego pojęcia o prowadzeniu hostingu serwerowego. Potrzebujesz mieć własną działalność gospodarczą od startu hostingu, w przeciwnym wypadku ZUS i inne gówna do Ciebie podbiją, a i takie firmy jak fiberhost czy inne dziadostwo będzie kopało pod Tobą dołki aż upadniesz bo odbierasz im klienta.

Po pierwsze jak już powinienes sprzedawać ZASOBY na serwery MC, a nie wyliczać im sloty. Jeżeli ktos miesci sie w swoich parametrach to czemu ma nie miec nawet 1000 slotów?

Druga sprawa ta E5 która ma w sumie 20 rdzeni, wiesz że będziesz miał spore I/O po odpaleniu nawet 2-3 większych serwerów do MC? Niestety ale widze ze nie bedziesz miał tam wirtualizacji więc ciężko to widze.

Dobre serwery 150 slotowe zabierają nawet 4-6gb, więc tworząc takie oferty troche to jest smieszne.

WHMCS? Niestety to w Polsce nie przejdzie, bo wiekszosc ludzi to klienci w wieku 10-14 lat, którzy zrzucają się na serwery po pare groszy z kolegami, z czego odpalają SMS Shop (który jest już w wiekszosci przypadków zabroniony przez Mojang).

Po mojemu brakuje Ci wiedzy administratora jak i wiedzy prawnej by zacząć taki interes.

Opublikowano

Człowieku, widze ze nie masz zielonego pojęcia o prowadzeniu hostingu serwerowego. Potrzebujesz mieć własną działalność gospodarczą od startu hostingu, w przeciwnym wypadku ZUS i inne gówna do Ciebie podbiją, a i takie firmy jak fiberhost czy inne dziadostwo będzie kopało pod Tobą dołki aż upadniesz bo odbierasz im klienta.

Po pierwsze jak już powinienes sprzedawać ZASOBY na serwery MC, a nie wyliczać im sloty. Jeżeli ktos miesci sie w swoich parametrach to czemu ma nie miec nawet 1000 slotów?

Druga sprawa ta E5 która ma w sumie 20 rdzeni, wiesz że będziesz miał spore I/O po odpaleniu nawet 2-3 większych serwerów do MC? Niestety ale widze ze nie bedziesz miał tam wirtualizacji więc ciężko to widze.

Dobre serwery 150 slotowe zabierają nawet 4-6gb, więc tworząc takie oferty troche to jest smieszne.

WHMCS? Niestety to w Polsce nie przejdzie, bo wiekszosc ludzi to klienci w wieku 10-14 lat, którzy zrzucają się na serwery po pare groszy z kolegami, z czego odpalają SMS Shop (który jest już w wiekszosci przypadków zabroniony przez Mojang).

Po mojemu brakuje Ci wiedzy administratora jak i wiedzy prawnej by zacząć taki interes.

Nie udzielaj sie!

Bede podpięty pod inny hosting z francji!

Whmcs-bedzie portfel sms!

Ddosy,ataki i obelgi nic nie zrobią

--

Wszystko przejdzie w Polsce!Mam doswiadczenie z serwerami dedykowanymi oraz wiekszymi serwerami.

--

Myslisz,ze to bedzie pseudo host dla zysku i wala?Mylisz sie!

ProGrajek.pl ciagnie maszyny od mintshostu..na 200 slotow daje 12 gb ramu :)

• Polish Anonymous •

Opublikowano

Nie masz zielonego pojecia o tej branży, i jak widze jeszcze twoj opis "

• Lokacja:/home/AnonyPL/ovh.php
  • Hobby:╔>Programista
    ╠>WebMaster
    ╠>Grafik
    ╠>DDoser
    ╠>Booter
    ╠>Stresser
    ╠>Pirat
    ╚>Cracker"

to mam ochote płakać, słąwny DDOS'er warty 5$ miesięcznie, osobiście gardze takimi ludzmi którzy robią pod górke innym

Opublikowano

Nie masz zielonego pojecia o tej branży, i jak widze jeszcze twoj opis "

• Lokacja:/home/AnonyPL/ovh.php
  • Hobby:╔>Programista

╠>WebMaster

╠>Grafik

╠>DDoser

╠>Booter

╠>Stresser

╠>Pirat

╚>Cracker"

to mam ochote płakać, słąwny DDOS'er warty 5$ miesięcznie, osobiście gardze takimi ludzmi którzy robią pod górke innym
to jest zrobione dla fanu...

Report za temat niezwiazany z tematem postu i prosze sie nie udzielac!

• Polish Anonymous •

Opublikowano

paneli mam kilka .. zastanawiam sie jaki kupic..

like dla Ciebie za pomocny post

• Polish Anonymous •

Opublikowano

No, a więc zacznijmy od tego że po co 16GB ram na 50 slotów? To wychodzi jakieś 327 na jeden slot! Spokojnie 150-160 by wystarczyło :P 

Mile widziane w panelu było by:

- Automatyczne instalowania pluginów i silników,

- Automatyczne pobieranie informacji o serwerze (wykorzystanie ram, itd.),

- Możliwość otrzymania testowego serwera,

- Realizacja voucherów,

Jak dla mnie by wystarczyło, a i nie zapomnij, aby strona był estetyczna i przejrzysta :P.

Uczę się pisać pluginy, chcesz jakiś? Pisz śmiało na PW, a na pewno odpowiem :P.

Opublikowano

No, a więc zacznijmy od tego że po co 16GB ram na 50 slotów? To wychodzi jakieś 327 na jeden slot! Spokojnie 150-160 by wystarczyło :P

Mile widziane w panelu było by:

- Automatyczne instalowania pluginów i silników,

- Automatyczne pobieranie informacji o serwerze (wykorzystanie ram, itd.),

- Możliwość otrzymania testowego serwera,

- Realizacja voucherów,

Jak dla mnie by wystarczyło, a i nie zapomnij, aby strona był estetyczna i przejrzysta :P.

Pisal juz ze bedzie oferta na ilosc ram...  

Btw co do tematu... wg mnie swietny pomysl, i zycze powodzenia :)

Opublikowano

Ramu jest tyle,aby ograniczyc lagi :) Co myslicie o serwerze ts3 30-60 slotow do serwerow mc?

A co ci da ram?

Będziesz na tym serwerze pół bukkit dev'a odpalał?

2 xeony na jedną maszynę?

16 gb na 50 slot?

Marzenia odstaw na bok, coś takiego nie było by dla nikogo opłacalne. Ani dla ciebie bo byś nie zarobił, ani dla kupca bo dużo by płacił za coś, czego i tak nie wykorzysta.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Z taką ilością ramu to mógłbym założyć forum , serwer MC , ts3 i Jeszce by zostało :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Mile widziany był by support 24/7, 7 dni w tygodniu :P

Uczę się pisać pluginy, chcesz jakiś? Pisz śmiało na PW, a na pewno odpowiem :P.

Opublikowano

Zatem tak:

+ Pamiętaj o -- jak wspomniał wyżej @1361622928-U485574.png_HAD3S_ -- przede wszystkim o zgrabnym; przejrzystym designie.

+ Postaraj się o założenie działalności oraz certyfikat SSL, dzięki czemu zyskasz zaufanie niektórych wymagających klientów.

+ Co do wyglądu panelu jak i strony -- Pomyśl nad tym całym nowym designem win 8 -- Metro (gdybyś jakoś ładnie to połączył, to było by całkiem zgrabnie oraz minimalistycznie) [nie chodzi mi o totalne zerżnięcie tylko raczej o to by wykorzystać to jako bazę dla designu]

Pomysł jest ciekawy, tylko martwi mnie fakt gdyż ostatnio powstawał jakiś hosting, i zanim się rozreklamował upadł -,- (wcześniej też było kilka takich przypadków). 

P.S. co do pomysłu @MarcinPSP -- Pomysł jest świetny, i na pewno ma to przyszłość... Bo gdyby klient miał wybierać: Jakiś za przeproszeniem partacz, a profesjonalna firma za konkurencyjną cenę to raczej jasne, że by wybrał kogoś doświadczonego i z gwarancją dotrzymania warunków umowy (mówię tu o rozsądnym kliencie) , a swoją drogą sam miałem kiedyś z takim czymś startować, ale po prostu mi się nie chce.

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

1. Kiedy planujesz otworzyć hosting?

2. Jaką będziemy mieli gwarancję, ze hosting nie upadnie (zniknie z rynku..)?

No wiesz, mogę podać na przykładzie jednego hostingu. Reklamował się na MPCforum, nazwę mogę podać bo nie jest to tajemnicą, - firehosting.pl.

Też ciekawie się zapowiadało, administracja odpisywała w parę minut od zadania pytania, ceny miały dobrze dobrane, wysoka jakość usług serwerowych, inaczej jak to nazwać wszystko było dobrze.

Po jakimś tam okresie 2-3 miesięcy hosting po prostu upadł, i został zamknięty. Pewnie się z tym wiązało, ze było małe zainteresowanie hostingiem. Mało było klientów, i doszło do zamknięcia.

Wiesz, w dzisiejszych czasach jest ciężko się wybić. Niektóre hostingi, mają już swoich zaufanych stałych klientów, istnieją parę lat. I mają bardzo bogate oferty, jakieś współprace z YouTuberami, stronami WWW tematyki gier i wiele innych. Bez dobrych usług, jakiejś oryginalnej oferty, jakiegoś autorskiego panelu zarządzania serwerem, wysokiej jakości dostarczanych serwerów - nawet szkoda tworzyć jakikolwiek hosting.

Co do hostingu, ciekawie się zapowiada. Ale wiesz, wszystko wyjdzie w praniu. Ofertę masz dość ciekawą, ale trochę moim zdaniem, jak by to określić "przedobrzyłeś". Jakbyś miał, ładnie zrobioną stronę, przejrzyście zrobione tło, opisane wszystkie funkcje, jak instalować pluginy, jak korzystać z ftp itd.

CO do pakietów mogł byś też dodać jakieś pakiety stron WWW, np. dla bogatszych ofert, osoba która weźmie serwer np od 50 slotów w górę.\

Zrobić serwery testowe, na większy okres czasu np. 36 godzin. Bo na niektórych hostingach jest po 2 godziny, ale jest to strasznie mało. Trochę zajmuje, samo wgranie mapy pluginów itd.

Dodatki do serwera, instalatory pluginów, silniki serwerów bukkit, spigot i inne.

MOŻESZ dodać także zakładki współpracę, np. ze Ty sponsorujesz serwery, za jakiejś tam warunki. Najczęściej są to reklamy na jakiś forach itd. Formy sponsoringu, mogł byś mieć takie..

- Oryginalny ciekawy pomysł na serwer.

- Serwery Youtube, niektórzy nagrywają jakieś filmiki dotyczące MC, i innych gier.

- Jakieś tematyki gier - Strony WWW i inne.

W ten sposób może uzyskasz jakiś klientów.

TAK więc, życzę Ci powodzenia, może Ci się uda ;)

Opublikowano

jesli chcesz zrobić hosting na wybranie slot / ram to polecam coś typu

nie wybieranie slotów tylko ilosci RAM

przykład

Wybierasz 3000mb ram i np po kupnie wpisujesz ilosc slot czyli 30 / 40 / 50 / 60 czy coś takiego :> 

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

A co ci da ram?

Będziesz na tym serwerze pół bukkit dev'a odpalał?

2 xeony na jedną maszynę?

16 gb na 50 slot?

Marzenia odstaw na bok, coś takiego nie było by dla nikogo opłacalne. Ani dla ciebie bo byś nie zarobił, ani dla kupca bo dużo by płacił za coś, czego i tak nie wykorzysta.

Jednak jest opłacalne :)

1. Kiedy planujesz otworzyć hosting?

2. Jaką będziemy mieli gwarancję, ze hosting nie upadnie (zniknie z rynku..)?

No wiesz, mogę podać na przykładzie jednego hostingu. Reklamował się na MPCforum, nazwę mogę podać bo nie jest to tajemnicą, - firehosting.pl.

Też ciekawie się zapowiadało, administracja odpisywała w parę minut od zadania pytania, ceny miały dobrze dobrane, wysoka jakość usług serwerowych, inaczej jak to nazwać wszystko było dobrze.

Po jakimś tam okresie 2-3 miesięcy hosting po prostu upadł, i został zamknięty. Pewnie się z tym wiązało, ze było małe zainteresowanie hostingiem. Mało było klientów, i doszło do zamknięcia.

Wiesz, w dzisiejszych czasach jest ciężko się wybić. Niektóre hostingi, mają już swoich zaufanych stałych klientów, istnieją parę lat. I mają bardzo bogate oferty, jakieś współprace z YouTuberami, stronami WWW tematyki gier i wiele innych. Bez dobrych usług, jakiejś oryginalnej oferty, jakiegoś autorskiego panelu zarządzania serwerem, wysokiej jakości dostarczanych serwerów - nawet szkoda tworzyć jakikolwiek hosting.

Co do hostingu, ciekawie się zapowiada. Ale wiesz, wszystko wyjdzie w praniu. Ofertę masz dość ciekawą, ale trochę moim zdaniem, jak by to określić "przedobrzyłeś". Jakbyś miał, ładnie zrobioną stronę, przejrzyście zrobione tło, opisane wszystkie funkcje, jak instalować pluginy, jak korzystać z ftp itd.

CO do pakietów mogł byś też dodać jakieś pakiety stron WWW, np. dla bogatszych ofert, osoba która weźmie serwer np od 50 slotów w górę.\

Zrobić serwery testowe, na większy okres czasu np. 36 godzin. Bo na niektórych hostingach jest po 2 godziny, ale jest to strasznie mało. Trochę zajmuje, samo wgranie mapy pluginów itd.

Dodatki do serwera, instalatory pluginów, silniki serwerów bukkit, spigot i inne.

MOŻESZ dodać także zakładki współpracę, np. ze Ty sponsorujesz serwery, za jakiejś tam warunki. Najczęściej są to reklamy na jakiś forach itd. Formy sponsoringu, mogł byś mieć takie..

- Oryginalny ciekawy pomysł na serwer.

- Serwery Youtube, niektórzy nagrywają jakieś filmiki dotyczące MC, i innych gier.

- Jakieś tematyki gier - Strony WWW i inne.

W ten sposób może uzyskasz jakiś klientów.

TAK więc, życzę Ci powodzenia, może Ci się uda ;)

Hosting może paść po roku lub dwóch :)

Anty ddos,który dodajemy do każdego serwera vps/kvm/minecraft będziie chronił was i wasze serwery!.

Jeżeli chciałby ktoś przetestować vps lub coś prosiłbym o kontakt pw :)

1 osoba dostanie :)

• Polish Anonymous •

Opublikowano

A możesz podać stronę WWW hostingu?

To powiem Ci, szkoda tworzyć hosting na 1-2 lata.

A mogę wiedzieć, jeśli to nie tajemnica ile właściciel hostingu ma lat? Rozumie ze Ty jesteś właścicielem.

Opublikowano

A możesz podać stronę WWW hostingu?

To powiem Ci, szkoda tworzyć hosting na 1-2 lata.

A mogę wiedzieć, jeśli to nie tajemnica ile właściciel hostingu ma lat? Rozumie ze Ty jesteś właścicielem.

4 Lata .

Trwa jeszcze edycja szablonu

Trwa dodawanie Panelów na serwer

Może kupie SSL,jak poradziliście :)

• Polish Anonymous •

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...