Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwutygodniowe bany/Permabany za celowe feedowanie i rasistowskie teksty! Eksperyment Rito

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z nasilającymi się ataki rasistowskich komentarzy Riot zdecydował się przeprowadzić eksperyment – od dzisiaj i przez następne 24h godziny osoby, które będą w rasistowski sposób obrażać innych dostaną bany (większość 14 dniowe bany na konto, mniejsza część nawet permabany). Osoby, które wykażą się specjalnym feedowaniem także czeka podoba kara

Jeśli eksperyment okaże się udany, a liczba niesłusznie skazanych osób stosunkowo niska eksperyment zostanie wprowadzony jako stała procedura

Źródło: http://how2win.pl/uwaga-bany-za-rasistowskie-teksy

Opublikowano

OMG a ja odpaliłem iARAM bota a on tak strasznie feeduje :D przynajmniej nikogo nie wyzywa o.O

fajna inicjatywa ;d

Hejo

Opublikowano

Czytałem to, z rasistowskimi tekstami jest ok, bo to bardzo psuje rozgrywkę, ale co do tego feedowania to powinno byc tylko na rankedach i jakoś dopracowane xD

Opublikowano

WTF? Rasistowskie teksty, czyli najazd na nasz naród Polski nadal będzie bezkarny? Tak z tego wnioskuję, dla mnie to chodzi bardziej o czarnych.

Co do celowego umierania, nie chciałbym aby ten system przeszedł. Od tego jest raport słaby gracz dzięki któremu dobiera Tobie słabszych graczy, więc jeśli ktoś ma 3/8 i dostanie takiego bana to pozdrawiam, co innego mowa o 0/20.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Ojojojo a ja wczoraj miałem faze flejmowania :D A zawsze taki miły bylem na RIOT NO

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Przecież czytanie z osobna każdego reportu za flame z 24 godzin zajmie im z pół k***a roku, jak średnio na jedną grę polecą z dwa raporty, (szczególnie w dobie troll-raportów w zbugowanym systemie) to ile tych gier będzie... Problem int feedów jak rozwiązać pisałem wiele razy, jeżeli gość dostanie 5 reportów z kategorią "int feed" (4 od towarzyszy, bo jak naprawdę troll, to go każdy zgłosi, i przynajmniej jeden od enemy) w jednej grze, to leci do Riotu nagrany filmik z tej gry, tma jakiś zjeb to ogląda przez minute-dwie i jak rzeczywiście jest trolling to perm banan i dziękuje.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Tylko jak to będzie działać może będzie wave ban za byle co albo za same raport. No nie wiem zobaczymy, czarno to jakoś widzę.

Opublikowano

WTF? Rasistowskie teksty, czyli najazd na nasz naród Polski nadal będzie bezkarny? Tak z tego wnioskuję, dla mnie to chodzi bardziej o czarnych.

Co do celowego umierania, nie chciałbym aby ten system przeszedł. Od tego jest raport słaby gracz dzięki któremu dobiera Tobie słabszych graczy, więc jeśli ktoś ma 3/8 i dostanie takiego bana to pozdrawiam, co innego mowa o 0/20.

wpisz sobie co to znaczy rasizm w google i dopiero sie udzielaj w tym temacie...

ThisIsMua_eune_101_3_logo.png

Opublikowano

wpisz sobie co to znaczy rasizm w google i dopiero sie udzielaj w tym temacie...

najeżdzanie na polakuf to rasizm wiesz czemu? bo polaczki majo kolor skóry cebulowy XDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

K***A ! W KOŃCU !!! report za feed i permban <3 zajebiscie !

Jakby tak było to byle rak by się wściekł po przegranej grze i 4 niewinne osoby zebrały by perma :v

Opublikowano

Moim zdaniem było by najlepiej, gdyby riot WSZYSTKO kopiował od fanów z reddita, a nie samemu używali swoich spierdolonych gównem mózgów.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Moim zdaniem było by najlepiej, gdyby riot WSZYSTKO kopiował od fanów z reddita, a nie samemu używali swoich spierdolonych gównem mózgów.

Kopiował? Potem byście narzekali że tylko żerują na reddicie... Lol. 

Pomysł spoko, może gry dla niektórych będą lepsze..

Dawniej Mounthains... :/

Opublikowano

przeciez czasem niektórzy feeduja tak celowo, że aż szkoda gadać. sama spotkałam się z topem w enemy co dawał się zabijać, bo ktoś go flejmil :D no a jak ktoś nie robi tego tak perfidnie, to chyba nie da rady takiego wyłapać lub mu coś udowodnić. ponadto ludzie czasem takiego rage złapią, że nawet jeśli nie chca umierać,to i tak padają co chwile, nie celowo :D

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

Ja jestem ciekaw, jak oni to sprawdzać będą skoro takiej możliwości w ogóle nie mają. xD Musieli by replaye każdej gry w której łamano te zasady przestudiować. xD

Opublikowano

Z tego postu wynika,że:

• system przechodzi dopiero uważnie monitorowane testy,aby zredukować ilość błędów,
  • ekstremalne przejawy toksyczności będą przeglądane manualnie przez support,
  • jeśli dostaniemy bana z tej inicjatywy będziemy mogli sprawdzić urywek czatu za który mamy blokadę,

Tak więc jeśli oberwiecie to jeszcze nie wszystko stracone. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...