Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagrasz na takim serwerze? Zagłosuj!

razor710

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym w najbliższym czasie stworzyć serwer. Pewnie zapytacie jaki tryb? Byłby to survival. Większość graczy powie "jest pełno takich serwerów - wymyśl coś unikalnego". Mój serwer może nie byłby Bóg wie jak unikalny lecz na pewno wyróżniał by się od innych serwerów sv. Czym będzie się różnic? Różnica będzie polegała na tym, że serwer będzie praktycznie bez pluginów oraz skryptów. Pluginy jakie mogłyby się znajdować u mnie na serwerze to AuthMe, essentials, permissionex oraz skrypt bądź także plugin do zarządzania czatem. Gracz będzie pozbawiony komend takich jak sethome home tpa itd. Nie byłoby nawet spawnu - po pierwszej rejestracji zostaniesz teleportowany na losowe kordy. Skąd pomysł na taki dziwny serwer? Wpadłem na ten pomysł gdy pewnego dnia skakałem sobie z serwera na serwer i zauważyłem że większość "survivali" są oparte na dużym dropie i łatwym zdobywaniu itemów. Czy według Was tak wygląda prawdziwy survival? Dla mnie to po prostu FreeBuild i to jeszcze niedopracowany.

Chciałbyś pograć w przyszłości na moim serwerze? Napisz "Tak" i pozostaw swoją opinię!

Nie podoba ci się mój pomysł? Napisz "Nie" i uzasadnij swój wybór dobrymi argumentami.

Opublikowano

Taki serwer mógłby być dobry lecz pytanie co by mieli VIP'y i czy wgl by była taka ranga. Co do serwera nawet i niezłe ale ograniczenie mapy też by trzeba było dać bo tak bez sensu byłoby all. Czy serwer wypali zależy tylko i wyłącznie od reklamy. Jeśli dasz np 500slotów i reklamę u YouTuberów załatwisz serwer może być na dłuższy czas dobrą zabawą :)

Opublikowano

Taki serwer mógłby być dobry lecz pytanie co by mieli VIP'y i czy wgl by była taka ranga. Co do serwera nawet i niezłe ale ograniczenie mapy też by trzeba było dać bo tak bez sensu byłoby all. Czy serwer wypali zależy tylko i wyłącznie od reklamy. Jeśli dasz np 500slotów i reklamę u YouTuberów załatwisz serwer może być na dłuższy czas dobrą zabawą :)

Co do VIPów to na razie by nie było możliwości kupna - może w przyszłości by się coś dodało ;)

Ograniczenie mapy by oczywiście było.

500 slotów to na start wg mnie za dużo ale ok 100-150 będzie na pewno.

Nad reklamą się jeszcze pomyśli :)

Opublikowano

Moim zdaniem ten serw nie bedzie mial sensu..Niczym wyjatkowym sie nie wyroznia.Nudny sv bez spawnu no ciekawe bardzo ciekawe.Zobaczysz na tym trybie nie bedziesz mial graczy.Bo ciagle kopanie znudzi sie.Zaloz inny lub zrob taki jak opisales dla znajomych

Opublikowano

Moim zdaniem ten serw nie bedzie mial sensu..Niczym wyjatkowym sie nie wyroznia.Nudny sv bez spawnu no ciekawe bardzo ciekawe.Zobaczysz na tym trybie nie bedziesz mial graczy.Bo ciagle kopanie znudzi sie.Zaloz inny lub zrob taki jak opisales dla znajomych

A granie na serwerze mega drop nie jest nudny...?

Opublikowano

Pomysł wypali, albo i nie. Wszystko zależy od tego, jak go zrobisz, zareklamujesz, jaki będziesz miał zespół.

Ja nie gram na serwerach survival, co nie oznacza, że Twój pomysł jest zły.

Opublikowano

Pomysł wypali, albo i nie. Wszystko zależy od tego, jak go zrobisz, zareklamujesz, jaki będziesz miał zespół.

Ja nie gram na serwerach survival, co nie oznacza, że Twój pomysł jest zły.

Dzięki za opinię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...