Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 600 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem tego wow tą Moto G przecież to nie ma slotu na karte pamięci,a ja mam karte 16GB w swoim i już mi powoli konczy się miejsce aaa nie moge niektórych plików przenieść (około 3/4)  bo są mi często potrzebne :c wiec sprzedam swoja 16 i musze dokupić jednak 32GB a przypomnijmy że Moto G ma TYLKO 8GB :c

Ja bym na Twoim miejscu kupił Sony Xperia M2(szukał używki badz dozbierał 100zł)  iii omijaj wersje od Orange mają simlocka,zablokowane wszystko co sie da bootloadera,i inne rzeczy potrzebne do wgrania custom roma :c

Galaxy Ace 3 wersja LTE - sam posiadam ten telefon dałem (450zł BDB STAN) jest wydajny w swojej cenie(2x1,2Ghz(Krait,28nm) , 1GB Ram , Adreno 305 ) ,posiada slot sd,ma zoptymalizowanego softa od producenta -  nie wiesza się,posiada baterie 1800mAh , NFC,LTE  

Jego słabymi stronami jest przede wszystkim ekran nie jest to amoled(dla mnie to nawet lepiej) tylko zwykły tft 

pozdrawiam realo ;) 

Opublikowano

Nie rozumiem tego wow tą Moto G przecież to nie ma slotu na karte pamięci,a ja mam karte 16GB w swoim i już mi powoli konczy się miejsce aaa nie moge niektórych plików przenieść (około 3/4)  bo są mi często potrzebne :c wiec sprzedam swoja 16 i musze dokupić jednak 32GB a przypomnijmy że Moto G ma TYLKO 8GB :c

Ja bym na Twoim miejscu kupił Sony Xperia M2(szukał używki badz dozbierał 100zł)  iii omijaj wersje od Orange mają simlocka,zablokowane wszystko co sie da bootloadera,i inne rzeczy potrzebne do wgrania custom roma :c

Galaxy Ace 3 wersja LTE - sam posiadam ten telefon dałem (450zł BDB STAN) jest wydajny w swojej cenie(2x1,2Ghz(Krait,28nm) , 1GB Ram , Adreno 305 ) ,posiada slot sd,ma zoptymalizowanego softa od producenta -  nie wiesza się,posiada baterie 1800mAh , NFC,LTE  

Jego słabymi stronami jest przede wszystkim ekran nie jest to amoled(dla mnie to nawet lepiej) tylko zwykły tft 

pozdrawiam realo ;) 

jakie wow moto g, poczytaj specyfikacje, weź w rękę to zobaczysz, że to wart telefon każdej złotówki na niego wydanej, jest wersja 8gb i 16gb, więc nie rozsiewaj nieprawidłowych informacji jeśli z telefonu nie korzysta rozbawiony bachor, który ma 55 na niej gier, to 16gb starczy na luziku, a odpowiedniej osobie będzie starczyło nawet 8gb, jednym minusem tego telefonu jest aparat, ale raczej nic więcej.

Ace 3 powiadasz? roździelczość 480x800, 233 pi i touchwizz? odradzam.

Opublikowano

Napewno nie bierz Moto G :P

Brak slotu na kartę micro SD boli.

Polecam Samsunga galaxy s2, s3 mini, s3 używany lub jak chcesz zamawiać z chin to Xiaomi hongmi 1s. W cenie +/- 500 zł nie ma lepszego telefonu.

Jakością dorównuje Xperii Z :P

Opublikowano

Napewno nie bierz Moto G :P

Brak slotu na kartę micro SD boli.

Polecam Samsunga galaxy s2, s3 mini, s3 używany lub jak chcesz zamawiać z chin to Xiaomi hongmi 1s. W cenie +/- 500 zł nie ma lepszego telefonu.

Jakością dorównuje Xperii Z :P

Dlaczego wmawiasz mu żeby nie brał moto G, skoro nie powiedział jak sam rozporządza pamięcią? Nie wszyscy ludzie bezmyślnie wykorzystują całą pamięć na telefonie. A w zawsze można skorzystać z meenovo jeśli ktoś jest osobą, która wykorzystuje wszystko co może.

co do wymienionych przez Ciebie, s2 staruszek, s3 mini to dziadostwo, co do tego chińczyka to może i dobry wybór, ale gorzej z gwarancją i częściami wymiennymi, jak się coś zepsuje, czy pęknie wyświetlacz to telefon do kosza.

@top

lenovo nie znam, a lumia np. 520 jak najbardziej jeśli wp Ci odpowiada to dobry wybór, bardzo dobrze zoptymalizowany system wynagradza małą ilość pamięci ram, ogólnie telefon dobry, na plus.

Opublikowano

Samsung Galaxy S2

wyjdź.

Myphone Cube, android 4.4.2. :P

Ty też wyjdź.

pozdrawiam realo ;) 

Do tamtych odpowiedzi mi się nie chciało udzielać odpowiedzi, głupotę w większości przypadków trzeba ignorować, mniejsza.

Każdy LOW-END samsunga to g****o, nie ważne czy to ACE, SRACE, Trend i tak dalej to telefony dla ludzi którym jest wciskana jakaś nędzna taryfa w playu, a nie dla kogoś kto chce mieć dobry i porządny telefon. Poza tym samsungowy support bardzo szybko się kończy, nieraz po 3 aktualizacjach.

W tym budżecie to tylko MOTO G, bardzo dobre podzespoły, ekran a pamięć nie jest problemem bo istnieje coś takiego jak chmura i wątpię że ktokolwiek to zapełni, ja na swoim Nexie nie potrafie 16GB zapełnić od pół roku, gdzie trzymam gry, muzykę itd., gdzie zostaje w granicy 6GB. Poza tym, MOTO G to telefon GOOGLE'owy który dostanie aktualizacje do L, 5.0 :)

lownfast

Opublikowano

Hmm. A co na temat Lenovo lub Nokia Lumia (ta, wiem, że win)

?

lumia jest ok, 920 nową można wyrwać za 599zł na allegro. 1gb ram, proc 1,5ghz, pamięć 32gb, aparat 8mpx, spoko ekran

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

wyjdź.

Ty też wyjdź.

Do tamtych odpowiedzi mi się nie chciało udzielać odpowiedzi, głupotę w większości przypadków trzeba ignorować, mniejsza.

Każdy LOW-END samsunga to g****o, nie ważne czy to ACE, SRACE, Trend i tak dalej to telefony dla ludzi którym jest wciskana jakaś nędzna taryfa w playu, a nie dla kogoś kto chce mieć dobry i porządny telefon. Poza tym samsungowy support bardzo szybko się kończy, nieraz po 3 aktualizacjach.

W tym budżecie to tylko MOTO G, bardzo dobre podzespoły, ekran a pamięć nie jest problemem bo istnieje coś takiego jak chmura i wątpię że ktokolwiek to zapełni, ja na swoim Nexie nie potrafie 16GB zapełnić od pół roku, gdzie trzymam gry, muzykę itd., gdzie zostaje w granicy 6GB. Poza tym, MOTO G to telefon GOOGLE'owy który dostanie aktualizacje do L, 5.0 :)

Miałeś ten telefon w ręku? Używałeś go? Jak nie i jak nie masz możliwości, to chociaż przeczytaj sobie recenzje. To jest bardzo fajny telefon, ale oczywiście Ty myślisz, że jak to oferuje Polska firma to zaraz, że jest do dupy? Taka prawda, że ta twoja motorola wychodzi pewnie z tej samej fabryki, bardzo możliwe. Cube ma video w HD. Lepszy aparat przedni i tylni. Ma większy ekran, oraz ładniejszy desing. No i ten śmieszny Snapdragon 400. :P Cube ma karty pamięci, Motorola brak. Cube ma lepszą baterie, więc z łaski swojej polecaj sprzęt który jest do polecenia, a nie jakiś Motorola aka szajsung. 

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Świetny telefon, 5 calowy ekran z rozdzielczością 540x960 i 220 ppi, genialny ekran.

Do tego dochodzi również świetna bateria 1800 mAh, poza tym nie wiadomo jak producent wywiąże się z aktualizacjami.

Jak dla mnie to tragedia, przy pięciu calach taka rozdzielczość może zaoferować pikselozę przy wszystkim, nawet przy oglądaniu czegoś na YT w HQ :) Jak dla mnie to zwykły dziad, tak samo jak z Dacią która oferuje nam tanie samochodu bo robi je ze starych nadających się na złomowisko części Renault. Zresztą, szkoda że już sama nazwa zdradza dziadostwo, zamiast wymyślić jakąkolwiek inną nazwę, która nie byłaby pokrewna z iPhone to nie, taki marketing. Jak to ktoś na forum napisał, widzę go za miesiąc na półce w biedronce.

lownfast

Opublikowano

Miałeś ten telefon w ręku? Używałeś go? Jak nie i jak nie masz możliwości, to chociaż przeczytaj sobie recenzje. To jest bardzo fajny telefon, ale oczywiście Ty myślisz, że jak to oferuje Polska firma to zaraz, że jest do dupy? Taka prawda, że ta twoja motorola wychodzi pewnie z tej samej fabryki, bardzo możliwe. Cube ma video w HD. Lepszy aparat przedni i tylni. Ma większy ekran, oraz ładniejszy desing. No i ten śmieszny Snapdragon 400. :P Cube ma karty pamięci, Motorola brak. Cube ma lepszą baterie, więc z łaski swojej polecaj sprzęt który jest do polecenia, a nie jakiś Motorola aka szajsung. 

nie żartuj motorola to telefon w cenie low-endu, który sięga telefonów mid-endu..

Opublikowano

Moto G wydaję się być fajnym telefonem. Poczekam na dalsze propozycje.

Nie słuchaj w większości osób udzielających się w tym dziale, bo piszą po prostu bzdury - naczytali się portali o telefonach i myślą, że są "znawcami".

Z własnych doświadczeń, powiem, że Moto G jest specyficznym smartfonem. Jest wydajny, ale niewygodny, ekran przeciętny i słaby muzycznie. Osobiście, najlepszy kontakt z telefonami z tej półki cenowej miałem z produktami Sonego, a konkretnie Xperią L, Xperią M2 ( http://allegro.pl/sony-xperia-m2-nowy-gw-24-m-bez-simlocka-i4433182408.html - ciekawa aukcja, radzę spojrzeć) i Xperią SP http://allegro.pl/sony-xperia-sp-lte-hd-c5306-3-kol-najtaniej-i4391806003.html - nie widziałem tańszego). Wiele pisać nie będę, wypiszę mniej więcej plusy/minusy poszczególnych modelów:

1. Xperia L:

+ najlepsze kolory spośród tych trzech - są mocne, jak na TFT, najlepszy poziom czerni

+ wydajność - fakt, najsłabiej wypada, ale poradzi sobie z GTA: SA na medium.

+ wspaniały dotyk

+ bateria, przy niemodyfikowanym sofcie, potrzyma 4 - 5 dni. Gdy jednak wgramy CM'a, pobawimy się w regulację kolorów i taktowania CPU, to wytrzyma nawet 8 dni.

- fatalne wykonanie, a w szczególności tył. Trzeszczy wszystko i jest ogółem słabo.

- kiepski aparat

2. Xperia M2 - o nim zbyt wiele nie napiszę, bo miałem go raptem godzinę w rękach:

+ bardzo wygodny 

+ muzyka - z AKG K518 do Hard Style, Hard Core, Techno, Rapu idealny

+ wydajny - nie zacinał. Nie wiem jak z grami, ale powinno być ok

- nie znalazłem. Jedyne moje zastrzeżenia wzbudził ekran, lecz za tą cenę jest znośny

3. Xperia SP

+ baaaaardzo płynny, działał bardzo szybko, czasami pulpit musiał się od nowa rysować - jest to spowodowane małą ilością RAM, ale da się przeżyć (rzadko to się zdarza - jak już, to przy wychodzeniu z gier pokroju FIFA)

+ za tą cenę otrzymujemy telefon, który radzi sobie z grami lepiej od S4 i porównywalnie z HTC One (minimalnie gorzej)

+ muzycznie bardzo podobnie do M2

+ dioda powiadomień najlepiej się spisuje w tym modelu

+ bateria trzyma lepiej od Xperii L

- wykonanie

- aparat

Najlepiej wypada Xperia SP, ale niezależnie, który z tych telefonów wybierzesz, będziesz zadowolony.

Opublikowano

Nie słuchaj w większości osób udzielających się w tym dziale, bo piszą po prostu bzdury - naczytali się portali o telefonach i myślą, że są "znawcami".

Z własnych doświadczeń, powiem, że Moto G jest specyficznym smartfonem. Jest wydajny, ale niewygodny, ekran przeciętny i słaby muzycznie. Osobiście, najlepszy kontakt z telefonami z tej półki cenowej miałem z produktami Sonego, a konkretnie Xperią L, Xperią M2 ( http://allegro.pl/sony-xperia-m2-nowy-gw-24-m-bez-simlocka-i4433182408.html - ciekawa aukcja, radzę spojrzeć) i Xperią SP http://allegro.pl/sony-xperia-sp-lte-hd-c5306-3-kol-najtaniej-i4391806003.html - nie widziałem tańszego). Wiele pisać nie będę, wypiszę mniej więcej plusy/minusy poszczególnych modelów:

1. Xperia L:

+ najlepsze kolory spośród tych trzech - są mocne, jak na TFT, najlepszy poziom czerni

+ wydajność - fakt, najsłabiej wypada, ale poradzi sobie z GTA: SA na medium.

+ wspaniały dotyk

+ bateria, przy niemodyfikowanym sofcie, potrzyma 4 - 5 dni. Gdy jednak wgramy CM'a, pobawimy się w regulację kolorów i taktowania CPU, to wytrzyma nawet 8 dni.

- fatalne wykonanie, a w szczególności tył. Trzeszczy wszystko i jest ogółem słabo.

- kiepski aparat

2. Xperia M2 - o nim zbyt wiele nie napiszę, bo miałem go raptem godzinę w rękach:

+ bardzo wygodny 

- nie znalazłem. Jedyne moje zastrzeżenia wzbudził ekran, lecz za tą cenę jest znośny

3. Xperia SP

+ baaaaardzo płynny, działał bardzo szybko, czasami pulpit musiał się od nowa rysować - jest to spowodowane małą ilością RAM, ale da się przeżyć (rzadko to się zdarza - jak już, to przy wychodzeniu z gier pokroju FIFA)

+ za tą cenę otrzymujemy telefon, który radzi sobie z grami lepiej od S4 i porównywalnie z HTC One (minimalnie gorzej)

+ muzycznie bardzo podobnie do M2

+ dioda powiadomień najlepiej się spisuje w tym modelu

+ bateria trzyma lepiej od Xperii L

- wykonanie

- aparat

Najlepiej wypada Xperia SP, ale niezależnie, który z tych telefonów wybierzesz, będziesz zadowolony.

Co do cholery, moto g ekran przeciętny? xperia L ma 480x854 i tylko 228 ppi, a moto g ma 720x1280 i 326ppi, xperia sp najlepsza z wymienionych przez ciebie ma dopiero taką samą roździelczość jak moto g i trochę mniej ppi, a kosztuje jakieś 3 stówki więcej.

Opublikowano

Odezwał się znawca, który zarejestrował się na forum tylko po to, żeby pokazać że jest fanboy'em xperii. Dział urządzeń mobilnych jest bardzo specyficzny, bo rzadko kiedy ktoś wyda jakąś obiektywną opinie. 

Prawdę powiedziawszy już mi się odechciało czytać tego posta w tym momencie: 

Te zdanie powinno pokierować twoją opinie do kosza. 

1. Xperia L:
  • przeciętne podzespoły
  • przeciętny, a można nawet rzec że słaby ekran
  • miałem kilka xperii w rękach i o sofcie za wiele dobrego nie mogę powiedzieć.

bateria, przy niemodyfikowanym sofcie, potrzyma 4 - 5 dni. Gdy jednak wgramy CM'a, pobawimy się w regulację kolorów i taktowania CPU, to wytrzyma nawet 8 dni.

Już widzę ta twoją świetną baterie, może jakieś screeny z użytkowania? Ile minut na ekranie, 10? Rozumiem że kupujesz telefon z androidem tylko po to żeby z niego dzwonić. Przykro mi, w bajki nie wierzę. 

+ bardzo wygodny 

- nie znalazłem. Jedyne moje zastrzeżenia wzbudził ekran, lecz za tą cenę jest znośny

Przykre to już jest w czytaniu, miałeś go godzinę w rękach i przewijałeś na nim pulpity. 

Ekran za tą cenę ZNOŚNY? Telefon za 900zł który jest już mid-endem a w jego klasie jest mnóstwo konkurentów bijących go na głowę, a co do ekrany to w tej cenie jest po prostu żałosny, w dodatku przy 4,8". 

3. Xperia SP

Cudownie, naprawdę, telefon który wykracza poza budżet o 300zł z bebechami gorszymi, a raczej podobnymi do Moto G.

Widzę, że mamy kolejnego GENIUSZA w temacie. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...