Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Maszyny Anti-DDoS

GGoldRock2k

Jaka maszyne?  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka maszyne

• Net-Speak.Pl
      11
    • OVH
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje maszyny na serwer teamspeak iz dotychczas maszyne która teraz mam nie jestem z niej zadowolony iż co 3-7 dni sie sama wyłącza dostajemy duze ddosy i serwer pada, mamy vardzo duże pakiety.

Poszukuje maszyny która bedzie spełniana te wymagańia:

* Anti-DDoS bardzo dobry

* Online 400-500 osób w jednym czasie zeby to wytrzymało bez zadnych lagów ścinek w głosie.

* Przestrzeń dyskową min 10GB

* Transfer bez limitu

* System operacyjny Debian 7, 64 Bit

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Hosteam.pl

Jeśli się przydało kliknij LubieTo !

Konfiguracja serwerów TeamSpeak 3.

Kontakt: PW, Skype: HeXoReK

Opublikowano

Hosteam.pl  ovh.pl a jeżeli chcesz płacić również  i SMS to polecam ci net-speak oni mają maszyny z hosteam.pl

Zbieram minusy !

Opublikowano

Hosteam.pl

@HeXoReK Dzięki zaraz sprawdzę ich oferty.

Najlepiej to z OVH i tam do kupić opcję AntiDDOS lub mieć własnego b. dobrego firewall'a

@Altiruss OVH cały czas miało ochronę anti-ddos nie trzeba dokupować.

Hosteam.pl  ovh.pl a jeżeli chcesz płacić również  i SMS to polecam ci net-speak oni mają maszyny z hosteam.pl

@tollface nie, nie chce płacić SMS iż to drogo wychodzi mogę płacić ze wszystkiego PapPal i te sprawy

Ovh ma w standardzie bardzo mocną ochronę anty DDoS

@orkin To ja wiem ale czy maja taka ze np DDoS jest przekierowany na pusta maszynę czy próbują go zmniejszyć?

A jaką miałeś do tej pory maszyne?

@niepowtarzalnyy Dotychczas miałem z mintshost.pl i to jest badziewie. 

Postaw na swojej maszynie Prota czyli Anti DDoS

@derasuito Możesz trochę bardziej o tym powiedzieć. 

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Mintshost to serwerki tylko na jakieś serwerki www. OVH ma filtrowanie ruchu przed twoim serwerem, zanim wpuści je do twojego serwera są filtrowane ruchy przed twoją maszyną.

solutions-techniques-vac.jpg

Czyli najpierw Internet -> VAC (ochrona ovh) -> twój serwer.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Jeśli weźmiesz serwer w ovh w panelu masz opcje instalacji debiana + plesk panel przy czym najnowszy plesk panel posiada w sobie fail2ban który możesz łatwo ustawić.

Fail2ban można ściągnąć sobie z repozytorium. Polecam to rozwiązanie - bardzo ogranicza możliwości ataku na serwer. Jeżeli wykryje próbę łamania hasła lub serię dziwnych pakietów (w tym DDoS i DoS na usługi) to blokuje połączenie.

Opublikowano

Fail2ban można ściągnąć sobie z repozytorium. Polecam to rozwiązanie - bardzo ogranicza możliwości ataku na serwer. Jeżeli wykryje próbę łamania hasła lub serię dziwnych pakietów (w tym DDoS i DoS na usługi) to blokuje połączenie.

Ale plesk bardzo ułatwia i przyśpiesz wiele zadań które chcąc nie chcąć trzeba czasem zrobić na maszynie ;) dlatego polecam przetestować bo bodajże 21 dni jest za darmo a póxniej jakieś tam groszowe sprawy.

tsmet.png

Opublikowano

Jeśli hodzi o VPS pod serwer TeamSpeak3 to proponuję Ci Net-Speak.pl, oni mają maszyny z Hosteam ale jeszcze lepiej u nich jest bo masz music bota itd. Ja polecam Net-Speak.pl Jeśli już nie to Hosteam.pl
To i to jest to samo ale Net-Speak.pl moim zdaniem lepsze bo możesz kupić musicbota, pomagają Ci postawić serwer itd.

Opublikowano

Ok po waszych wszytkich komentarzach mam dwie opcje albo ovh albo net-speak.pl, najbardziej chyba bym poszedł na OVH ale czekam jeszcze na wasza decyzje w ankiecie

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Net-speak.pl ma dedyki z Hosteam.pl czyli ma najlepsze FireWalle. A Ty chcesz serwer który nie będzie padał więc polecam Ci Net-Speak.pl jeśli chcesz taniej to Hosteam weź. OVH ma dobre zabezpieczenia ale jużludzie mają sposoby aby wywalić serwer TS3 więc hosteam :)

Opublikowano

Net-speak.pl ma dedyki z Hosteam.pl czyli ma najlepsze FireWalle. A Ty chcesz serwer który nie będzie padał więc polecam Ci Net-Speak.pl jeśli chcesz taniej to Hosteam weź. OVH ma dobre zabezpieczenia ale jużludzie mają sposoby aby wywalić serwer TS3 więc hosteam :)

Przestań spamować we wszystkich postach z działu TeamSpeak3!

--------------------------------\

Polecam sVoice.pl

Posiadają maszyny w Hosteam.pl z dobrymi pingami i bardzo dobrym supportem.Jeżeli masz problem z serwerem,supporter svoice wejdzie do Ciebie na ts3 i Ci pomoże!

╔═══════════════════════════════════════╗

• Polish Anonymous •

• You're on a 24-hour, then they will DDOS attacks! •

• Polish Power Stressers •

╚═══════════════════════════════════════╝

Opublikowano

Polecam OVH , mocne filtry i lacza awaryjne jezeli atak za mocno przywiesi fltr cisco  po paru minutach z automatu trafiasz na inne lacze. Co do hosteam i net-speak to badziewie, fich filtry maja 200 mb/s przepustowosci z tego co pisali i jak dostaniesz wiekszy atak to sie poprostu zesraja, i wlasnei temu zmienilem na ovh :

ovh :
"Limit Gbps dla ataku Bez limitu"

Opublikowano

Polecam ci Net-Speak.pl

Miałem tam maszyny od nich mają bardzo stabilne maszyny, po prostu są bardzo dobre małe pingi, anty DDOS i wgl + maszyny z Hosteam :) Polecam

Zaliczone Posty : 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 /450 / 500 / 550 / 600 / 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...