Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze początki z anime

Rhide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, kiedy zaczęliście anime? Pamiętacie swoją pierwszą serie? Ile już oglądacie? Z upływem czasu co jesteście w stanie stwierdzić o anime, co o nim sądzicie? 

Ja zacząłem jak pewnie część z was oglądajać codziennie po powrocie z podwórka o 19:00, oglądając naruto, który leciał wówczas zdubbingowany na jetixie (a może fox kids?) Nie zdawałem sobie wtedy sprawy czym jest anime. Było to moje nieświadome anime. Zapytać byście mnie mogli jakie w takim razie było moje pierwsze świadome? Odpowiedź brzmi - Naruto. Po prostu po kilku latach wiedząc już czym jest anime postanowiłem poczuć uczucie sentymentu i obejrzałem jeszcze raz naruto. Miałem też ku temu inny powód - otóż na jetixie wemitowali ponad 100 odcinków, więc nie wiedziałem jak historia się zakończyła. Miałem możliwość dowiedzenia się tego oglądając naruto w internecie. Polubiłem to. Po skończeniu naruto postanowiłem, więc zacząć oglądać kontynuacje naruto, naruto shippuuden. Gdy doszedłem do momentu, w którym na odcinek musiałem czekać tydzień, chcąc więcej szukałem kolejnej serii. Był to bleach. Mój gust wtedy ograniczał się tylko do anime, w których są walki, super moce i ma minimum 100 odcinków. Niesamowite jak mi się zmienił, teraz tasiemca bym nawet nie ruszył oraz wole seineny. A naruto na mojej liście ma ocene 7/10, shippuudenowi gdy się skończy prawdopodobnei dam 6/10, bo znam troche wydarzeń, które są dostepne tylko w mandze. Kilka lat temu to bylo dla mnie 10/10 xD Oceny zyskują na wartości z każdą nową obejrzaną serią, więc od czasu do czasu zmieniam sobie oceny na malu.

A jak było u was? Oglądacie nadal anime? 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Parę pokemonów, potem cały Shaman King na Jetixie.

Shaman King -> Fairy Tail -> Death Note -> nie pamiętam.

Shaman Kinga zobaczyłem w pełni na Jetixie, jakiś czas później doczytałem się na internecie, że to anime. Chciałem zobaczyć po japońsku, ale nie potrafiłem znieść japońskiego dubbingu, po prostu polski był lepszy.

Nie zniechęciło mnie to i zobaczyłem FT, bo kolega polecił.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja oglądam może z rok/pół roku. Już nie pamiętam.

Pierwsze to SAO. Wiem, anime 10/10 nie ma, ale pierwsze to pierwsze.

Później Death Note, Code Geass, a później już nie wiem w jakiej kolejności.

Moja lista:

http://myanimelist.net/animelist/RADTOR

Nie lubię tasiemców i niedokończonych anime.

Ja tak oglądam, że oglądam anime prawie całymi dniami, później dłuższa przerwa i znowu oglądam.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zacząłem kilka lat temu z Naruto bo usłyszałem że ciekawe, później Shippuuden z dużymi przerwami bo po prostu nie miałem jakoś czasu tego oglądać. W poprzednim roku wróciłem do oglądania no i znowu za bardzo czasu nie było więc poprzestałem w momencie hmm już po walce Kabuto z Uchichami podczas wojny. Wątek wojny dokończyłem poprzez granie w Naruto UNS: FB 3(strasznie się cieszyłem bo zawsze chciałem zagrać w tą serię a nie miałem konsoli). Anime jest fajne aczkolwiek u mnie filmy > anime a jeszcze wcześniej gry > filmy. Gdybym miał bardzo dużo czasu oglądałbym dalej Shippuudena ale nie mam i wątpię że będę go miał.

Opublikowano

A wlasnie, podawajcie tez swoje listy, jak macie. 

Ja oglądam może z rok/pół roku. Już nie pamiętam.

Pierwsze to SAO. Wiem, anime 10/10 nie ma, ale pierwsze to pierwsze.

Później Death Note, Code Geass, a później już nie wiem w jakiej kolejności.

Moja lista:

http://myanimelist.net/animelist/RADTOR

Nie lubię tasiemców i niedokończonych anime.

Ja tak oglądam, że oglądam anime prawie całymi dniami, później dłuższa przerwa i znowu oglądam.

mam podobnie jak ty ;) Ogladam moze z 1-2 serie na miesiac (chociaz miewałem przerwy kilkumiesieczne), ale jak juz cos ogladam to potrafie obejrzeć z 14-18 odcinków jednego dnia, a następnego tylko dokańczam i kończe serie.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Xaolin Pojedynek Mistrzów ukierował mnie na moje początki czyli Shaman King'a którego jak dobrze pamiętam kończyłem na necie od momentu w którym skończył się xx epek w tv, po shaman kingu spodobał mi się naruto którego oglądałem jakieś 3 lata zanim się zorientowałem że jest coś takiego jak 'anime' a ja traciłem czas na jakiś syf

Opublikowano

Hehe. Miałem dokładnie taką samą sytuacje jak autor. Najpjerw naruto, pozniej bleach.

Jakos ciezko mi sie bylo przekonac do one piece, ale to tez polubilem. Chociaz pierwsze odcinki zapowiadaly sie słabo.

Ogolnie oglądam wszystkie serie ze strony wbijam.pl

Czasem tez wchoche na shinden anime.

gamedevmania.com

Opublikowano

Hehe. Miałem dokładnie taką samą sytuacje jak autor. Najpjerw naruto, pozniej bleach.

Jakos ciezko mi sie bylo przekonac do one piece, ale to tez polubilem. Chociaz pierwsze odcinki zapowiadaly sie słabo.

Ogolnie oglądam wszystkie serie ze strony wbijam.pl

Czasem tez wchoche na shinden anime.

ja oglądam tam gdzie jest dailymotion, lubię ten player. czyli czesto shinden, MPCforum, albo animeodcinki.

@top

a no tak, zapomnialem o shaman king. Po powtarzaniu naruto, powtorzylem tez shaman king, bardziej zapamietalem naruto, bo do teraz ogladam drugi sezon ;P

XrgAYyk.png

Opublikowano

Moim pierwszym anime nieświadomym był dragon ball za gówniarza. Po duuużym okresie czasu jakoś tak mnie nostalgia wzięła i postanowiłem sobie właśnie re-watch'nąć DBZ, pochłonąłem to w kilka dni. Tak samo było z naruto, też sobie odświeżyłem  i zdałem sobie sprawę, że to jest anime. No i później wjebałem się głebiej w temat zacząłem oglądać death note, code geass i inne klasyki. Dzisiaj jestem zakochany w A&M, sprawdzam wszystko na bieżąco. Oglądam przynajmniej 5 odcinków anime dziennie, w sumie spoko bo niektóre tytuły naprawdę wpierdalają fabularnie na przykład hollywódzkie produkcje xDD

Opublikowano

ja oglądam tam gdzie jest dailymotion, lubię ten player. czyli czesto shinden, MPCforum, albo animeodcinki.

Jeśli chodzi o playery to ja uważam, że vk wymiata. Też kiedyś dailymotion, ale zaczęły mnie wkurzać reklamy na które nawet adblock nie pomagał.

A vk ładnie chodzi, możesz ustawić jakość jaką chcesz (wiadomo, że 720p) i oglądasz bez problemów. Żadnych lagów. I zazwyczaj jest.

Ja zawsze na początku sprawdzam czy jest anime na anime-odcinki, bo tam jakoś najlepiej się ogląda. Przejrzyście wszystko, bez problemów, czasem serwer padał, ale chyba poprawili.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Niby na wbijam.pl jest tylko kilka serii. Ale sa tam te ktore bardzo lubie. A ogladam tam dlatego ze strona bardzo szybko sie laduje. Czego czasem nie mozna powiedziec o anime-odcinki czy shinden anime.

gamedevmania.com

Opublikowano

Dragon Ball w telewizji.

Potem rewatch w HD z angielskim dubbingiem.

Pierwszy świadomy wybór padł na jakże zajebiste słort art onlajn.

Początek zapowiadał się bardzo dobrze - Samotnik przemierzający nieprzyjazny świat, dbający tylko o siebie. Po chwili seria zmieniła się w romantyczne gówno czyli coś czego bardzo nie lubię. Serię skończyłem tylko dlatego, bo wypadało skończyć po tylu odcinkach. Po tej romantycznej historii nie miałem już ochoty oglądać czegokolwiek.

Drugi był Vividred Operation - Małe dziewczynki ratujące świat mocą przyjaźni. Bullshit, ale i tak lepszy niż sao xD

Trzeci był Soul Eater i wtedy się wkręciłem. Akcja, komedia i zero romansu. Jak dla mnie idealne połączenie.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Pierwsze anime jakie oglądałem to było... bodajże jak z siostrą Ach ten Andy oglądaliśmy na kreskowki-fani(jakoś tak)i przypadkiem znaleźliśmy tam Naruto, a potem jakoś poszło... Stary dobry wygląd anime.wbijam(jakoś tak) i gry.wbijam <3... Potem sięgnęliśmy wraz z siostrą po Wybielacza, Saiyuki na starym hiperku, a potem jakoś tak coraz wiecej i wiecej no i tak juiz z 8-9 lat oglądamy  xD

Opublikowano

Oczywiście start od pokemonów, potem naruto, następnie death note :v

Opublikowano

Ja w dzieciństwie nieświadomie pokemony, gdy już wiedziałem co to jest anime to 1 serią było Death Note, później SnK, dalej chyba hataraku maou-sama, i dalej nie pamiętam :D

Opublikowano

Odkąd zacząłem oglądać świadomie anime robię liste w notatniku z kolejnością oglądania.

Im wyżej tym dawniej oglądałem

http://scr.hu/1wdk/m9lrm

Nie chcę cię zasmucać, ale można sobie włączyć na malu daty rozpoczęcia i zakończenia serii.

Wtedy dokładnie widać, co i w jakiej kolejności oglądaliśmy xD

ndwQM3T.png

Niestety ze względu na kilka pustych wpisów nie udało mi się zmusić listy by leciała od najstarszego ;_;

s2c77Oa.png

Opublikowano

Pokemony tez oglądałem jak jeszcze japończycy robili (teraz robią amerykanie) ale to bylo tak dawno, że nic z tego nie pamiętam. Jeszcze były digimony, ale z digimonów to jeszcze mniej pamiętam :P

Nie chcę cię zasmucać, ale można sobie włączyć na malu daty rozpoczęcia i zakończenia serii.

Wtedy dokładnie widać, co i w jakiej kolejności oglądaliśmy xD

706071405862141111485.png

Niestety ze względu na kilka pustych wpisów nie udało mi się zmusić listy by leciała od najstarszego ;_;

Tego nie wiedziałem, nie umiem tego zrobic, pozostane przy notatniku :)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ja zaczęłam nieświadomie od Czarodziejki z Księżyca jak jeszcze leciała kiedyś w TV.

Potem za czasów mojej kariery w gimnazjum postanowiłam sobie obejrzeć to anime tak na czysto i załapać o co w tym tak ogólnie chodziło.

Zaliczyłam( :P ) wszystkie odcinki, a potem czytałam coś dziwnego o jakichś dziwnych relacjach dwóch czarodziejek. Nie wiedziałam o co chodzi i wyszło że piszą o czymś zwanym yuri więc poszperałam w internecie i doznałam oświecenia.

Chciałam obejrzeć coś z tego gatunku, bo czemu nie, ale zamiast tego ktoś wprowadził mnie w błąd i podał że w anime Kamikaze Kaitou Jeanne znajdują się też takie wątki no to zobaczyłam.

Po tej serii ogólnie spodobało mi się to całe szaleństwo związane z Japonią i zaczęłam słuchać ich muzyki, przeglądać strony itd. Potem już brałam się za poważniejsze serie, czasami komedie.

Jedną z pierwszych chyba było School Rumble :P

Teraz nie oglądam już tak dużo, praca, życie no i inne zajęcia. 

Muszę chyba wrócić znów w te klimaty bo chyba z pół roku nic nie oglądałam :(

58815786.jpg

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie kolejności, ale oglądałem na początku; dbz, digimony, pokemony i była jeszcze taka bajka (nie wiem czemu rzadko o niej wspominają) Yaiba.

Opublikowano

Jak byłem mały to oglądałem Bakugan (to chyba też jest anime :v).
Potem po jakimś czasie z własnej woli zacząłem oglądać Highschool Of The Dead. Obejrzałem i nawet zaczęło mi się to podobać.

Kolega mi powiedział o Death Note, obejrzałem i też mi się podobało.

I teraz na swojej liście obejrzanych mam już kilkadziesiąt tytułów :).

Muscle Cars <3

Opublikowano

Oglądam już 1.5r zaczęło się od tego że przypomniałem sobie o dobrej bajce ktora leciało dawno temu Naruto więc postanowiłem obejrzeć z nudow,strasznie mnie zaciekawiło.Potrafiem 3noce oglądać bez przerwy,potem skończyły mi się odcinki do oglądania i czułem żal w sercu więc zobaczyłem że to nie bajka a anime.Moja pierwsza strona anime była wbijam więc popatrzalem z boku na inne kliknąłem bleach obejrzałem 1-2odc i się wciaglem że bardzo szybko obejrzałem i potem następna była Fairy Tail i tak się u mnie zaczęło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...