Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Patch 9.3 nerf KV-1S!

kYRA.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak to prawda w Patchu 9.3 zostanie znerfiony KV-1Siemka. Siemka zostanie rozdzielona na dwa czołgi, jeden piątego tieru, a drugi szóstego tieru, który będzie nazywał się KV-85.
Teraz najlepsze... Jego topowym działem będzie 122mm D-25T. Brak mi słów to w takim razie po co nerfić ten czołg?

Oto i jego nieoteksturowane zdjęcia z supertestu:

134031405667417635359.jpeg

762701405667435635359.jpeg

556301405667451635359.jpeg

899881405667466635359.jpeg

Źródło:
http://www.dom1n.com/newsy/9-3-podzial-kv-1s/

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Etam. żadna nowość. Pozatym nerf powinien być tylko do kv1s a nie odrazu do kv-1 .

KV-1 nerfa nie dostaję. KV-1S + Patch 9.3 = Dwa nowe inne czołgi.

Opublikowano

Szkoda że nie pokazali pancerza bocznego, bo Siemką tylko sidescrap. A mógłby ktoś powiedzieć... co się zmieniło poza nazwą i jakością modelu?

Opublikowano

Gdzie ten nerf? Bylo powiedziane kiedys, ze mocno oberwie 122mm i stanie sie niegrywalna. Strzelam, ze celnosc kólo 0.5, przeladowanie z 15s po wymaksowaniu i jeszcze sie cos pewnie znajdzie. Bedzie nerf, zobaczycie ;)

Opublikowano

KV-1 nerfa nie dostaję. KV-1S + Patch 9.3 = Dwa nowe inne czołgi.

Kv-1 dostanie buffa szybkości za pancerz który zostanie znerfiony. Podobno ma być w 9.4 lub w 9.5 . Słyszałem na forum

Opublikowano

Gdzie ten nerf? Bylo powiedziane kiedys, ze mocno oberwie 122mm i stanie sie niegrywalna. Strzelam, ze celnosc kólo 0.5, przeladowanie z 15s po wymaksowaniu i jeszcze sie cos pewnie znajdzie. Bedzie nerf, zobaczycie ;)

A hellcata pewnie dojebią, -10 do prędkości, +1 sec do przeładunku i + ,05 do czasu celowania.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

A hellcata pewnie dojebią, -10 do prędkości, +1 sec do przeładunku i + ,05 do czasu celowania.

I prawidłowo, bo ten wymaga znerfienia. Zbyt Ninja tank.

W porównywaniu do innych szóstek Hellcat jest o wiele lepszy od każdej innej. 

Opublikowano

I prawidłowo, bo ten wymaga znerfienia. Zbyt Ninja tank.

W porównywaniu do innych szóstek Hellcat jest o wiele lepszy od każdej innej. 

Racja, SU-100 któro ma pancerz, lepsze camo, zbuffowane działo z Siemki i 350m zasięgu widzenia oraz najlepszą zwrotność z TD na tierze na równi z JgPz IV w ogóle nie jest OP.

I nie pieprzyć, że Hellcat jest za mobilny, bo obraca się podobnie do HT, a do 72km/h nie rozpędza się jakoś specjalnie szybko... A to mu służy tylko do szybkiego zajęcia pozycji.

A o KW-1S - nie ma 100% pewności, czy to jest 122mm długa. Wygląda bardziej na 100mm z ISa-2U (110). Ale nieważne.

Poza tym: od początku mówili, że 122mm zostanie, ale znerfiona. Do tego nerf mobilności. Dostanie do tego działo 100mm.

Opublikowano

Kv-1 dostanie buffa szybkości za pancerz który zostanie znerfiony. Podobno ma być w 9.4 lub w 9.5 . Słyszałem na forum

Kiedy wreszcie skończysz? Ten 5 tier, który będzie po rozdzieleniu kv-1s będzie lżejszą wersją kv-1... Do tego co Ty możesz wiedzieć o 9.5, skoro o 9.4 devsi prawie nic nie mówią...? Skończysz pisać te bajki? Proszę po raz kolejny.

Opublikowano

I jak zwykle Juri ma racje. Już dawno słyszałem o nerfie lufki. Że zabiorą ja , że inną będzie mieć... pożyjemy zobaczymy co wymyśla. B)

Opublikowano

Nerfią, bo dzieci płaczą jaki to KV-1S jest OP: "zabjija mnie jednym szczałem, ten czołk jrst op!11!"

A  gówno prawda, łatwo go objechać z flanki i wydoić do zera nawet z jakiegoś truchła. Często go też losuje na 8 tiery, gdzie bez tego działka mógłby tylko innym gąski połaskotać. Może coś w tej kwestii zmienią, przynajmniej mam taką nadzieje.

Według mnie ten czołg nie zasługuje na nerfa. Jednak cóż zrobić?  narzekają na niego zwykle te osoby,które popierdzielają radośnie Hellcatem od krzaczka do krzaczka, potem płacząc, że dostały strzała w kuper za 400HP

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Nerfią, bo dzieci płaczą jaki to KV-1S jest OP: "zabjija mnie jednym szczałem, ten czołk jrst op!11!"

A  gówno prawda, łatwo go objechać z flanki i wydoić do zera nawet z jakiegoś truchła. Często go też losuje na 8 tiery, gdzie bez tego działka mógłby tylko innym gąski połaskotać. Może coś w tej kwestii zmienią, przynajmniej mam taką nadzieje.

Według mnie ten czołg nie zasługuje na nerfa. Jednak cóż zrobić?  narzekają na niego zwykle te osoby,które popierdzielają radośnie Hellcatem od krzaczka do krzaczka, potem płacząc, że dostały strzała w kuper za 400HP

I tak jest op ...

Ściąga większość 5t na strzał. 

UggNk9.gif

Opublikowano

I tak jest op ...

Ściąga większość 5t na strzał. 

To nie jest wytłumaczenie, KV-2 z trollem ściąga na jeden strzał nawet 6 tiery :D Chociaż pancerz ma marny, to fakt.

Nie wszystkie piątki, taki KV-1 się oprze działku. Tylko TD I LT padają jak muchy.

PS Ja tylko wyrażam swoją opinie. Wiem, że jest tu (bardzo) dużo osób lepszych ode mnie i mogę się mylić.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

To nie jest wytłumaczenie, KV-2 z trollem ściąga na jeden strzał nawet 6 tiery :D Chociaż pancerz ma marny, to fakt.

Nie wszystkie piątki, taki KV-1 się oprze działku. Tylko TD I LT padają jak muchy.

PS Ja tylko wyrażam swoją opinie. Wiem, że jest tu (bardzo) dużo osób lepszych ode mnie i mogę się mylić.

I ładuję 22 sec i biję z he i wchodzi mu często za 300 przy 22 sec przeładunku :)

UggNk9.gif

Opublikowano

I ładuję 22 sec i biję z he i wchodzi mu często za 300 przy 22 sec przeładunku :)

Piszę co widziałem :D Na sidescrapie dostałem taką bułę w bok, że z 810HP zostało mi ok. 320 + połowa załogi zginęła tragiczną śmiercią. Bardziej się boje takiego KV-2 którym gra ogarnięty gracz, niż jakiegoś IS-3 czy T34. Bo zawsze można wady takiego potwora wykorzystać i obrócić je przeciwko wrogowi. A zresztą, każdy ma swoje zdanie, tylko w tym wypadku moje jest trochę mniej wiarygodne :)

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

A KW-1S ładuje 14sec i wali cudowne rykoszety albo strzały za minimum... (293)

QQ Jugens. Płaczesz, bo cię zabił? A teraz popatrzmy na inne czołgi które na tym tierze są mocno niezbalansowane... Cromwell, SU-100, T-150. Te dwa pierwsze wydoją KW-1S zanim je zauważy, a ten ostatni po prostu go zabije bez straty HP.

Moim zdaniem jedyne co powinni mu zabrać, to depresja dziala (ograniczyć do tych -2 stopni) i tyle. Co ci po potężnym dziale, jak ładujesz 14sec, celujesz 4-5sec i masz celność ślepca? Co ci po mobilności jak nie masz pancerza, camo, a zasięg widzenia marny?

A teraz skończ płakać, bo wydawało mi się, ze byłeś modem WoTa, a nie dyrektorką dziewczęcego przedszkola...

Opublikowano

Nie biję za 300. Jeżeli znasz WS to spokojnie wchodzi za +500, a ja walisz tam gdzie Ci się podoba to wchodzi za 300. ;)

Opublikowano

Ależ drogi użytkowniku chciałbym zauważyć że inne 6 tiery też rzuca na ósemki (wielkie odkrycie)

@TOP: A co to za różnica? Czy będzie miało to działo czy nie, wszystko jedno.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

A KW-1S ładuje 14sec i wali cudowne rykoszety albo strzały za minimum... (293)

QQ Jugens. Płaczesz, bo cię zabił? A teraz popatrzmy na inne czołgi które na tym tierze są mocno niezbalansowane... Cromwell, SU-100, T-150. Te dwa pierwsze wydoją KW-1S zanim je zauważy, a ten ostatni po prostu go zabije bez straty HP.

Moim zdaniem jedyne co powinni mu zabrać, to depresja dziala (ograniczyć do tych -2 stopni) i tyle. Co ci po potężnym dziale, jak ładujesz 14sec, celujesz 4-5sec i masz celność ślepca? Co ci po mobilności jak nie masz pancerza, camo, a zasięg widzenia marny?

A teraz skończ płakać, bo wydawało mi się, ze byłeś modem WoTa, a nie dyrektorką dziewczęcego przedszkola...

Czemu płacze ? Nie mam tego czołgu, jest dla mnie obojętny ^^

Strzały 293 wchodzą we wszystkich działach 122mm ;)

Powinni mu zabrać działo, 8t mają czasami gorsze działo.

Znerfiony już miał być dawno temu

UggNk9.gif

Opublikowano

Czemu płacze ? Nie mam tego czołgu, jest dla mnie obojętny ^^

Strzały 293 wchodzą we wszystkich działach 122mm ;)

Powinni mu zabrać działo, 8t mają czasami gorsze działo.

Znerfiony już miał być dawno temu

Ale WarGaming postanowiło inaczej i trzeba się z tym pogodzić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...