Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Rozdzielczość

doknes

Pytanie

Opublikowano

Witam. Dzisiaj zmieniłem moją starą kartę na GeForce GTX 770. Problem jest w tym, że jak daje taką jakość jaką miałem na wcześniejszaej karcie czyli 1920x1080 to ucina mi troche obraz na dole i górze. Poza zmianą karty podpiąłem też monitor przez hdmi zamiast kabla od monitora. W ustawieniach mam tak: http://prntscr.com/42y4i9 na starej karcie normalnie miałem tą jakość i nic sie nie działo :c

Pisze pluginy minigame, jeżeli chcesz owy plugin i oferujesz coś w zamian możemy sie dogadać :)

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie ma żadnego problemu monitor po prostu jest 16:10  a nie 16:9 czyli większy rozmiar ekranu

normalnie warto zmienić taki monitor na zwykły bo obraz np gier jest mniejszy ( zwężenie szerokości, pola widzenia na boki )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jest 16:9

Pisze pluginy minigame, jeżeli chcesz owy plugin i oferujesz coś w zamian możemy sie dogadać :)

Opublikowano

Wyskakuje mi, że mój sterownik jest aktualny :/

Opublikowano

Jaką miałeś kartę wcześniej? AMD czy Nvidia. Stare sterowniki trzeba dokładnie usunąć przed instalacją nowych.

Jeżeli masz możliwość to spróbuj podpiąć monitor kablem DVI lub DisplayPort.

Możesz też spróbować w ustawieniach monitora pogrzebać i ustawić ręcznie wymiary tak żeby pasowały.

Opublikowano

skoro twierdzisz że jest 16:9 to jaki masz monitor ? firma, model . typ dokładnie

Windows na screnie  twierdzi dokładnie to samo co ja , że masz monitor 16:10 czyli problemu nie ma poza nie myślącym użytkodnikiem na dodatek upartym jak cielę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...