Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Rozdzielczość

doknes

Pytanie

Opublikowano

Witam. Dzisiaj zmieniłem moją starą kartę na GeForce GTX 770. Problem jest w tym, że jak daje taką jakość jaką miałem na wcześniejszaej karcie czyli 1920x1080 to ucina mi troche obraz na dole i górze. Poza zmianą karty podpiąłem też monitor przez hdmi zamiast kabla od monitora. W ustawieniach mam tak: http://prntscr.com/42y4i9 na starej karcie normalnie miałem tą jakość i nic sie nie działo :c

Pisze pluginy minigame, jeżeli chcesz owy plugin i oferujesz coś w zamian możemy sie dogadać :)

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest 16:9

Pisze pluginy minigame, jeżeli chcesz owy plugin i oferujesz coś w zamian możemy sie dogadać :)

Opublikowano

Wyskakuje mi, że mój sterownik jest aktualny :/

Opublikowano

skoro twierdzisz że jest 16:9 to jaki masz monitor ? firma, model . typ dokładnie

Windows na screnie  twierdzi dokładnie to samo co ja , że masz monitor 16:10 czyli problemu nie ma poza nie myślącym użytkodnikiem na dodatek upartym jak cielę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jaką miałeś kartę wcześniej? AMD czy Nvidia. Stare sterowniki trzeba dokładnie usunąć przed instalacją nowych.

Jeżeli masz możliwość to spróbuj podpiąć monitor kablem DVI lub DisplayPort.

Możesz też spróbować w ustawieniach monitora pogrzebać i ustawić ręcznie wymiary tak żeby pasowały.

Opublikowano

nie ma żadnego problemu monitor po prostu jest 16:10  a nie 16:9 czyli większy rozmiar ekranu

normalnie warto zmienić taki monitor na zwykły bo obraz np gier jest mniejszy ( zwężenie szerokości, pola widzenia na boki )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...