Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Generator Reklam Minecraft, Metin 2, Counter Strike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim, nie dawno stworzyłem generator publikacji serwerów. Proszę was o opinię i propozycje zmian ;D

Co oferuje generator ? 

• Aktualnie 3 grafiki Minecraft, 1 grafika Metin 2, lecz kolejne pojawią się niebawem 
  • 17 minecraft /15 metin2 pół do uzupełnienia 
  • Możliwość dodania Screen Shotów
  • Intuicyjna i prosta budowa
  • Ciągły rozwój i coraz to nowsze grafiki 
  • Przyjazne linki 

Czy na każdym forum reklama będzie działać ?

Generator będzie działaś na forach z silnikami: MyBB (Jeżeli administrator dodał

), XenForo oraz IP.Board. Inne fora (np. przemo) ma inne BBcode na wstawianie obrazków, czy wyrównywanie tekstu .

Czy generator będzie działać na ciemnej skórce forum ?

Generator jest przeznaczony właśnie dla for z ciemnym tłem,  jednakże niebawem pojawi się opcja dla for z jasną skórką 

Czy warto korzystać z generatora ? 

Oczywiście, generator sprawi, że często nudne i nieczytelne reklamy zamienią się w przejrzyste i proste, dzięki czemu każdy od razu zauważy to co wyróżnia twój serwer. 

Napisałem kilka punktów które was zachęcą do skorzystania z mojego generatora. Przypominam również, że generator jest na bieżąco rozwijany i jestem otwarty na każdą propozycję ;D 

Link do generatora: Generator Reklam - Minecraft, Metin 2, CounterStrike

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

SKmedix wraca.

"..generator sprawi, że często nudne i nieczytelne reklamy zamienią się w przejrzyste i proste.." Challange Accepted

Nie byłbym sobą gdybym nie powiedział "Tak, kolejny generator tematu! Tego właśnie wszyscy potrzebujemy!".. Znów to samo

Twój generator ma generować "reklamę"(a raczej temat) "przejrzystą i prostą", tylko czy Twoja strona taka jest? Widocznie według Ciebie tak jest. "Intuicyjna i prosta budowa" hah, nie.

Strona powinna być równie prosta, ładna i przejrzysta, co sam temat który jest generowany(nie wiem czy jest ładny, nie sprawdzałem, po kolei wszystko.) a czy tu tak jest? Nie. Czy mnie to dziwi? Nie. Wchodzimy na stronę, w "przekonaniu" otrzymania tematu czystego, prostego, cała strona ma być "intuicyjna i prosta", a co mamy? Psedo blog z tapetą z mario w tle, i logiem zrobionym w gimpie(nie mówiąc o reklamach, nie, nie tylko hostingu UGU). Ażby się przydało zrobić oczekiwania kontra rzeczywistość.

Więc wyjaśnijmy sobie coś.. TO NIE JEST CZYSTE, PROSTE, PRZEJRZYSTE, <wstaw inne modernowe przymiotniki>.

Przejdźmy do kodu, może on będzie lepszy.. nie. HTML5? Nie. Może chociaż CSS3? Wal się.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Może prosty doctype z html5? Nie, xhtml z 99' lepszy.. Serio tak trudno zrobić coś takiego:

<!DOCTYPE html>

Oczywiście to:

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

jest lepsze od tego:

<html lang="pl">

Może prosty charset na przykład taki:

<meta charset="utf-8">

Niee, oczywiście że jest inaczej:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

A po co Ci to:

<meta http-equiv="content-language" content="" />

hm? A po co type="text/css" w deklarowaniu pliku css?

<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

Pewną część kodu pominę bo nie wiem jaki s**t jest od hostingu.
Niby są divy.. Chaotycznie ale są.. mógłbym nawet powiedzieć że jest git.. ale.. NIE!
Robisz menu, powinno być to w <nav>, posty powinny być zbudowane z <article>,<section>,<header>,<time>,<hX>,<p>.
Sidebar powinien być tagiem <aside>, a stopka <footer>.

Czas na css!

font: 16px "Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif;

Wow, złe znaczniki, czcionka która nie jest na wszystkich systemach, i jest słaba. (css2.1, wow)

font: italic normal 56px Georgia, Times, serif;

Really? (znowu stare css2.1)
Więcej nie mam nic do zarzucenia, radził bym używać px, zamiast em, wygodniej. Ogólnie dużo nie potrzebnych pustych id/klas, i powtarzań tych samych wartości, w różnych klasach/id.

Daalej.. generator słaby kod, nie wygodnie wpisywanie wartości, można było zrobić wybór Tak/Nie, podobno to miało być "intuicyjne". (dalej mnie to bawi)

Dobra dłużej nie będę się rozpisywał, więc do rzeczy. Kolejny słaby nic nowego nie wnoszący generator tematu. Widać że raz strona z template, a kod generatora z gotowca, lub jeżeli nie jest z gotowca, to jest bardzo prosty do napisania. Dużo gadania o generatorze, a jak zwykle jest po prostu słabo. Stawiasz stronę na ugu, i dajesz wesprzyj z proserwera, żal Ci dać 3zł na stronę, czy jak? Pojawiały się tu takie perełki że na jednej stronie był charset na utf-8, a na innej Windows-1250, co tylko utwierdzało mnie w przekonaniu że kod jest z gotowca, lub przynajmniej w pewnej części jest. Na stronach jest nie potrzebny licznik zamiast użyć zwykłego Google Analytics, lub prostego kodu php. Każdy generator (i skórka) miała swój własny plik php (dalejmc1.php, dalejmc3.php itd) czyli again gotowiec.

Temat o generatorze jaki on jest super, a jest identyczny jak ostatnie 5 co oceniałem, jedynie czym się wyróżniłeś to tematem, dość oryginalnym, ale niczym więcej. Projekt z góry skreślam, jako nie wypał. Poucz się.. wszystkiego. Może potrafisz, nie wiem, ale tutaj tego nie widać. Więc napisałem Ci MINI opinio-poradnik. Jeżeli tu dotarłeś gz, tl;dr.

Więc proszę oto Twoja opinia, chcesz więcej?

Pozdrawiam,
SKmedix B)

sygna2014.png

Opublikowano

@skmedix
Dzięki za opinie. Napisałem to tak jak potrafiłem.

Jestem dopiero po skończeniu gimnazjum, a jak pewnie wiesz albo i nie to tam nie uczą HTML5, CSS oraz PHP co najwyżej tylko wspomną.
Kod PHP jest napisany przeze mnie (oczywiście jest ona bardzo prosty ,ale jak już pisałem dopiero zaczynam), jednak html to gotowiec po gruntownej edycji 
Co do hostingu postawiłem na ugu, a jest link do proserw, ponieważ nie opłaca mi się płacić za hosting jeżeli strona nie generuje minimalnego zysku i postanowiłem, że jak na siebie uzbiera to ją przeniosę.

Za jakiś czas jak zglebię potrzebną wiedzę, postaram się ją przepisać od początku do końca, jednak od czegoś trzeba zacząć :) 

Twój post uznam za motywacje do dalszej pracy i nauki  :D

Opublikowano

@@Przemek0144 Fakt że prawidłowo odebrałeś opinię, dobrze o Tobie świadczy ;) Po ostatnich 3 opiniach projekty były zamykane, a Ty mimo wszystko chcesz się poprawić, i to mi się podoba.

Tak, w gimnazjum jest tylko jeden(albo dwa) temat o html'u, w dodatku starym, dlatego ja prowadziłem 4 lekcje zamiast nauczyciela, bo on zbytnio się nie znał jak to teraz jest aktualnie, a ja już 6lat tworzę strony. Fakt jeżeli sam nie poszperasz o tym, to z książek się tego nie dowiesz(i to nie tylko co do informatyki) :D

Do nauki polecam http://kurshtml.edu.pl(nie wiem czy polecić, bo nie wiem czy coś tam aktualizowali.. ostatni raz tam kilka lat temu czegoś szukałem), jak coś to możesz na pw pisać gdybyś o coś chciał się zapytać ;)

Pozdrawiam,

SKmedix B)

sygna2014.png

Opublikowano

@skmedix

Dzięki za podanie stronek, a więc co do stronek to http://www.w3schools.com/ jest bardzo bardzo dobre i myślę że wystarczy, a na http://www.kurshtml.edu.pl/ nie chce mi się już patrzeć, bo tym byłem faszerowany w gimnazjum i przez to jak wyglądała informatyka mam średnie wspomnienia z tą stronką   :) 

Myślę, że sam sobie dam rade postaram się też dodać jakieś javascripty, aby nabrało to charakteru oraz zajmę się szatą graficzną, a więc zaczynam czytanie  :D 
Jeszcze raz dzięki za poradniki i oferowanie pomocy, jeżeli czegoś nie będę wiedział to napisze 

• 3 lata później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna [nie jest możliwe sprawdzenie, ze względu na błędy forum].

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...