Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 problem z dodaniem broni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma problem z dodaniem broni na swój serwer postanowiłem testowac różne bronie a z poradników co widze to mają jakies foldery ymir czy jakos tak na dysku d a ja mam aby dysk c i jakiegos clienta z mpc proszę o pomoc :)

Opublikowano

Link z clientem nie działa a ten client jest mi własnie potrzebny ;c ;/...

Nie potrzebujesz clienta z tamtego tematu, możesz 

dodać te bronie do każdego clienta, a mówisz, że masz

jakiegoś więc dodawaj ;)

Opublikowano

Nie potrzebujesz clienta z tamtego tematu, możesz 

dodać te bronie do każdego clienta, a mówisz, że masz

jakiegoś więc dodawaj ;)

d:/ymir work/item/weapon/arco_baso.gr2 takiego czegos nie mam i tego WEAPON    icon/item/arco_icona.tga zero takich folderow nie mam nic i dlatego moze inny client 

Opublikowano
d:/ymir work/item/weapon/arco_baso.gr2

http://www.mpcforum.pl/topic/580343-megatut-jak-poprawnie-dodac-zbroje-bronie-i-moby-na-serwerclient/

Masz to w drugim punkcie przy broniach.

Musisz rozpakować pliki/wgrać teksturę i model i dodać do item_list te wpisy tylko tam ma być twoja ścieżka czyli

jak masz dysk C to:

C:/ymir work/item/weapon/arco_baso.gr2d:/ymir work/item/weapon/arco_baso.gr2

Tutaj dajesz swoją ścieżkę.

Wszystko masz w poradniku, który podałem u góry.

Opublikowano
d:/ymir work/item/weapon/arco_baso.gr2

http://www.mpcforum.pl/topic/580343-megatut-jak-poprawnie-dodac-zbroje-bronie-i-moby-na-serwerclient/

Masz to w drugim punkcie przy broniach.

Musisz rozpakować pliki/wgrać teksturę i model i dodać do item_list te wpisy tylko tam ma być twoja ścieżka czyli

jak masz dysk C to:

C:/ymir work/item/weapon/arco_baso.gr2d:/ymir work/item/weapon/arco_baso.gr2

Tutaj dajesz swoją ścieżkę.

Wszystko masz w poradniku, który podałem u góry.

Ale to co pobrałem w paczce sa ikony itp a to trzeba wgrac ymir do folderu a ja go nie mam 

i skąd wgl te ymir miec taki folder?

Opublikowano

Ale to co pobrałem w paczce sa ikony itp a to trzeba wgrac ymir do folderu a ja go nie mam 

i skąd wgl te ymir miec taki folder?

No powtarzam ci kolejny raz - musisz rozpakować pliki w folderze pack, punkt 1 w poradniku  <_< :

774841405288053974005.png

Zaznaczyłem ci trochę czarnym kolorem.

Opublikowano

No powtarzam ci kolejny raz - musisz rozpakować pliki w folderze pack, punkt 1 w poradniku  <_< :

774841405288053974005.png

Zaznaczyłem ci trochę czarnym kolorem.

Nie działa link ;3 do downloadu

Opublikowano

I te 3 pliki ja mam miec locale item icon bo locale pl w tej paczce co pobralem z bronia nie mam nic takiego

Wszystko masz w poradniku opisane - co masz dać do icon, co do item a co do locale ;)

Do locale się wpisy dodaje jakby coś.

Opublikowano

Wszystko masz w poradniku opisane - co masz dać do icon, co do item a co do locale ;)

uff jestem zielony ok ale jak to wypakowac to nie jest napisane gdzie jest ten folder locale tez nie on ma ymir ja nie myslalem ze to latwiejsze bd

Opublikowano

uff jestem zielony ok ale jak to wypakowac to nie jest napisane gdzie jest ten folder locale tez nie on ma ymir ja nie myslalem ze to latwiejsze bd

W lewym górnym rogu archivera masz Extract i potem wybierasz plik, który chcesz rozpakować.

Plik locale_pl tak jak reszta znajduje się w folderze pack w cliencie.

Opublikowano

W lewym górnym rogu archivera masz Extract i potem wybierasz plik, który chcesz rozpakować.

Plik locale_pl tak jak reszta znajduje się w folderze pack w cliencie.

w cliencie w folderze pack mam locale.eix i locale.epk i item tak samo i icon też ;c

Opublikowano

w cliencie w folderze pack mam locale.eix i locale.epk i item tak samo i icon też ;c

To nie chodzi o nazwy zewnętrzne tylko nazwy folderów w środku tych plików :p

Opublikowano

No to dobrze, rozpakuj File Archiverem

Pierw rozpakowywałem plik icon.eix to zapisuje sie w folderze file jako item cos tam to teraz musze icon.epk rozpakowac i potem 2x locale i 2x item? bo jak chce wypakowac drugi np pierw wypakowalem icon.eix a potem locale.eix to to znika w file a rozpakowuje tak extract->item proto unpack

Opublikowano

Nie item_proto unpack tylko normalne masz tam wybrać.

Tylko jeden plik się rozpakowuje ;)

masz metka? mógłbyś mi zrobic screena i zaznaczyc jaki jeden plik mam wypakowac juz sie pogubiłem bo mialem 3 wypakowac a teraz że jeden albo jakis filmik jest gdzies jak ktos to robi?

Opublikowano

masz metka? mógłbyś mi zrobic screena i zaznaczyc jaki jeden plik mam wypakowac juz sie pogubiłem bo mialem 3 wypakowac a teraz że jeden albo jakis filmik jest gdzies jak ktos to robi?

Jeden z dwóch :D

Masz rozpakować pliki .eix, .epk nie ruszać.

Masz rozpakować icon.eix, item.eix, locale_pl.eix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...