Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer RealLife w klimatach GTA VC

HuadeSamalu

84 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrałbyś na takim serwerze?

• Tak
      58
    • Może
      18
    • Nie
      8
  2. 2. Czy serwer powinien być na modach?

• Tak
      57
    • Nie
      27
  3. 3. Czy powinien być wzorowany na GTA?

• Tak, to jest dobry pomysł
      64
    • Nie, powinno być to całkowicie wymyślone miasto
      20

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak to zwykłem mówić przy projektach typu RL, inicjatywa mi się podoba, bo ileż można robić zwykłe serwery, ale raczej nie ma to sensu. Powód? Minecraft jest słabo przystosowany do tego typu rzeczy. Jeżeli tak usilnie chcesz stworzyć serwer, na którym jeżeli będzie grało 20 graczy przez miesiąc/dwa (bo przykro mi to mówić, ale serwer kwartału nie wytrzyma) w pierwszej kolejności powinieneś zająć się kompletowaniem modów, a nie budowaniem mapy... dlaczego? Widziałem już kilka podobnych projektów (ogólnie o odwzorowanie życia mi chodzi) i ludzie najzwyczajniej mieli gotowe mapy i usilnie próbowali wypuścić cokolwiek "No bo nie po to budowałem taką mapę, by poszła do kosza!" i najczęściej kończyło się to tragicznie. Więc moje zdanie jest takie: Tworzenie serwera RL to strzał w stopę, tworzenie serwera na podstawie jakiejś gry to strzał w drugą stopę (gracze najczęściej mają zbyt wygórowane oczekiwania do projektów odwzorowujących jakąś grę/książkę/film), a dodanie modyfikacji to już przewiercenie sobie kolana wiertarką. Powiem krótko. Nie rób ludziom smaka, na taki serwer, boś ty nie pierwszy, a i zapewne nie ostatni, który chciał GTA w MC odwzorować i gówienko wyszło.

Mimo to życzę powodzenia i pozdrawiam!

Pitbull 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Jestem w pełni ZA! Tylko przydałoby się trochę więcej klimatu GTA. Coś w stylu gangów i mafii (?)

np. Frakcje za pieniądze

Opublikowano

Na serwerze zagrałbym, ponieważ masz dobry pomysł, a sądzę, że przy dobrej reklamie serwer może się wybić. ;)

Rozgrywka powinna opierać się tylko na modach, bo w pluginach nie zrobisz tego, co w modach.

Wzorowanie serwera na serii GTA jest świetnym pomysłem. ;)

Powodzenia! ;)

Opublikowano

Jestem ostrym fanem GTA, najbardziej San Andreas - kocham te klimaty Los Angeles i tych wojen gangów w całym South Central ;) Na pewno bym zagrał, jest szansa wybić się z takim serwerem. Sam teraz od dwóch lat ostro nawalam w SAMP'a na serwerach RP, a taką odmianę w MC mogę sobie zrobić. 

Opublikowano

*jakbyś zbudował ^^ Wszystko robię sam, a mapę robię tą z VC. Niestety nie da jej się zbyt dobrze odwzorować ze względu na zakręty (o kącie innym niż 90 stopni) i skośnie postawione budynki. Robię jednak co mogę ;)

Opublikowano

Dwa SSy z postępów (powoli do celu :D)

4516714060138791204237.png

4052114060138791204237.png

Zastanawiam się nad wgraniem mini bloków, które mógłbym wykorzystać do zrobienia nazw hotelów. Dodałoby to klimatu. Może jeszcze jakieś skośne bloki, zawsze więcej szczegółów. 

PS. Niestety prace na tydzień ustaną ze względu na mój wyjazd. Biorę ze sobą lapka, więc będę mógł tutaj odpisywać, niestety nie uciągnie on mc (<10 fpsów na minimalnych z optifinem...). Myślę, że mnie zrozumiecie :) Zapraszam do dyskusji na temat serwera, piszcie pomysły to będziecie mieli swój wkład na serwerze.

Pozdrawiam i życzę udanych wakacji :)

Opublikowano

I znów dodajesz ss'y bardzo dobrych budowli a ja nadal myślę że lepiej prezentują się nocą  :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Tak bardzo szczerze to nigdy nie lubiłem GTA VC. Zawsze grałem w GTA SA, później troszkę w GTA IV na Xbox'ie a teraz gram w GTA V... Lecz GTA SA zawsze było dla mnie najlepsze ze względu na fabułe!

@Edit

Zapomniałem się wypowiedziec na temat samego tematu..

Oczywiścię, że bym zagrał! Super, ciekawy pro elo pomysł. :] Nie moge się doczekać!

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

Gta VC to przede wszystkim klimat, wspaniałe lokacja i muzyka ;). Fabuła tu nie gra roli, bo to nie gta sa.

Proszę Cię, wgraj jakiś mod na muzykę czy coś, bo w gta vc muzyka jest zajebista(flash fm). Czasami na androidzie nie chciałem iść na misję, ze względu na radio.

Tu musi być klimat, dynamiczne miasto. Wiem, że w klockach to trudno zrobic.

Opublikowano

Z muzyką problemu nie będzie, postaram się zrobić coś w stylu radia, na którym możemy przerzucać stacje. Gorzej z dynamicznym oświetleniem - budynki zmieniają się w nocy nie do poznania (czerwone, niebieskie, zielone, fioletowe światła) i to będzie największy moim zdaniem problem. Robię jednak co mogę :)

Opublikowano

Fajny pomysł lubię GTA więc nic do tego nie mam ale jest jeden problem było już pełno zapowiedzi na forum ale prawie żadna nie wypaliła zobaczymy co będzie tutaj chociaż też w to wątpię ..

Opublikowano

@YeahBunny123

Buduję sam, bo jest strasznie dużo mierzenia, bo wszystko musi się zgadzać co do metra. Dłubiąc samemu w tej mapie mam pewność, że jest wszystko tak, jak ja chciałem. Jednak później będę kogoś szukał do robienia wnętrz. Ale to później.

Opublikowano

@"YeahBunny123"

Buduję sam, bo jest strasznie dużo mierzenia, bo wszystko musi się zgadzać co do metra. Dłubiąc samemu w tej mapie mam pewność, że jest wszystko tak, jak ja chciałem. Jednak później będę kogoś szukał do robienia wnętrz. Ale to później.

Samemu to na prawdę potrafi zejść. Jak byś potrzebował to posiadam ekipę 3 budowniczych. Mamy staż po 4 lata o dużo prac zapisanych na zdj itp.
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSkyfer właściwie pomoc by się przydała, tylko jest problem bo żadnego dedyka nie posiadam, ale mogę serwer Hamachi zmontować lub wykupić jakiś pakiet za dyszkę. Jednak wszystko musi być jak najdokładniej odwzorowane (łącznie ze skalą budowli, ulic) i dobrze by było, jakby każdy z Was miał zainstalowane GTA VC (z wiadomych przyczyn). 

PS. Wczoraj wieczorem wróciłem z wakacji, więc czas kontynuować projekt :D

Opublikowano

Powodzenia z projektem, na prawdę świetny pomysł. 

Chętnie zagram, teraz tylko została Ci praca nad serwerem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...