Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer RealLife w klimatach GTA VC

HuadeSamalu

84 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrałbyś na takim serwerze?

• Tak
      58
    • Może
      18
    • Nie
      8
  2. 2. Czy serwer powinien być na modach?

• Tak
      57
    • Nie
      27
  3. 3. Czy powinien być wzorowany na GTA?

• Tak, to jest dobry pomysł
      64
    • Nie, powinno być to całkowicie wymyślone miasto
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukając serwera real-life nie znalazłem interesującej mnie pozycji. Pomyślałem więc, by może stworzyć miasto wzorując się na GTA VC? Dlaczego akurat VC? Miasto zadziwia swoją prostotą, ale i pięknem, a przenieść je na bloki to żaden problem, 3-4 miesiące i mapa gotowa. Gdzie mogliby mieszkać gracze? Domów jest dużo, bloków i hoteli też. Działek więc na 40-50 osobowy serwer nie zabraknie. Teraz druga rzecz, a mianowicie modyfikacje. Poszperałem i zobaczyłem fajne mody na samochody i ulice (sygnalizatory świetlne, latarnie). Nie zabrakłoby minigier typu paintball arena i coś w stylu wyścigów (samochodowych np.?) Pieniądze na pierwsze 3 miesiące działalności serwera by się znalazły, problem jest czy serwer sam na siebie zarobi, ale myślę, że da radę. Teraz jak gracze by zarabiali? W GTA VC jest port, więc może by tak zrobić jakieś rejsy do tartaku, kopalni w górach, na farmy, gdzie gracze by zarabiali zaopatrując sklepy? Jakieś ograniczenia craftingu? Np. szklarz, drwal, górnik, sprzedawca, rolnik, stolarz, kowal? Coś by się wymyśliło. Warto by było wprowadzić WL, w celu uniknięcia trollów i grieferów psujących przyjemność z rozgrywki. Teraz czekam na opinie i w miarę możliwości będę wrzucał postępy raz lub dwa razy w tygodniu (o ile pomysł się przyjmie). Pozdrawiam :) 

PS. Przepraszam, że chaotycznie. Gdy będą duże postępy to zrobię ładną prezentację graficzną .

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wspaniały pomysł ;) Vice City to moja ulubiona część całej serii gta. Oczywiście jestem za tym aby cały serwer opierał się na modach, a gracze dostali osobny launcher do uruchomienia gry. Jednak 50 graczy jak na taką wielką mapę byłoby to trochę małą liczbą.

Opublikowano

Oczywiście to tylko wstępna liczba, nie wiem dokładnie ile miejsc pod mieszkania udałoby się wykombinować, ale 50 graczy to jest absolutne minimum. Nie lubię zbytnio wszystkiego wywyższać. Dziękuję za opinię.

Opublikowano

Nie miałem okazji grać na serwerach typy reallife, a twój pomysł z tym serwerem tylko mnie do tego zachęca.Myślę, że  jeżeli wykonanie będzie naprawdę dobre to powinno się udać.

Pozdrawiam

Opublikowano

Pierwszy budynek, Moonlight Hotel :)

wlwrpl.png

msy91u.png

Wiem, że taki sobie, ale to tylko sam budynek bez ulic i sąsiednich budowli. Co do mapy na której stawiam to mapa płaska na poziomie 64, na której w world painterze będę stopniowo dodawał chunki, a obrabiać ją będę w voxel sniperze. Proszę o głosowanie w ankiecie :)

Opublikowano

pomysł super napewno wiele ludzi na takim serwerze zagra jak będą gangi lub mafie to można zrobić np. wojny gangów .

P.S

Hotel wygląda super lecz lepiej prezentuje się nocą :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Cztery budynki z jakoś 200(?) gotowe z zewnątrz, ulic na chwilę obecną nie robię, poszukam jakiegoś moda z typowymi blokami pod nie. Co tydzień będę tu wklejał postępy z prac i oznaczał je w najlepszej odpowiedzi. Zachęcam do komentowania i wzięcia udziału w ankiecie. 

Opublikowano

Super może zagram ale jak będzie bez modów. Gta Vice City to moje 1 gta które przeszedłem ;d

Dasz like za nic ? Dajesz mi wielka radość 

Dajesz mi coś dobrego ja dam ci coś lepszego ! Pamiętaj 

Opublikowano

Wspaniały pomysł. Przydały by się gangi zamiast Gildi, lub stworzyć dwa gangi które będą ze sobą rywalizować. Jeżeli będzie start serwera proszę Cię abyś napisał mi na Pw. Ip.

Q7UQgWE.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGangsterHobo_ Do startu jeszcze hohoho, dopiero co wczoraj wieczorem zacząłem budować. Co do gangów to myślałem nad czymś w stylu kontroli dzielnic, z których gangi pobierają haracze. Pojawiałyby się one codziennie na koncie członków gangów. Im więcej kontrolowanych terenów, to tym większa kasa. Co tydzień coś w stylu wojen gangów, w których walka toczy się o kontrolę nad daną dzielnicą. Właśnie na czas wojny byłoby włączane PVP. Wtedy i tylko wtedy według mnie. Taki event cotygodniowy:)

Opublikowano

Po pierwszych oględzinach zobaczyłem coś strasznego. Będzie około tysiąca mieszkań i 50 sklepów. Chyba w sam raz? :) Gotowe jest 7 budynków z zewnątrz, wnętrza zostawię sobie na koniec. Proszę o pisanie propozycji ;)

Opublikowano

Villa Vercettiego, Malibu, Stocznia, Lodziarnia, Drukarnia, Firma Taxi Cub jako assety to kupienia za odpowiednią ilość $. Wtedy gracz dostaje 3 zadania i musi je wykonać(postęp widać na scoreboard). Gdy wszystko wykona, to może dostać dzienną ilość dolarów.

Opublikowano

Pomysł świetny, ale jak dla mnie serwer nie powinien posiadać modów, a mapa powinna być całkowicie wymyślona. Dlaczego? Ponieważ VC to jest dość duże miasto jak na Minecrafta i przez wielu znany, co jednak też może być plusem, a jednak według mnie lepiej by było zrobić na początku małe miasto, ale rozwijające się stopniowo, a budowa jakiś wielkich budynków nie była by tak z chwili na chwile, tylko najpierw trzeba by było zbudować rusztowania itd. itp. co da miastu ten realizm, że coś się w nim dzieje. A co do modyfikacji to zależy jakie i ile ich byłoby ostatecznie. Ja wolę pluginy, ponieważ są o wiele łatwiejsze i nie potrzeba żadnych innych launcherów.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

@RexioManTM

Dziękuję za opinię :)

VC za duże według mnie nie jest. Z tym stopniowym rozwojem to można zrobić tak, że co 3-4 miesiące będą stopniowo (wraz z napływem graczy i ogólnym zainteresowaniem serwerem) otwierane te "wyspy" miasta, których ogólnie jest 6. Dwie ogromne i 4 małe, wliczając pole golfowe. Jutro wrzucę postępy z prac. 

Opublikowano

Jeżeli będziecie chcieli, mogę napisać launcher który pobierze mody.

Też nigdy nie grałem na serwerze real life, a myślę że to dobry pomysł :D

Opublikowano

Ja myślę, że taki projekt by wypalił. Taka mapa to jest faktycznie dużo pracy, lecz robiąc to w dużym team'ie nie idzie tak długo. Gorzej ze znalezieniem odpowiednich pluginów. Bo niektóre rzeczy jakie trzeba spełnić trzeba będzie wykonać samemu. A autorskie pluginy są jak najbardziej wskazane, ponieważ dzięki temu serwer szybciej zdobędzie popularność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...