Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy kupić konto premium?

Gerwiz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy opłaca się kupować premium i mieć dostęp do wszystkiego w Minecrafcie czy lepiej nie płacić i grać na no-premium ?

Opublikowano

Ja twierdzę, że lepiej grać na non-premium, gdyż wielkiej różnicy to nie robi.

A za te pieniądze kupić coś w stylu fifa/bf

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Ja grałem wcześniej no-premium, ale dużo kombinowania. Musisz szukać launcharów, często mają one błędy, lub autor przestaje go aktualizować i znowu szukasz, najlepsze serwery są tylko premium, przy instalacji modów często są błędy (zależy od launchera), czasami gra się sama nagle wyłączała/zacinała (na prawie każdym laucherze, podobno zależne od twórców gry)

Od kiedy mam premium wszystko się zmieniło: brak problemów z launcherem, mniej błędów, gra się nie zacina/wyłącza, dostęp do wszystkich serwerów (nigdy nie używaj hasła premium do serwera no-premium), a na niektórych no-premium jest weryfikacja premium, czyli nie trzeba się rejestrować/logować, własny skin. Można jeszcze wiele wymieniać.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej polecam ci kupić minecrafta premium, głównie ze względu na dostęp do wszystkich serwerów, możliwość wgrania własnego skina którego wszyscy będą widzieli (nie tylko ci co mają jakiegoś specjalnego moda itd.) i oczywiście support od Mojangu (czyli od twórców gry), czyli jeżeli coś ci nie działa lub zauważyłeś jakiś błąd piszesz do nich i dostajesz rozwiązanie.

Opublikowano

Serwery non-premium są przeważnie chaotycznie i beznadziejne. ;) Na serwerach premium których jest dość mało jest lepsza atmosfera. ;p

Opublikowano

ile kosztuje prem ?

19.95 euro = 82.6879078 złotego polskiego

@topic

Opłaca się, można zagrać na cywilizowanych serwerach. 

Opublikowano

Ja też mam Premium i jest nie co leepsze niż te inny launchery . Dostęp do wszystkich serwerów mniej crashow itd...

Chociaż gram chwile na zyczu i nie jest zle :D

Możesz kupić samego giftcode'a i stworzyć konto w minecraft.net i jak kupisz wkleić giftcode wybrać nick i gotowe. ;P

Opublikowano

Ja pozostaję neutralnie nastawiony co do kupna premium.

W zasadzie wiele on nie daje, bo tylko skin i dostęp do serwerów premium (których za wiele nie ma - w porównaniu do non-premium).

W zasadzie, ludzie inaczej na Ciebie patrzą, jak masz premium.

Opublikowano

Ja polecam kupić gdyż na non premium musisz płacić za wstęp na serwer premium albo nie możesz tam wbić. U nas w gildi BioH (pozdrawiamy z hardcora) wymagamy premki/pelerynki ts3. U nas nikt nie ma non premki :) Dbamy o to. Premium to nie tylko skin, ludzie inaczej patrzą na taką osobę która kupiła grę.

A poza tym parę rzeczy które daje premka:

-nie placisz 5-15 zł za wstęp na różne serwery typu hipla#,

-support piszesz i dostajesz pomoc,

-świetny launcher który się nie crashuje

-masz dostęp do różnych paczek modyfikacji.

I wiele więcej :) (za błędy przepraszam pisze z telefonu)

Opublikowano

Jeżeli ja miałbym kupować premium do minecrafta to jedynie dlatego żeby inni widzieli mojego skina nic więcej, jeżeli nie potrzebujesz tego to graj dalej no-premium bo nie warto kupować. 

Opublikowano

Premium to tylko 100 zł ale oczywiście możesz sobie za tą kasę kupić lepsze gry. Ja mam Premium i dla mnie się opłaca.

Opublikowano

To zależy od Ciebie czy zależy Ci na skinie i dostępie do serwerów premium. ;)

Jeżeli ja miałbym wybierać - nie kupiłbym. Kupiłem premium, a po 2-ch miesiącach przestałem grać w Minecraft.

Opublikowano

opłaca się nic więcej nie trzeba tłumaczyć a odp jest jest 1 tak bo masz dowód że nie piracisz

Opublikowano

Ok ja się wypowiem.Jeśli lubisz minecraft to warto ale jeśli wbijasz i grasz tylko dla zabawy/beki 10 razy na miesiąc to nie .Premium daje do serwerów premium(jest dużo takich serwerów tylko że przeważnie angielskich ciekawe czemu zresztą...) i daje skina.Kolejny powód to że przeważnie jacyś yt pvp typu frezee itp napewno powiedzą że premium przeważnie lepiej sie klepie jest lepsze itp choć są wyjątki.Ponad to premium mniej cheatuje.Dodatkowo na serwerach typu hipl* lub skkf nie tzreba wykupywać wejściówki(teraz skkf jest całkiem non prem ale kiedyś była wejściówka) Dodatkowo wspierasz twórców gry i nie "piracisz" .Czyli jeśli lubisz tą grę grając non premium to warto ale jeśli grasz mało lub dopiero zaczynasz to lepiej non premium.

Opublikowano

Jak najbardziej KUP!

Nie chodzi tu o sam ten skin...

Dostaniesz dostęp do wielu fajnych serwerów, np Hy*ixel (Cenzura, nie chce żeby Moderator pomyślał, że reklamuje. :)) i innych serwerów premium, których na non-premium nikt nie robi

Dodatkowo jakieś paczki, launchery wszystko będzie działać! Np t*chniclauncher.

W A R T O ! ! !

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

@czxc widać że wychowany pirat na non-premowkisch gównach..

@top Może serwerów premiom nie ma tyle co non ale jednak widać dużą różnicę w wykonaniu itd..

Premium kiedyś było duużo tańsze teraz zdrożało - ale skąd mamy wiedzieć czy nie zdrożeje jeszcze bardziej? ;3

Opublikowano

Zakup gift-coda daje Ci 'Skórkę' czyli skina który jest widziany przez innych graczy i możliwość wejścia na serwery premium, można jeszcze dodać Launcher..

Wg mnie to mało i za to trzeba dać ok. 90 zł..

Raczej nie ma sensu, ale jak kto woli ;)..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...