Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 zestawy - problem

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otrzymałem dużo zestawów, jednak dochodząc do celu, starając się zrobić wszystko jak najlepiej za tę cenę mam dwa zestawy:

1. http://www.morele.net/inventory/info/PxPJlY/
  2. http://www.morele.net/inventory/info/WSteIA/

I tu pojawia się moje pytanie, który najlepiej wybrać? Zachęca mnie zestaw nr 1 ze względu na grafikę, aczkolwiek boję się o płytę oraz procesor, dadzą sobie radę? Nie będzie problemów? Drugi zestaw jest natomiast inny. Lepszy procesor, lepsza płyta za to GTX 770. Na R9 290 będę mógł grać w jeszcze nowsze gry, które wyjdą na FHD oraz ultra na stałych 60, natomiast nie wiem jak to byłoby z GTX 770.

Komputer ma służyć do gier, płynnego przeglądania internetu/filmów/zdjęć, streamowania ew. nagrywania czegoś. (FullHD)

Więc proszę o Wasze opinie i komentarze, bo oba zestawy wydają się być bardzo dobre

Bez OC

343731479829004887779.png

Opublikowano

Za wydajność w grach w głównej mierze odpowiada GPU. Nie ma wątpliwości, że R9 290 jest kartą wydajniejszą od GTX 770. Ja osobiście zrezygnowałbym z SSD (szczególnie z tego awaryjnego i mało wydajnego Kingstona) i dołożył ~ 130 PLN do i5-4690.

Thermaltake SE 630W proponowałbym wymienić na zasilacz CoolerMaster G550M - cichsza i stabilniejsza konstrukcja w tej samej cenie. 

Z drugiej strony do nagrywania idealnie nadaje się GTX 770 z racji softu nV - ShadowPlay.

Pamiętaj o dopisaniu w komentarzu zamówienia kodu na rabat: O7SAKMMCBS

Montaż za 1 PLN, wiele osób zapomina tego wpisać, a potem przychodzi im niepotrzebny rachunek.

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać w nowsze gry na ultra etc. to 1, a co do 2 to bym zmienił tą karte graficzną - na moje dała by radę, ale na jakieś medium/low - takie pogranicze. :)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

GTX 770 na medium/low :O Że co, przepraszam?

Na pewno nie. A o pierwszy zestaw boję się, czy procek i płyta dadzą radę i chciałbym tęż na to pytanie zyskać odpowiedź.

@piterr3 Możemy się skontaktować? Najlepiej gg, moje jest w profilu. Jeśli nie da rady, to pisz tutaj.

SSD dużo mi da i trochę mi szkoda rezygnować, ale też myślałem nad tym.

Te 550W starczy na taki procesor i R9 290?

Mówisz, że GTX 770 jest dobry do nagrywania, z R9 290 jest gorzej?

Pamiętam o dopisywaniu kodu. ;)

Opublikowano

Czemu mają nie dać ? ^^

Na takim samym procku i troszkę lepszej karcie gram w wota na ultra gdzie jest w chu wymagający. Watch dogs też na ultra z tym modem na grafikę.

Bierz pierwszy zestaw, w 2 troszkę karta ciulowa.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Z drugiej strony do nagrywania idealnie nadaje się GTX 770 z racji softu nV - ShadowPlay.

Action radzi sobie równie dobrze.

Na pewno nie. A o pierwszy zestaw boję się, czy procek i płyta dadzą radę i chciałbym tęż na to pytanie zyskać odpowiedź.

Dadzą radę :D .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No to fajnie. Właśnie brakowało mi info o Action. Przyznam szczerze, że nie byłem fanem rozwiązania AMD, ale jeżeli piszesz to jako osoba, która z tego korzysta, to nie mam powodów aby w to nie wierzyć.

Opublikowano

No to fajnie. Właśnie brakowało mi info o Action. Przyznam szczerze, że nie byłem fanem rozwiązania AMD, ale jeżeli piszesz to jako osoba, która z tego korzysta, to nie mam powodów aby w to nie wierzyć.

Action nie jest rozwiązaniem AMD. Działa na Nvidii i AMD ;) .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mówiłeś, że i5 4440 będzie się męczyć z R9 290, dodatkowo dobrze by było dać lepszą płytę, jednak gdy tworzyliśmy razem nie było jak tego skomponować.

Po wywaleniu SSD mam i5 4690 R9 290 i jeszcze płyta, jaką mi dałeś. Myślisz, że powinno być w porządku i nic nie będzie siebie ograniczać wzajemnie?

Płyta jest kompatybilna z resztą podzespołów? Bo wtedy płytę dodałeś do GTX 770.

Opublikowano

Mówiłeś, że i5 4440 będzie się męczyć z R9 290, dodatkowo dobrze by było dać lepszą płytę, jednak gdy tworzyliśmy razem nie było jak tego skomponować.

Po wywaleniu SSD mam i5 4690 R9 290 i jeszcze płyta, jaką mi dałeś. Myślisz, że powinno być w porządku i nic nie będzie siebie ograniczać wzajemnie?

Płyta jest kompaktybilna z resztą podzespołów? Bo wtedy płytę dodałeś do GTX 770.

Jak najbardziej wszystko jest z sobą kompatybilne 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Action nie jest rozwiązaniem AMD. Działa na Nvidii i AMD ;) .

Z tego, co mi wiadomo Action! wszedł w pewnym momencie do softu gamingowego AMD. Może się mylę, nie siedzę w tym temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...