Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z launcherem by zyczu

Wiesiekxdd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak pobieram minecraft'a by zyczu przez oficjalną stronę i naciskam pobierz:

7715814051766781209016.png

przenosi mnie na stronę AdF.ly i pokazuje się taki komunikat (ale go ignoruję),

2170714051766781209016.png

...po około 20 sec niaciskam SKIP AP i pobieram. Gdy mi się pobierze to zamiast launchera mam plik RAR. WinRar'a już przeinstalowywałem i nic to nie dało. Gdy otwieram ten plik RAR za pomocą Java to pisze:

Trwa aktualizacja

Repozytorium z modami jest właśnie aktualizowane...

Analizowanie...

8007914051766781209016.png

I trwa to nieskończoność - nawet wczoraj zostawiłem komputer włączony na cały dzień i nic. Problemu z internetem nie mam, ani pamięci na dysku, ani RAM mi nie brakuje.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Miałem identyczny problem, po włączeniu trwało do w nieskończoność zupełnie jakby się zawiesił ;p

Mi pomogło usunięcie pliku "UserModPack" (ale po tej operacji musisz na nowo stworzyć sobie paczkę modów)

Plik znajdziesz w Start > Uruchom > %appdata% > .Minecraftzyczu > UserModPack.cfg

TEMAT

Opublikowano

Nie mam takiego pliku mam tylko:

w  .minecraftzyczu :

- pusty folder repo

- plik MinecraftByZyczu.cfg

1a7aa1.png

w .minecraft :

- pusty folder versions

- plik launcher_profiles.json

210bf5.png

Opublikowano

Wgrywasz zamiast swojego folderu .minecraftzyczu

Ps. Swój folder przenieś na pulpit w razie jakich kolwiek problemów :)

Skan: 

Zapomniałem :p w pliku MinecraftByzyczu zmień nick PBVB na swój :)

TEMAT

Opublikowano

Mógłby ktoś zrobić poradnik dotyczący tego błędu bo jak szukałem po necie to było tego bardzoooo dużo.

Dobra, następny błąd :  :(

179df3.png

261c16.png

Opublikowano

Ten błąd mi wyskakuje jak mi net "przeskakuje" i resetuje się połączenie ;p sprawdź czy masz dostęp do neta :D

A w KeiNett daje Play i nic się nie dzieje.

Najpierw ustaw nazwe gracza :) a potem daj "Install Folder" :) następnie u góry będzie profile editor klikasz i 2x na swój profil w 3 / 4 linicje jest "use last version' kliknij to i zmień na taką wersje którą chcesz :D

TEMAT

Opublikowano

Hmm.. Bo o ile się nie mylę to launcher poinformował Cie że nie potrafi sie połączyć z netem żeby pobrać wybrane mody ;)

Sprawdzałeś czy mody są dostępne ? Bo zyczu od środy aktualizuje wszystko i mógł usunąć moda którego chcesz zainstalować.

Wybierz mody jeszcze raz i zobacz czy ruszy :)

TEMAT

Opublikowano
Ten błąd mi wyskakuje jak mi net "przeskakuje" i resetuje się połączenie ;p sprawdź czy masz dostęp do neta :D

Z netem też mam jeden problem; 

Od dłuższego czasu nie mogę zarejestrować/zalogować się w niektórych programach, np. w programie ScreenSHU - jak się rejestruję to piszę, że konto zostało stworzone, ale na poczte mi nic nie przychodzi ( http://vpx.pl/i/2014/07/12/13f0b0.png ), ani nie mogę się zalogować ( http://vpx.pl/i/2014/07/12/2.png ).

Nie mogę też pobrać jakiegoś programu z Dobreprogramy.pl i Instalki.pl bo jest problem z połączeniem internetowym. ( http://vpx.pl/i/2014/07/12/1eda5e.png )
Problemu z połączeniem żadnego nie mam; wszystkie strony się włączają itp. 

Hmm.. Bo o ile się nie mylę to launcher poinformował Cie że nie potrafi sie połączyć z netem żeby pobrać wybrane mody ;)

Sprawdzałeś czy mody są dostępne ? Bo zyczu od środy aktualizuje wszystko i mógł usunąć moda którego chcesz zainstalować.

Wybierz mody jeszcze raz i zobacz czy ruszy :)

Uruchamiam go bez modów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...