Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Glitch w GTA V Online dający nam podwójną korzyść.

GrubertQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym poradniku opiszę glitcha, który umożliwia przeniesienie auta z single player do online w GTA V, a tą drugą korzyścią będzie oczywiście sprzedanie go. Z tego co już udało mi się ustalić nie możemy przenieść żadnego supersamochodu oraz żadnego auta z DLC. Aut, których nie możemy przenieść jest zapewne znacznie więcej, ale to sobie sami sprawdzicie. Jednakże samochody naszych głównych bohaterów, czyli Michaela, Franklina i Trevora możemy przenosić, to sam sprawdziłem więc 100% legit :D Kolejnym plusem glitcha jest to, że możemy wykonać go sami, jest to zajebiste w przypadku gdy nie mamy kolegów, z którymi możemy wykonywać glitche (na przykład ja  ;c)Dobra, dobra. Przejdźmy do rzeczy, czyli wykonanie glitcha. Dodam tylko, że w spoilerze jest filmik na którym się wzorowałem i z którego sam się dowiedziałem o tym glitchu. Jeżeli nie wyjdzie wam to z mojego tutoriala, zawsze możecie obejrzeć ten filmik z racji tego, że ja nauczyłem się właśnie z niego ;)

Dobra, skoro mamy formalności za sobą przejdźmy do tej właściwej części, czyli poradnika. Wszystko będzie jasno i wyraźnie wyjaśnione w zwięzłych punktach, także tylko bezmózgi no-life mógłby się nie połapać.

1. Wchodzimy do single'a w GTA V i włączamy sobie Franklina.

2. Bierzemy jego auto i podjeżdżamy pod Los Santos Customs

3. Tu polecam zrobić szybki zapis, żebyście potem mogli to łatwo powtórzyć.

4. Wjeżdżamy do warsztatu i jeśli mamy kasę to możemy stuningować auto (podwyższy jego wartość później w multi)

5. Wchodzimy w menu pauzy, następnie online, zagraj w GTA online i tworzymy sesję tylko dla zaproszonych

6. Wchodzimy znów w pauzę, online, akcje, stwórz akcję i tworzymy jakiś wyścig. Uwaga, musi to być wyścig. Nie jest to kompletnie istotne jaki, zaś musi to być wyścig. Możecie sobie nawet stworzyć swój własny wyścig o długości nie wiem, jednego metra. Ma to być wyścig i koniec.

7. Jak już jesteście w menu tego wyścigu to zatwierdzacie ustawienia, potem na dole zaznaczacie "Tworzenie Gry" - Zamknięte i startujecie

8. Przejeżdżacie cały wyścig

9. Dajecie wyścigowi łapkę w górę

10. W menu wyboru dajecie (WAŻNE!) Swobodna Rozgrywka

11. Jeśli wszystko zrobiliście według moich wskazówek powinniście zespawnować się w aucie Franklina, w Los Santos Customs, tyle że w GTA Online. Teraz możecie sobie zachować autko w garażu albo je sprzedać.

Największym minusem tego glitcha mym skromnym zdaniem jest to, że samochód można sprzedawać co 45 minut, ale jak dobrze pójdzie niedługo opublikuję kolejny poradnik, tym razem jak wykonać glitcha na kasę omijając ten limit. Jeśli popełniłem jakieś błędy, coś komuś nie działa to piszcie. Mam nadzieję, że wam zadziała, elo :D

Postaram się ogarniać temat na bieżąco, jednak jakby zdarzyło mi się zapomnieć, a ktoś zadałby jakieś pytanie w poście to proszę, aby powiadomił mnie o tym na PW, które zawsze odczytam ;)

9amUS1C.png
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sorry za odkop działa to jeszcze? bo mam 18 lvl i ciężko zarobić na dom czy samochód (dopiero 80k$)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@Diverse.

Ja robiąc wyścigi, napady itp na 10lvl mam 100k a musiałem jeszcze kupić garaż itp :D

i też trochę mi brakuje kaski ;c

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

na tą chwilę żaden glitch nie działa :P

1.15 z hotfixem załatał wszystko:

1.15
  • Zostały dodane 2 nowe pojazdy na styl flagi USA
  • Vapid “The Liberator” - Terenowe auto off-road (Monster Truck), dostępny w sekcji Warstock na stronie internetowej. Tego pojazdu nie da się modyfikować i jest dostępny w Pegasusie.
  • Western Sovereign - Ten motocykl jest dostępny w sekcji San Andreas Super Autos
  • 40 nowych niepodległościowych pozycji zostało dodanych w sklepach odzieżowych w tym ubrania dla obu płci.
  • 2 nowe bronie zostały dodane do sklepu Ammu-Nation: Wyrzutnia fajerwerków i Muszkiet.
  • Cztery rodzaje fajerwerków można teraz nabyć w Ammu-Nation. Każde z nich są w 3 kolorach, czerwonym, białym i niebieskim.
  • Nowy kolor dymu spadochronowego, Patriotyczny Dym, został dodany do Ammu-Nation. Są to następujące po sobie kolory czerwony, biały i niebieski.
  • Nowy kolor dymu spod opon, Patriotyczny Dym Spod Opon, został dodany do salonów tuningu. Są to następujące po sobie kolory czerwony, biały i niebieski.
  • 12 nowych zwierzęcych masek zostało dodanych do sklepu z maskami na Vespucci. Jest 6 rodzajów, po dwie różne wersje kolorystyczne.
  • Cztery nowe syreny
  • Cztery nowe klaksony zostały dodane do salonów tuningu. Każdy z nich jest częścią utworu „Gwieździsty Sztandar”.
  • Dodano nowe fryzury dla postaci.
  • Makijaż w stylu amerykańskiej flagi dodany do salonów fryzjerskich
  • Został dodany makijaż w stylu flagi USA.
  • Możliwość postawienia i odpalenia fajerwerk została dodana do menu interakcji. Gracze mogą kupić 4 różne rodzaje fajerwerków w Ammu-Nation, które są po zakupieniu dostępne w ekwipunku. Fajerwerki są dostępne przez limitowany czas obchodów Dnia Niepodległości.
  • Siedem nowych średniej klasy oraz niskiej klasy pozamiejskich apartamentów zostało dodanych na stronę Dynasty 8.
  • Gracze mają teraz możliwość przejechania się na rollercoasterze ‘The Leviathan’ i diabelskim kole ‘The Ferris Whale’ na Del Perro Pier.
  • Tryb Na Zawołanie został dodany do menu szybkiej akcji w telefonie. Gracze mogą teraz kontynuować granie w trybie swobodnej rozgrywki podczas oczekiwania na dołączenie do akcji.
  • Jeśli gracz kupi sobie tatuaż, a następnie usunie go, będzie pobierana tylko $100 opłata, zamiast pełnego kosztu tatuażu.
  • Gracze teraz będą otrzymywać więcej pieniędzy za ukończenie misji przetrwania.
  • Stan psychiczny nie będzie się już zwiększał podczas zabijania wrogich najemników. Ponadto, tempo zwiększania się tego wskaźnika za zabijanie gliniarzy ścigających gracza zostało zmniejszone.
  • Stan psychiczny nie będzie się zwiększał za zabijanie graczy z wystawioną za nich nagrodą. Nie będzie również się zwiększał broniącym się graczom mającym wystawioną za siebie nagrodę.
  • Dodano opcję wymuszonych broni do rozgrywek w trybie Przeciwko oraz Ostatnia Drużyna Wygrywa.
  • Gracze w trybie Ostatnia Drużyna Wygrywa mogą słyszeć teraz tylko graczy ze swojej drużyny.
  • Wprowadzono opłaty za wejście do misji Przeciwko.
  • Pieniądze na zakłady w wyzwaniach oraz trybie Head to Head są teraz brane zarówno z portfela jak i konta bankowego.
  • Limit czasu wyboru drużyny został zwiększony do 1 minuty.
  • Naprawiono błąd, w którym samochód zawodnika znikał, jeśli ten wyszedł podczas uruchamiania wyścigu GTA.
  • Naprawiono błąd, w którym opancerzona ciężarówka mogła czasami nie wyrzucać pieniędzy.
  • Naprawiono błąd, w którym dym ekipy spod opon mógł poprawnie się nie pojawiać.
  • Został dodany komunikat pojawiający się gdy gracz próbuje wykonać jakąś animację niemożliwą do odegrania ze względu na maskę bądź nakrycie głowy.
  • Naprawiono błąd przejawiający się otrzymywaniem maksymalnych obrażeń od ładunków wybuchowych niezależnie od odległości od eksplozji.
  • Naprawiono błąd, w którym gracz mógł się zatrzymać na animacji wchodzenia do garażu jeśli zadzwonili do mechanika po pojazd podczas gdy inny gracz był w jego garażu.
  • Naprawiono błąd, w którym gracze mogli się spawnować w forcie Zancudo.
  • Naprawiono błąd, w którym samolot mógł spawnować się do góry kołami w trybie deathmatch dla pojazdów.
  • Naprawiono błąd, gdzie gracze mogli się pojawiać z 4-gwiazdkowym pościgiem na parkingu policyjnym jeżeli zostali zabici przez policję.
  • Naprawiono błąd, w którym możliwe było utknąć na przemieszczaniu się wyżej w tabeli wyników po ukończeniu powietrznego wyścigu.
  • Naprawiono błąd, w którym międzyczasy mogły okazjonalnie pracować nieprawidłowo podczas samouczkowego wyścigu.
  • Naprawiono błąd, w którym nieprawidłowe wyniki mogły krótko pokazywać się na początku Drużynowego Deathmatchu.
  • Naprawiono błąd, w którym gracze mogli pojawiać się wewnątrz modeli pojazdów.
  • Naprawiono błąd, w którym gracz mógł otrzymać mylący komunikat podczas próby dołączenia do GTA Online kiedy Chmury Rockstar są niedostępne.
  • Naprawiono błąd, w którym gracze próbujący dołączyć do misji kontaktu mogli utknąć gdy zaproszono zbyt dużo graczy.
  • Naprawiono błąd, w którym gracze mogli wypaść poza świat gry przy przejściu do Playstation Store podczas przebywania w apartamencie.
  • Naprawiono błąd, w którym możliwe było utknięcie w apartamencie podczas gdy znajomy zadzwonił do drzwi oraz przejściu do menu pauzy.
  • Naprawiono błąd, w którym gracze mogli utknąć pod mapą przy akceptacji zaproszenia z innej sesji.
  • Naprawiono błąd, w którym gracze mogli okazjonalnie nie być w stanie ukraść ważnych pojazdów od siebie po ulepszaniu ich.
  • Naprawiono błąd, gdzie gracze byli w stanie wprowadzać do swoich garaży pojazdy z NPC.
  • Naprawiono błąd, gdzie gracze byli w stanie wysyłać wiadomości tekstowe z chińskimi znakami za pomocą swoich telefonów komórkowych.
  • Naprawiono błąd, gdzie gracze byli w stanie wyrzucać innych graczy ze swoich samochodów osobistych.
  • Naprawiono błąd, gdzie radar mógł migać na ekranie podczas rozpoczynania akcji.
  • Naprawiono błąd, w którym pasek rangi mógł okazjonalnie pokazać się na bardzo krótko podczas przejść.
  • Naprawiono exploit, gdzie gracze mogli spawnować UFO w sesjach publicznych.
  • Naprawiono różne exploity, gdzie gracze byli w stanie kopiować swoje pojazdy.
  • Naprawiono exploit, gdzie gracze mogli odradzać się w garażach po popełnieniu samobójstwa.
  • Naprawiono exploit, gdzie gracze mogli zdobyć za darmo wszystkie fryzury.
  • Naprawiono exploit, który pozwalał graczom wyjść poza radar.
  • Naprawiono exploit, który pozwalał graczom stać się nieśmiertelnym.
  • Naprawiono exploit, w którym gracze byli w stanie jeździć pojazdami w swoich garażach.

teraz czekać na nowy patch w którym R* spierdoli gre jak zawsze i będzie można się bawić :D

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...