Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neostrada

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem neostrade 512kb/s na rok. Ostatnio przedłużyłem umowę na 10 mb. Nie mieszkam w mieście, mam 4km do miasta. Powiedziano mi że u mnie tylko 1 mb będzie działać. W pierwszych dniach działały 4mb. Więc nie narzekałem. Ostatnio od 4 dni mam spadki prędkości. Zanotowałem nawet speedtestem 0,05 mb/s ... Jest też tak że ping jest normalny, a grając mam lagi. Takie że mogę się ruszać ale moja postać dopiero po jakimś czasie wykonuje szystko wszystkie czynności które chciałem zrobić będąc zlagowanym. To jest okres stablizacji łącza który ma trwac 10 dni czy jako to jest? Miał ktoś podobnie? Oczywiście o niektórych porach dnia normalnie mi działa internet, ale wieczorem jak np. teraz mam problem z obejrzeniem filmu czy też pogarniem online. Mogę tylko przeglądać strony.

Opublikowano

Zadzwoń i się spytaj. Może masz do 10Mb i to jest Twoja prawidłowa prędkość xD

Opublikowano

Mam do 10 mb. Ale mój internet ma takie spadki że nic nie mogę zrobić. Do tego ciągłe gubienie pakietów.

Opublikowano

skoro powiedziano że ledwo 1 Mb wyciągnie sieć to nie masz nawet co liczyć na lepsze warunki , zbyt duża odległość od stacji to i duże spadki jakości na łączu. żadne dzwonienie i narzekanie nie pomoże w niczym tylko zmienić internet 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie rozumiecie o co mi chodzi. Nie chodzi mi o małą prędkość. Wcześniej miałem 512kb/s i wszystko ładnie działało, zalukaj mogłem oglądać bez zacięć. A teraz mam do 10 mb na speedtescie 3,6mb/s a na zalukaj/youtubie mi sie wszystko zacina. Ping normalny, a w grach mam lagi. To nie jest wina odległości od centrali...

11407374725900998637.png

Zrobiłem skrina tak aby było widać też ten wykres, bo prędkość przy pomiarze skakała mi raz 1,6 mb/s raz 0,7, raz 2,6 potem 3 i w gore do 3,2...

Chyba przy takiej prędkości powinno być wszystko ok, a nie jest.

Opublikowano

Nie ma sensu siedzieć tutaj na forum i pytać sie nas, po prostu zadzwoń do nich o poproś o wsparcie.

Oni na 100% rozwiążą Ci ten problem, może coś zepsuli przy instalacji.

Opublikowano

Prawdopodobnie maja tam podciągnięte jedno bardzo słabe łacze które musi sie rozłożyć na ciebie i kilka innych osób. Prędkośc masz 'do 10MB' ale 1MB to nadal 'do 10'.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

To, że na neo od pewnego czasu tnie youtube i google, to "normalne" ;) Jednak gry powinny działać w miarę normalnie.

Z Orange radzą zmienić dnsy na 8.8.8.8 i 8.8.4.4, sprawdź może pomoże w twoim przypadku.

Pingu nie sprawdzaj przez strony z benchmarkami, tylko przez cmd.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Neostrada ucina specjalnie prędkości po to żeby upchać więcej ludzi na jednym łączu.
Np ja jestem żywym przypadkiem... 

1 dzień - włączyli neostrade u mnie (cieszyłem się pobieranie sięgało 2.2mb/s)
2 dzień - było okej
Po tygodniu...
Prędkość pobierania 145kb/s o.O a po miesiącu rozpoczęły się prędkośi 1-3mb/s...
Dzwoniłem tam 10 razy, wysyłali techników.. Jeden grzebiąc w kablach uje-*** coś i paru sąsiadów nie miało telefonu.
Aż w końcu zrobili synchronizację łącza i mam chociaż te stabilne 7mb.

Pozostaje życzyć ci cierpliwości oraz wytrwałości.
Już więcej tego gówna nie tknę.

;-) ;-)

Opublikowano

Neostrada ucina specjalnie prędkości po to żeby upchać więcej ludzi na jednym łączu.

Np ja jestem żywym przypadkiem... 

1 dzień - włączyli neostrade u mnie (cieszyłem się pobieranie sięgało 2.2mb/s)

2 dzień - było okej

Po tygodniu...

Prędkość pobierania 145kb/s o.O a po miesiącu rozpoczęły się prędkośi 1-3mb/s...

Dzwoniłem tam 10 razy, wysyłali techników.. Jeden grzebiąc w kablach uje-*** coś i paru sąsiadów nie miało telefonu.

Aż w końcu zrobili synchronizację łącza i mam chociaż te stabilne 7mb.

Pozostaje życzyć ci cierpliwości oraz wytrwałości.

Już więcej tego gówna nie tknę.

Stary, szacun im, ze chociaz technikow przyslali.

Mialem tak samo ale przy 12-20mb, obiecali techników, pomoc itp. co chwile zaslaniali sie problemami az po kilkudziesieciu telefonach odpuscili i nagle z dnia na dzien 100kb/s(!) zmienilo sie na stabilne ~15mb/s.

Oni lubią j**** takich co sie boja ich oj**** i to nie kwestia "problemów" technicznych tylko ich chciwych tłustych dup.

ps. Jesli masz podpisane 1-10mb to moga ci dac 1,1mb i nadal nie mozesz nic im zrobic.

Opublikowano

Ale ja mogę mieć i ten 1mb. Tylko żeby wszystko działało normalnie, stabilnie. Bo wkurza mnie to iż nic nie mogę zrobić w porach wieczornych... Poczekam do poniedziałku. Jak nic się nie zmieni to zadzwonię do nich.

To, że na neo od pewnego czasu tnie youtube i google, to "normalne" ;) Jednak gry powinny działać w miarę normalnie.
Z Orange radzą zmienić dnsy na 8.8.8.8 i 8.8.4.4, sprawdź może pomoże w twoim przypadku.

Jak na razie zrobiłem to z DNS i zmieniła mi się prędkość na 3,5 i nie skacze tak jak wcześniej. Ale zobaczymy do wieczora ;)

Jeszcze większe lagi miałem, musiałem wrócić do automatycznych.

Opublikowano

Ale ja mogę mieć i ten 1mb. Tylko żeby wszystko działało normalnie, stabilnie. Bo wkurza mnie to iż nic nie mogę zrobić w porach wieczornych... Poczekam do poniedziałku. Jak nic się nie zmieni to zadzwonię do nich.

Polecam opierdo*** jak będą robić problemy. Miałem raz do czynienia chyba "zjaranym" facetem na infolinii neostrady.

Zawsze możesz zerwać umowę, tylko nie wiem jak z kosztami zerwania umowy.

;-) ;-)

Opublikowano

Polecam opierdo*** jak będą robić problemy. Miałem raz do czynienia chyba "zjaranym" facetem na infolinii neostrady.

Zawsze możesz zerwać umowę, tylko nie wiem jak z kosztami zerwania umowy.

Zerwać to nie chce, internet wziąłem tydzień temu. Mieszkam 4km od miasta więc innego nie wezmę. Chyba że radiówkę, ale taki internet to ja pier###... miałem już raz i tylko ciągły stres z transferem i zasięgiem.

Mój sąsiad ma ten sam internet co ja teraz mieszka z 300m ode mnie i działa mu 1,3mb/s stabilnie. Więc myślę że u mnie też będzie działać i raczej to nie wina mojego położenia.

Jeszcze raz napiszę "nie oczekuję 10mb, tylko stabilnego połączenia - może być 1 mb"

Opublikowano

Jeżeli zgłoszę problem to po jakim czasie przyjadą technicy:
a - zgłoszenie telefoniczne

b - przez internet

Opublikowano

I ping prawie 4 razy większy :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Ok, popatrzyłem trochę w googlach i okazało się iż jest to wina za dużej prędkości jaką dostarcza mi dostawca. Przez co gubie pingi. Dziękuję, dobranoc.

Opublikowano

Miałem neostrade 512kb/s na rok. Ostatnio przedłużyłem umowę na 10 mb. Nie mieszkam w mieście, mam 4km do miasta. Powiedziano mi że u mnie tylko 1 mb będzie działać. W pierwszych dniach działały 4mb. Więc nie narzekałem. Ostatnio od 4 dni mam spadki prędkości. Zanotowałem nawet speedtestem 0,05 mb/s ... Jest też tak że ping jest normalny, a grając mam lagi. Takie że mogę się ruszać ale moja postać dopiero po jakimś czasie wykonuje szystko wszystkie czynności które chciałem zrobić będąc zlagowanym. To jest okres stablizacji łącza który ma trwac 10 dni czy jako to jest? Miał ktoś podobnie? Oczywiście o niektórych porach dnia normalnie mi działa internet, ale wieczorem jak np. teraz mam problem z obejrzeniem filmu czy też pogarniem online. Mogę tylko przeglądać strony.

Mi spadała od podpisania umowy do pewnego czasu. Początkowo miałem DO 10, ale niby miało działać u mnie 1Mb, w każdym bądź razie na początku chodziła ok. 2,5Mb, po około miesiącu zaczęła spadać, aż do 1,5Mb, tak jest teraz i nic nie poradzi się na to (odpowiedź Orange). Z kolei Twoja prędkość troszkę daje do życzenia, także zadzwoń i wyjaśnij swoją sytuację.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Mi spadała od podpisania umowy do pewnego czasu. Początkowo miałem DO 10, ale niby miało działać u mnie 1Mb, w każdym bądź razie na początku chodziła ok. 2,5Mb, po około miesiącu zaczęła spadać, aż do 1,5Mb, tak jest teraz i nic nie poradzi się na to (odpowiedź Orange). Z kolei Twoja prędkość troszkę daje do życzenia, także zadzwoń i wyjaśnij swoją sytuację.

Napisałem już do nich za pomocą ich strony, dałem zrzut ekranu z sprawdzaniem pingu za pomoca wp.pl więc czekam tylko na odpowiedz.

Opublikowano

Napisałem już do nich za pomocą ich strony, dałem zrzut ekranu z sprawdzaniem pingu za pomoca wp.pl więc czekam tylko na odpowiedz.

Poproszą żebyś użył "ich" zajebistego testera łącza na orange.pl...

Mi nawet ich technik powiedział że to pewnie wina mojego komputera a tutaj przykład jak działa ich zajebista neostrada na ruskich łączach..

;-) ;-)

Opublikowano

Już działa, prędkość spadła do 1,47mb/s jest stała i się nie zmienia. A ping wrócił do normy i nie mam już lagów.

Ciekawe czy do jutra się to utrzyma, ale myślę że tak :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...