Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ktoś się zna na ochronie praw?

heart92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mianowicie kumpel nagrał w jednym klanie na ts-ie rozmawiających kolesi o hackach. Nagranie trafiło na youtube, do supportu i na forum, za co koleś dostał bana na 50lat a podobno wpakował w to konto 500zł. Teraz pytanie, czy koleś może pozwać kumpla o naruszenie jakiś praw? Czy znajomy naruszył przepisy publikując to nagranie ?? Miły Pan grozi mu sądem i konsekwencjami, ale ja ogólnie trochę mam z tego beke ; )) co wy na to ?? 

JestemPolakiem!

Jak widać, bawię się na całego. Bo jak bawić, ..to na całego".

,,Bunkrów nie ma, ale jest zaje*biście" (-,-)

,,Co ty ku*wa wiesz o zabijaniu?!"

Opublikowano

O kradzieży nie ma mowy, dodatkowo gość strzelił sobie w plecy, bo pozwie twojego kumpla za naruszanie prywatnosci, ale rozmowa dotyczyła niedozwolonego oprogramowania w grze.

Opublikowano

Nie nie no chłopaki, na nagraniu mamy biało na czarnym jak się przyznaje do hacków za co dostał bana na 50lat po czym mówi, że on ma kodeks w jednym paluszku wyzywa nas od dzeci bo ma 37lat, mówi, że wydał 500zł i to jest udostępnianie bez jego wiedzy tych tam jakiś  tam danych praywatnych i straszy tutaj :D

Ale proszę was, jakie konsekwencje może ponieść 15-latek ; D jak dla mnie Pan 37letni się ośmiesza, jakie jest wasze zdanie? 

JestemPolakiem!

Opublikowano

konto w każdej grze online nigdy nie należy do użytkownika więc i żadnych praw do tego konta nie ma i nigdy nie będzie miał, sam się przyznał do łamania regulaminu a sposób w jaki zostało to udowodnione nie ma znaczenia

czyli pozostaje wielkie g... z konta i nikogo nie obchodzi ile łez wyleje nad swoją stratą , a kto go nagrał też nie ma znaczenia, rozmowa była pewnie PUBLICZNA  i autor wypowiedzi nie ma do niej żadnych praw i nigdy nie poniesie odpowiedzialności bo nie ma za co

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Rozmowa była na kanale Team Speak. W dodatku byliśmy obecni i mogli nas zobaczyć na tym kanale. On straszy tym, że udostępnienie jego głosu na youtubie i forum to łamanie jakiegoś tam paragrafu i idzie do sądu :D

JestemPolakiem!

Opublikowano

Nie nie no chłopaki, na nagraniu mamy biało na czarnym jak się przyznaje do hacków za co dostał bana na 50lat po czym mówi, że on ma kodeks w jednym paluszku wyzywa nas od dzeci bo ma 37lat, mówi, że wydał 500zł i to jest udostępnianie bez jego wiedzy tych tam jakiś  tam danych praywatnych i straszy tutaj :D

Ale proszę was, jakie konsekwencje może ponieść 15-latek ; D jak dla mnie Pan 37letni się ośmiesza, jakie jest wasze zdanie? 

Ten Pan nie ma 37 lat.

ㅈㅈ.

Opublikowano

77 rocznik. 

JestemPolakiem!

Opublikowano

kogo to obchodzi, niech się pruje, jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś faktycznie jakąś konsekwencje prawną poniósł za takie głupoty w internecie, ja bym go zignorował i nie śmiał się z niego bo prowokowanie na pewno nic nie da tak samo jak i robienie sobie z tego beki. Wiadomo, że koleś straszy i chce się odegrać bo stracił coś cennego dla niego.

Opublikowano

rozmawiałem z nim ts-ie, ma zdj. na avatarze, mam dobrego przyjaciela w klanie co to potwierdza.

A i czy ataki ddos można zgłosić gdzieś? : ) 

JestemPolakiem!

Opublikowano

Zależy na co dostajesz ddosy. Zgłaszaj do supportu domeny, a jeśli jest to bardzo uciążliwe możesz zgłosić to na policje xD za naruszanie własnej prywatności. Tak tak pieprzenie, poczytajcie wiki o DDoS'ach :)

@top

Mówisz tu o Łubudubu  ... FuBu ? Widziałem bardzo podobny filmik z nim o tym co mówisz xD

Opublikowano

rozmawiałem z nim ts-ie, ma zdj. na avatarze, mam dobrego przyjaciela w klanie co to potwierdza.

A i czy ataki ddos można zgłosić gdzieś? : ) 

Ataki Ddos to już przestępstwo. Jak masz dowody na to kto to zrobił to możesz to zgłosić.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

jeszcze kierowane nie są, ale podejrzewam, że niedługo mogą być na komputery łącznie z moim członków klanu. Baza danych, twardy dysk itd...

JestemPolakiem!

Opublikowano

jeszcze kierowane nie są, ale podejrzewam, że niedługo mogą być na komputery łącznie z moim członków klanu. Baza danych, twardy dysk itd...

Ekhm. Conajwyżej będziesz musiał dzwonić do dostawcy bo stracisz dostęp do internetu.

Opublikowano

A czy ten serwer był jego, miał tam admina? Jeśli tak to mógł pozyskać twoje IP.

76561198053546969.png

Opublikowano

A czy ten serwer był jego, miał tam admina? Jeśli tak to mógł pozyskać twoje IP.

Co mu to da, jeśli to też jest zabronione w prawie(jeśli chodzi o cele na niekorzyść ofiary)

Opublikowano

MPC, niby 12 latkowie siedzący cały czas przed komputerem, a jednak nie dość, że i kulturyści, to i prawnicy!

Podziwiam.

Opublikowano

Wyobraź sobie, że nagrywasz kamerą w lesie gościa, który morduje jakąś kobietę, widać na nim

dokładnie twarz itp.

Następnie publikujesz to, a gościu pozywa cię o to, że umieszczasz nagranie z jego twarzą bez jego zgody.

lololololololol

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Wyobraź sobie, że nagrywasz kamerą w lesie gościa, który morduje jakąś kobietę, widać na nim

dokładnie twarz itp.

Następnie publikujesz to, a gościu pozywa cię o to, że umieszczasz nagranie z jego twarzą bez jego zgody.

lololololololol

Ma do tego prawo i jest to całkiem normalne.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nagrywanie kogokolwiek w jakimkolwiek celu jest nielegalne więce jak się gość uprze to może to złościć. Tyle. Trzeba myśllec a potem robić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...