Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wyłączanie

Gość

Pytanie

Opublikowano

Witam ;)

od 4 lat posiadam laptopa, z którego na codziennie korzystam ,pewien czas teamu około roku zaczęły się usterki a mianowicie 1 ,nieważne  w jaką grę bym nie odpalił po jakimś czasie się wyłączał laptop ,każda gra spełnia wymagania techniczne ,nawet mój sprzęt je przewyższa ,ale i tak się po paru minutach gry wyłącza.Próbowałem już wszystkiego grając nawet na najniższych ustawieniach ,ale to też nic nie dało :\ .Ostatnio pół roku temu wygrywałem na nowo system ,wiec raczej virusy można wykluczyć.Dodam też iż dzieje się to tylko z grami ,inne programy lecą na najwyższych obrotach i jakoś się nie wyłącza.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gry typu Minecraft,South Park - The Stick of Truth,Gta sa z metinem jeszcze ujdzie //Dell Studio 1555 ,przez pare lat dało sie ładnie na tym grać ,teraz to lipa ;/

Opublikowano

Może procesor/karta sie przegrzewa? Skoro to laptop to chłodzenie może ma lipne bo zapchane smieciami i sie grzeje. Przeczyść go troche.

Opublikowano

Powiem tak oddałem go sobie do serwisu ,bo mi sie karta wi-fi sfajczyła ,niby gościu wystawił fakturę ,na karte i tam inne duperele typu czyszczenie ,więc raczej nie od tego ,być może się przegrzewa ,no ,ale przy takich grach :\

Opublikowano

pasty nie wymieniał ,odpale gre ,ale się po 2,3 wyłączy ;/

Opublikowano

Przed włączeniem gry 

142q8g.jpg

rde891.jpg

Po włączeniu 

kl85ak.jpg

howthz.jpg

Pograłem 2 min i juz sie wyłączył ,nawet wiatraczek od chłodzenia nie przyspieszył ...

Opublikowano

Jaki zasilacz?

@down fakt xD

temperatury strasznie skaczą przy włączeniu gry. od 48/46*C do 56/60*C. Grając pewnie dłużej te temperatury skaczą jeszcze wyżej.

Opublikowano

Ładowarka oryginalna baterie juz wyjąłem bo się zdupiła ,własnie może i wina ładowarki juz tyle lat zapidyla :D

Jaki zasilacz?

@down fakt xD

temperatury strasznie skaczą przy włączeniu gry. od 48/46*C do 56/60*C. Grając pewnie dłużej te temperatury skaczą jeszcze wyżej.

Tylko ze jak mam odpalony virtualbox i tam sobie coś na nim robie temperatury skaczą wyżej ,a i tak sie nie wyłącza ..

Opublikowano

To ja już nie wiem. Możesz nakręcic filmik np telefonem jak to wygląda? Ja sam mam ładowarke  ''universal ac adapter tracer'' i mam taki myk że ona mi wypada tzn trzyma sie mocno w tym czyms co sie wkłada ładowarke tyle ze jak porusze to sie laptop wylącza. :D Dlatego mam poklejonego taśmą. xD Zobacz czy jak poruszysz lekko to czy Ci sie nie wyłącza bo może być tak że lekkie drgania podczas gdy zaczyna to wszystko w środku pracować to po prostu ładowarka się odłącza a nie masz baterii. 

Opublikowano

Nie ja tak nie mam ,gniazdo jest stabilne nie ma opcji aby się od tego wyłączał ,nawet próbowałem z podpiętą baterią(działa tylko słabo sie ładuje) i też sie wyłączał .1 raz mi sie zdarzyło to z Gta Sa wtedy gdzies tu na MPC czy gdzieś indziej przeczytałem ,że to wirus,ale to raczej wykluczone przecież przeinstalowałem system i czyściłem cały dysk.

Opublikowano

No to może być tak że po prostu zamiast blue screen komputer Ci się wyłącza. Ja miałem tak na 2 pc który był bardzo stary i żywot jego zakończył się niedawno. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...