Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wyłączanie

Gość

Pytanie

Opublikowano

Witam ;)

od 4 lat posiadam laptopa, z którego na codziennie korzystam ,pewien czas teamu około roku zaczęły się usterki a mianowicie 1 ,nieważne  w jaką grę bym nie odpalił po jakimś czasie się wyłączał laptop ,każda gra spełnia wymagania techniczne ,nawet mój sprzęt je przewyższa ,ale i tak się po paru minutach gry wyłącza.Próbowałem już wszystkiego grając nawet na najniższych ustawieniach ,ale to też nic nie dało :\ .Ostatnio pół roku temu wygrywałem na nowo system ,wiec raczej virusy można wykluczyć.Dodam też iż dzieje się to tylko z grami ,inne programy lecą na najwyższych obrotach i jakoś się nie wyłącza.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to może być tak że po prostu zamiast blue screen komputer Ci się wyłącza. Ja miałem tak na 2 pc który był bardzo stary i żywot jego zakończył się niedawno. :D

Opublikowano

Gry typu Minecraft,South Park - The Stick of Truth,Gta sa z metinem jeszcze ujdzie //Dell Studio 1555 ,przez pare lat dało sie ładnie na tym grać ,teraz to lipa ;/

Opublikowano

Przed włączeniem gry 

142q8g.jpg

rde891.jpg

Po włączeniu 

kl85ak.jpg

howthz.jpg

Pograłem 2 min i juz sie wyłączył ,nawet wiatraczek od chłodzenia nie przyspieszył ...

Opublikowano

Jaki zasilacz?

@down fakt xD

temperatury strasznie skaczą przy włączeniu gry. od 48/46*C do 56/60*C. Grając pewnie dłużej te temperatury skaczą jeszcze wyżej.

Opublikowano

Ładowarka oryginalna baterie juz wyjąłem bo się zdupiła ,własnie może i wina ładowarki juz tyle lat zapidyla :D

Jaki zasilacz?

@down fakt xD

temperatury strasznie skaczą przy włączeniu gry. od 48/46*C do 56/60*C. Grając pewnie dłużej te temperatury skaczą jeszcze wyżej.

Tylko ze jak mam odpalony virtualbox i tam sobie coś na nim robie temperatury skaczą wyżej ,a i tak sie nie wyłącza ..

Opublikowano

Może procesor/karta sie przegrzewa? Skoro to laptop to chłodzenie może ma lipne bo zapchane smieciami i sie grzeje. Przeczyść go troche.

Opublikowano

Powiem tak oddałem go sobie do serwisu ,bo mi sie karta wi-fi sfajczyła ,niby gościu wystawił fakturę ,na karte i tam inne duperele typu czyszczenie ,więc raczej nie od tego ,być może się przegrzewa ,no ,ale przy takich grach :\

Opublikowano

To ja już nie wiem. Możesz nakręcic filmik np telefonem jak to wygląda? Ja sam mam ładowarke  ''universal ac adapter tracer'' i mam taki myk że ona mi wypada tzn trzyma sie mocno w tym czyms co sie wkłada ładowarke tyle ze jak porusze to sie laptop wylącza. :D Dlatego mam poklejonego taśmą. xD Zobacz czy jak poruszysz lekko to czy Ci sie nie wyłącza bo może być tak że lekkie drgania podczas gdy zaczyna to wszystko w środku pracować to po prostu ładowarka się odłącza a nie masz baterii. 

Opublikowano

pasty nie wymieniał ,odpale gre ,ale się po 2,3 wyłączy ;/

Opublikowano

Nie ja tak nie mam ,gniazdo jest stabilne nie ma opcji aby się od tego wyłączał ,nawet próbowałem z podpiętą baterią(działa tylko słabo sie ładuje) i też sie wyłączał .1 raz mi sie zdarzyło to z Gta Sa wtedy gdzies tu na MPC czy gdzieś indziej przeczytałem ,że to wirus,ale to raczej wykluczone przecież przeinstalowałem system i czyściłem cały dysk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...