Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić w kompie by uzyskać większą ilość FPS'ów w Minecraft ?

warmaxpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Tak jak w temacie co polecaliście by wymienić w kompie by uzyskać większą ilość fps.

Oto mój sprzęt:

[system]  Windows 7 Professional 32-bit SP1

[Procesor]   Intel Celeron E1200 @ 1.60GHz

[Pamięć]    2,00GB 2-Kanałowy DDR2 @ 398MHz (5-5-5-18)

[Grafika]    L22W-13 (1680x1050@59Hz)      256MBNVIDIA GeForce 8600 GT (NVIDIA)

Opublikowano

Szczerze to wszystko.To laptop czy stacjonarny?

Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani.

Opublikowano

Najlepiej będzie jak jak kupisz nowego kompa bo ten nie nadaje się na żadną gre .

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
               DAMN THIS PROFILE IS FANCY
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Opublikowano

Dodaj z 4G pamięci ram, zmień procesor na lepszy.

Pamieć ? wystarczy 1 gb a jesli chce grac na paczkach modów to moze dodac wiecej,

Pasjonat
Opublikowano

Wszystko ;_;

Podaj budżet lub idź do działu Komputery, tam Ci złożą porządny zestaw, bo jak się nie mylę to ten zestaw to gotowiec  ;)

Opublikowano

Dokup 2 Gb Ram , wymień procesor na Intel i3 lub Intel core 2 duo , karta graficzne na 1gb , no i jak chcesz win 7 64 Bit .

Jak byś to wymienił to byś miał od 90 w zwyrz

Opublikowano

Wymień procesor i ram a karta graficzna nie jest aż tak ważna lecz lepiej jak byś miał przynajmniej 512Mb - 1gb.

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Gość Majoreq.
Opublikowano

Wszystko. Procek, ram i karta graficzna. Jaki masz budżet na kompa? Z 10 ludzi jest w komputerach, którym można zaufać. Napisz do @Kicław , złoży ci coś porządnego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja to bym w ogóle nowy komputer kupił. :)

Ram minimalnie ze 4 GB DDR3 (Jak nie masz wejścia bo widzę, że aktualnie masz DDR2 to możesz kupić DDR2)

CPU na pewno! Nawet Intel Core I3 był by dobry jak nie masz dużego budżetu!

Karta graficzna przydała by się lepsza, ale myśle, że te rzeczy które wymieniłem na górze poprawiły by chodziarz trochę samą wydajność komputera.

W tym momencie najważniejszy jest CPU potem RAM a karta na koniec...

P.s.: Polecam zainstalować Optifine i wyłączyć używając go wszystkie animacje! To na pewno spowoduje DUUUUŻYY przyrost FPS.. No ewentualnie te nie które zostawić, np wode... A reszta OFF i na pewno pomoże!

@Edit

P.s. 2: Jeżeli myślisz o jakich kolwiek paczkach modów to lepiej skończ te myśli bo możliwe że będzie 2-3 FPSów. :P (Mówię o większych paczkach...) - wiem, że nie było nic o paczkach z modami w tym temacie, dlatego napisałem to w 'P.s.'. :)

Bez_nazwy_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...