Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodawanie zmian w MySQL na plikach Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Bardzo dużo użytkowników prosiła mnie o zrobienie takiego poradnika bo nie mogła sobie z tym poradzić.

Jest to tutorial dla początkujących ;)

1. Edytujemy w MySQL to co chcemy, u mnie będzie to mob_proto.

2. Zapisujemy tabelkę klikając w ten "widziak" na dole:

895961404940497974005.png

3. Ściągamy M2 Tool by Terenzo:

http://www.mpcforum.pl/topic/610770-m2toolup-centrum-zarzadzania-serwerem-gry-metin2/

Wypakowujemy zawartość pobranego archiwum do jakiegoś folderu.

4. Odpalamy plik M2ToolUP.exe 

5. Wchodzimy w "Ustawienia"(pierwszy przycisk na dole po prawej stronie):

227591404940497974005.png

Wypełniamy kolejno:

Adres hosta - nasze IP/IP serwera.

Użytkownik - nazwa użytkownika, którą logujecie się do FreeBSD. Domyślnie root.

Hasło - hasło, którym logujecie się do FreeBSD.

Resztę zostawiamy tak jak jest i zamykamy okno.

6. Teraz przechodzimy do "Konwertera":

200701404941071974005.png

Zaznaczamy co nas interesuje - item_proto lub mob_proto.

Klikamy "Wygeneruj".

7. Czekamy chwilę aż się wygeneruje i klikamy znak równości - "=".

Jesteśmy w folderze z wygenerowanymi plikami, które w przypadku mob_proto wyglądają tak:

137611404940497974005.png

8. Łączymy się z FTP i wchodzimy do ścieżki /.../mt2/db/* i tam wklejamy oba pliki:

699841404940497974005.png

(ścieżka u każdego może być inna)

9. Nadajemy prawa 777 wgranym plikom, resetujemy serwer i cieszymy się działającymi zmianami w MySQL :)

W razie pytań/problemów proszę pisać na PW.

Opublikowano

Tam zdjęcia wygasły, pokazałem innym konwerterem i troszkę łatwiej mi się wydaje.

#Na czym mam ci zagrać?

To wystarczylo do niego napisac, i zadecydowac czy tamten temat zaaktualizowac (w sumie jest filmik od JachuPL, wiec nie potrzeba..) lub zamknac i dopiero napisac nowy.

Temat powinien byc zamkniety, bo po co 2 tematy o tym samym? Burdel niepotrzebny sie robi.. a mod powinnien go sprzatac, a nie dalej zasmiecac.

#naczym Ci wygodnie.

Opublikowano

Na c**j piszesz 2 taki sam temat? Jesteś modem a nawet nie sprawdzasz co już jest na forum.

Sam byś tego nie napisał, na pewno na tamtym tucie się wzorowałeś, bo Ty przecież nic nie potrafisz..

Zmiany w mysql? Zmiany w mysql nie są tylko w mob_proto. Nie rozumiem tego tematu i żaden początkujący go nie zrozumie, bo ten temat nie ma sensu -.-

Opublikowano

Na c**j piszesz 2 taki sam temat? Jesteś modem a nawet nie sprawdzasz co już jest na forum.

Sam byś tego nie napisał, na pewno na tamtym tucie się wzorowałeś, bo Ty przecież nic nie potrafisz..

Zmiany w mysql? Zmiany w mysql nie są tylko w mob_proto. Nie rozumiem tego tematu i żaden początkujący go nie zrozumie, bo ten temat nie ma sensu -.-

Już pisałem u góry - nie jest taki sam. Czytaj coś.

Napisałem to sam, nie znasz mnie, nie wiesz o mnie nic, na jakiej podstawie wnioskujesz, że nic nie potrafię?

Pisałem u góry, naucz się czytać:

Zaznaczamy co nas interesuje - item_proto lub mob_proto.

To, że ty nie rozumiesz nie znaczy, że nie rozumieją inni, nie jesteś na tym świecie jedyny.

Jak was to tak bardzo boli, że udostępniłem poradnik, o który prosiło mnie sporo użytkowników to już wasz problem.
Opublikowano

poradnik się przyda, ponieważ ten od @Phoenix. jest pod program od @JachuPL .

Ja osobiście wole edytować w formacie txt, moim zdaniem szybciej się połapiesz o co biega niż w tym mob_proto w programie, no ale cóż, każdy robi jak mu wygodniej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wgranie liba na normalne db takie trudne...

ze Wam sie chce tyle pieprzyc, zamiast poświecić te 20sekund na wgranie 2 libów ;x

@2up

Przez takie jakie się łaczysz z navicatem, czyli pewnie przez 100.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...