Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Notka dla Moderatorow dzialu:

Nazwa tematu została zaakceptowana i zmieniona przez @Dektored

Prosilbym o nie zmienianie nazwy tematu na inna niz "Bonzaii.eu z modami".

hldp4r.jpg

d2a9f6.png

news.png

bf4112.png

Serwer jest aktualnie w fazie BETA.

Co to znaczy? Nadal niektore rzeczy moga byc blokowane/usuwane (ze zwrotem surowcow)

Paczka nie jest do konca zoptymalizowana, przez co moga zdarzac sie crashe klienta,

tudziez planowany Nether moze byc czasami opozniony.

» IP Serwera: Podane w paczce

» TS3 IP: bonzaii.eu teamspeak3.png > Połącz <
» TYP: Skyblock z Modami
» SLOT20+ (mamy wlasna maszyne, zobaczymy jak bedzie obciazac i ile realnie potrzeba, wiec ta liczba moze sie zmienic)
» PREMIUM: Premium/Non-Premium
» WERSJA1.6.4
» DOWNLOAD: xxx (pobrać - rozpakować - "Launch Minecraft.jar") - tymczasowy launcher
» SKANhttps://www.virustotal.com/pl/url/579e3b8d31175551aa0dbea3829e2fa59075b61d4ee6f14640a3ffb0ab683c4a/analysis/1405814640/

Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1225 V2 @ 3.20GHz
4x 4GiB DIMM DDR3 Synchronous 1333 MHz (0.8 ns)
82579V Gigabit Network Connection
Ivy Bridge DRAM Controller

Nadal testowany, ile wytrzyma ;)

Recenzj(w spoilerze)

Zbieram ekipę i gram. Myślę, że ten serwer osiągnie sukces.

Zapraszam na serwer. Świetna administracja, pomocni gracze(Na TS wszyscy pomagali sobie z receptami, wymieniali się itemkami do questów czy zapraszali na wyspy by pokazać jak coś zbudować). Wczoraj do 3ciej było 6 osób online, więc całkiem ładnie  :) Oby tak dalej  :)

Serwer miodzio , widziałem jeden o podobnym zastosowaniu czyli skyblock z modami ale niestety tam nie było techicznych modyfikacji , a chyba każdy lubi bawić się w młodego elektryka  <3

Serwer genialny, mody superowo dobrane, na pewno szybko się nie znudzi, ludzie pomocni i mili, administracja też pomaga, zapraszam na serwa coraz więcej graczy wbija  :D

9a61c3.png

Realnie rzecz biorąc, za dużo by wymieniać wszystkie.

Aktualna paczka zawiera 95 modów

Realnie jest tylko ~20 modów,

gdzie reszta, to przede wszystkim biblioteki/dodatki, oraz mody client-side.

Przede wszystkim są to mody Techniczne,

jednakże znajdziecie u nas również wiele innych atrakcji.

Z całą pewnością pojawi się u nas mod BattleGear2, (zastąpiony przez Zelda Sword Skills)

pozwalający na większą zabawę w PVP na arenie.

Znajdziecie u nas również odpowiedniki RedStone'a,

dla osób lubiących trochę klasyki (Project:RED)

Dodatkowo, i obowiązkowo muszą być Czapki, którymi

będzie można się wymieniać z innymi graczami!

Zresztą co tu dużo gadać, wejdźcie i sami sprawdźcie!

a9c7b4.png

Na naszym serwerze nie będzie żadnych zbędnych pluginów,

nic nie wnoszących do gry, czyt. bajery.

Oprócz tych najważniejszych pluginów zmieniających typ rozgrywki,

znajdziecie również Handel pomiędzy graczami,

Drop z Cobblestone i Stone (WYSOKI), dzięki czemu gra nie będzie dla was nudna,

a także TreasureChest, które będą rozsiane po spawnie, w których będzie można znaleźć ciekawe nagrody!

Dodatkowo na spawnie przewidujemy zwykły Parkour również z nagrodą (odnawialną)

Rozgrywka

3ncx.png

Wyspa - to wasz mały skrawek ziemi, który możecie rozbudowywać.

Zaczynacie właśnie grę i się zastanawiacie co zrobić najpierw.

Nie ma co myśleć! Na początku będą wam pomagały Osiągnięcia (dostępne pod komendą: /c)

Surowce w istocie niemożliwe do zdobycia wypadają z Cobblestone'a, Stone'a, oraz Netherrack'a!

Grałem na kilku skyblock'ach, oraz na jednym z modami, wszędzie start był taki sam:

Niemalże niekonczące się Cobblestone'a z marnymi efektami.

Niestety sama technika zdobywania rud nie została zmieniona,

jednakze szansa dropu jest DUZO WIEKSZA, niż na innych serwerach.

Samo kopanie nie znudzi was, gdyż co chwilę będziecie mogli już coś nowego zrobić.

Po odblokowaniu wszystkich osiągnięć dostajecie możliwość craftu specjalnej maszynki, która będzie kopać za was!

Tak, u nas na serwerze możliwa jest Pełna Automatyzacja.

lyis.png

Nether będzie włączony w określonych godzinach,

prosimy o pisanie w tym temacie, które godziny najbardziej odpowiadają. (okres 2ch godzin)

NEW: Nether będzie resetowany codziennie po zamknięciu.

Tak! Codziennie nowe Fortece (jedna gwarantowana blisko spawnu),

codziennie nowe rudy, nie, nie tylko Quartz, posiadamy mod Nether Ores !

Jednakże, bądźcie czujni. Świniozombie czyhają na tych co próbują się wzbogacić.

Niestety te ohydne kreatury to nie jedyne zmartwienie. 

W Netherze jest rowniez wlaczone PVP!

l0um.png

Na spawnie znajdować się będzie sklep, w którym będzie można sprzedawać oraz kupować,

ale jedynie za naszą ustaloną walutę - Industrial Credity.

Ów wspomniane Credity, będzie można zrobić samemu (1 Iron Ingot -> 4x Credit),

tudzież, zdobywać sprzedając surowce.

Za Industrial Credity, będzie można kupić między innymi:

Slimalyzer (pokazujący Chunki Slimeów), Beczkę z Olejem, oraz inne równie przydatne przedmioty!

2okd.png

Będą tu również informacje o aktualnie przebiegających konkursach/eventach.

Przewidziane będą również "wypady" do Endu oraz do świata "Deep World",

który z kolei będzie później dostępny "odpłatnie" za walutę w grze.

Jak tylko znajdziemy trochę więcej osób na stanowiska Administracyjne,

będziemy się starać organizować Eventy, ale do tego potrzeba osób, jak i Was - Graczy.

65uqjg.jpg

axj6nu.jpg

5aa45b.png

Pomóż nam reklamować i wstaw logo serwera (to co na górze reklamy) w swoją sygnaturkę!

Kod do sygnatury:

[url=http://www.mpcforum.pl/topic/1242542-bonzaiieu-z-modami/]
[img=https://imagizer.imageshack.us/v2/400x200q50/904/d79377.png]
[/url]

Informacja dla Moderatorów działu, banner (niedziałający, lecz obowiązkowy) w spoilerze poniżej.

image.png
Banner wstawiony na potrzeby regulaminu forum.

Serwer jest ONLINE, mimo ze banner pokazuje inaczej.

Wiecej informacji na Teamspeaku

Ile mój steam jest warty... :( ---> LINK <---

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie podałeś dosłownie żadnych informacji... Lepiej posiedź te pół dnia...

A tematu nie czytamy?

To jest "Zapowiedź Reklamy Zapowiedzi Serwera", co znaczy w wolnym tłumaczeniu, że ani serwer ani reklama nie została ukończona, a wręcz jest w trakcie przygotowywania. Aktualnie pobrałem Photoshopa i j*b** jakies logo czy cus.

Pozatym nie każdy ma "wakacje", niektórzy niestety nie mają wakacji od pracy.

Biorąc pod uwagę, że wszystko robię sam, to nie ukrywam, że jestem tym trochę zmęczony, dlatego potrzebuję pomocy ;)

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

Kiedy mniej wiecej będzie start? ;>

CIezko powiedziec, probuje sam napisac jakis plugin na oplate za wejscie do Netheru, gdyz nie moglem znalezc zadnego ktory ograniczalby nether godzinowo.

Jesli ktos ma informacje o takim pluginie, prosilbym o info :D

Mam nadzieje ze w ciagu tygodnia wyrobimy sie z wersją closed-betową, wiec na samym poczatku bedzie whitelista, tak by wiedziec kto, co, kiedy i jak.

Opublikowano

@Ashcan

Zawsze mozna zrobić tak, że nether będzie sam odpalał w jakiś godzinach. Wiem, że to jest nieporęczne, ale lepsze takie rozwiązanie na jakiś czas niż żadne.. Albo po prostu zrobić nether na razie off? :D

1384358313-U695412.png

Opublikowano

nie moglem znalezc zadnego ktory ograniczalby nether godzinowo.

Jesli ktos ma informacje o takim pluginie, prosilbym o info

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/ontime/    permission grant/denial, ...........automatically issued to a player when they have achieved a specified amount of daily, weekly, monthly, or total playtime on the server.

Nie testowałem czy mocno obciąża ale może być ciekawą opcją ;) Można coś fajnego wykombinować w połączeniu z portalami z multiverse do których można używać permission

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

@TechPack, dzieki za probe, jednak poczytalem o tym pluginie i jednak jedyne co ten plugin robi to "po przegraniu okres czasu na serwerze, dodaje np. permisje"

Czyli jedyne co moglbym zrobic to to zeby gracz mial dostep JESLI byl na serwerze przez X czasu. :(

Idąc za ciosem znalazłem plugin, który mógłby dawac permisje NA jakis czas od okreslonej godziny, po polaczeniu z multiversem mogloby cos nawet wyjsc, ALE co z osobami ktore JUZ sa w netherze? Fakt, wejsc juz nie beda mogly jesli wyjda, ale moga siedziec ile chca ;(

Opublikowano

Spróbuj dodać żeby razem z permissami dawało wszystkich na spawn i powinno być k.

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Tak, tylko jak moglbym rozdzielic tych co sa w netherze od tych co normalnie graja?

Edit:

Ok, wyszedl kolejny problem.

Napisalem prosciutki plugin ktory o konkretnej godzinie, bedzie "otwieral" nether, dodatkowo godzine pozniej bedzie zamykal nether a wszystkich graczy "wyrzucal" z netheru.

Niestety kiedy to nastapi, gracze sa przenoszeni na swiat "world", ktory jest standardowym swiatem minecrafta, a raczej nie chcialbym zeby gracze byli tam przerzucani xD

Opublikowano

hmm a jak by użyć do tego worldborder? :D zamiast wywalać   wydaje komende wb set na swiat o promieniu 1 hehe i wszyscy się kotłaszą na spawn w nether, bez prawa nikt nie przejdzie tej bariery, lepsze to niż z worldguarda entry denny bo w tej opcji to zawisną i można to czasami obchodzić. Swego czasu szukałem takiego pluginu i nic nie znalazłem tylko tematy z pytaniami. Badz tak dobry i udostępnij go innym jak skonczysz ;p

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

hmm a jak by użyć do tego worldborder? :D zamiast wywalać   wydaje komende wb set na swiat o promieniu 1 hehe i wszyscy się kotłaszą na spawn w nether, bez prawa nikt nie przejdzie tej bariery, lepsze to niż z worldguarda entry denny bo w tej opcji to zawisną i można to czasami obchodzić. Swego czasu szukałem takiego pluginu i nic nie znalazłem tylko tematy z pytaniami. Badz tak dobry i udostępnij go innym jak skonczysz ;p

Nie jest to nic specjalnego. Jedynie wyladowanie calego swiata z pamieci serwera i zaladowanie ponownie (taki reset), pozniej wrzuce na bukkita, moze xD

A plugin na wykonywanie komend/permisji o czasie to: 'InTime'. Tak, byles blisko :)

Opublikowano

Właśnie, będzie możliwość gry na serwie z 1GB RAM?

Mam 3.5GB RAM ale też 32 bit viste i nie moge dać więcej niż 970 MB (nie wiem czemu, może wie ktoś jak to naprawić)

PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Właśnie, będzie możliwość gry na serwie z 1GB RAM?

Mam 3.5GB RAM ale też 32 bit viste i nie moge dać więcej niż 970 MB (nie wiem czemu, może wie ktoś jak to naprawić)

Coz, nie znam sie za bardzo na Viscie, jednak pierwsze co moglbym ci polecic, to zaczac uzywac Win7 32/64 bez znaczenia.

Sam osobiscie mam 1gb przeznaczone na minecrafta i nic mi nie przycina/nie wylacza sie, jednakze inne parametry tez sa wazne, wiec ciezko powiedziec jak to w Twoim przypadku bedzie wygladalo.

Edit: No to chyba do czegos dochodzimy, aczkolwiek nie zawsze wywala z netheru (ale to juz moja wina xD)

oaojln.jpg

Edit2:

Ok, obeszlo sie bez wlasnego pluginu, wystarczylo troche poglowkowac bo ta opcja jest w Multiversie xD

Tak wiec juz niedlugo serwer wystartuje, dopicujemy troche configi/permisje, zrobimy paczuszke i jest!

Ja tak wszystko pisze "zrobimy" ale to moze potrwac bo samiutki jestem ;(

Opublikowano

Właśnie ja mam klucz pod win 7, mam płyte główną i procek też pod win 7, ale nie mam płyty a stary dysk wyzionął ducha. I zostałem z wyborem XP Home Premium SP2 czy Vista Home Basic. Więc wybrałem Vistę. Ale skoro tobie działa na 1GB to innym też będzie bo nie ma za dużo obciążających modów.

Opublikowano

Właśnie ja mam klucz pod win 7, mam płyte główną i procek też pod win 7, ale nie mam płyty a stary dysk wyzionął ducha. I zostałem z wyborem XP Home Premium SP2 czy Vista Home Basic. Więc wybrałem Vistę. Ale skoro tobie działa na 1GB to innym też będzie bo nie ma za dużo obciążających modów.

Jesli masz klucz pod win7, to nie ma problemu, pobierasz z Digital River.

Wlasciwie to Digital River chyba nie ma juz, ale tu masz topic: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/cannot-find-digital-river-download-site/66a8439b-0d16-4b70-92f7-1c8486a46ebf

Pobierz ta wersje do ktorej masz klucz (32/64 bez roznicy)

Opublikowano

@Refresh.

Potrzebuje kilku osob, ktore bylyby sklonne zaczac grac (tydzien przed reszta), w celu przetestowania bugow itp. Wyspy ktore stworza i itemy, zostaną.

Opublikowano

Zgłaszam się (o ile mi odpali na tym 1GB, jeśli by jednak nie odpalił to raczej nie pomogę)

Opublikowano

Jeśli można prosić, piszcie albo na TS albo PW albo na steam, gdyz nie ma sensu robic zamieszania w temacie ;]

Opublikowano

Ooo, pamiętam ten serwer... grałem na nim rok czy ileś tam czasu temu gdy były ukryte skrzynki na spawnie, grało się zajebiście :D

Ashcan, wnioskując po avatarze, Se7en, tak? :D

Opublikowano

Ooo, pamiętam ten serwer... grałem na nim rok czy ileś tam czasu temu gdy były ukryte skrzynki na spawnie, grało się zajebiście :D

Ashcan, wnioskując po avatarze, Se7en, tak? :D

ehe ;D

No bylo calkiem niezle ale wtedy byl zwykly survival, znaczy sie normalny swiat. Teraz planujemy to przeniesc na skyblock'a, mysle ze wyjdzie niezle. Konczymy juz konfigurowac, dojdzie tylko ogarniecie launchera i mozna otwierac serwer ;]

Opublikowano

Oki, tak wiec reklama juz dopracowana. Mysle ze ladnie wyglada. 

Co do serwera...

Do zrobienia: 

- Dokonczyc ekrany informacyjne (eta 1 dzien)

- Skonfigurowac arene PVP

- Zabezpieczyc serwer przed grieferami / poblokowac reszte rzeczy / do konca nether (eta 2-3 dni)

Tak wiec mysle ze wyrobimy sie na czas ! :D

e: przepraszam jesli early bump ale wychodze do roboty i bede dopiero jutro ;]

e2: a jednak udalo mi sie wejsc ;p

Problem z launcherem malutki gdyz chcialem go konkretnie przerobic od zera, ale nie znajde czasu, wiec poki co bedzie taki kijowy launcher z kiepskim systemem update'ow, ale pozniej moze wykombinuje cos lepszego ;p

down: Tylko nie za duzo tej ekipy (max party 8 osob na 1 wyspie) xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...